Και, ξαφνικά, ο Θεοχάρης ανακάλυψε ότι… ο Αύγουστος είναι κρίσιμος μήνας για τον Τουρισμό!

Εκπέμπουν «SOS» οι εργαζόμενοι στον κλάδο, ερχόμενοι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας

Must Read

Μπροστά σε μία μεγάλη «ανακάλυψη» βρέθηκε ο Χάρης Θεοχάρης και τη μοιράστηκε μαζί μας την Τρίτη, σε ραδιοφωνική συνέντευξη: δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο αντιλήφθηκε ότι… ο Αύγουστος είναι ο πλέον κρίσιμος μήνας για την πορεία του τουρισμού στη χώρα!

Τόνισε, χαρακτηριστικά, ότι «οι επόμενες τέσσερις εβδομάδες είναι κρίσιμες για τον ελληνικό τουρισμό», ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του για τις αποφάσεις που λαμβάνονται από ξένες κυβερνήσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Γερμανία, η οποία τοποθέτησε την Ισπανία στο «κόκκινο» και επιβάλλει καραντίνα σε όσους θα επιστρέφουν από εκεί.

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στον κλάδο, που εξαναγκάστηκαν να ζουν τις οικογένειές τους με το εξευτελιστικό ποσό των 534 ευρώ μηνιαίως επί σχεδόν έναν χρόνο, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι και με το φάσμα της ανεργίας. Όπως κατήγγειλε χθες η ΠΟΕΕΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό) «μετά από τα ξενοδοχεία του ομίλου Μουζενίδη που έκλεισαν σε Ερέτρια Ευβοίας και Πιερία, τα ξενοδοχεία του Κυπριώτη στην Κω, όπου σχεδόν 700 εργαζόμενοι είναι “στον αέρα”, ήρθε το νέο “κακό μαντάτο” από τη Λήμνο, όπου η διοίκηση του ξενοδοχείου “Porto Myrina Palace” ανακοίνωσε στους εργαζομένους πως δεν προχώρησε η αγοραπωλησία και το ξενοδοχείο δεν θα ανοίξει, αφήνοντας 60 οικογένειες στον δρόμο».

Η ομοσπονδία εργαζομένων στον τουρισμό ζητεί από τα αρμόδια υπουργεία να επαναφέρουν τη μονομερή αίτηση αναστολής σύμβασης για όσους δεν θα εργαστούν φέτος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This