Χατζηδάκης για υγειονομικούς: «Από 16 Αυγούστου και μετά σε αναστολή όσοι δεν εμβολιάζονται» (video)

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, αυτός είναι ο «ευρωπαϊκός δρόμος»

Must Read

Πλησιάζει η ώρα της υλοποίησης της απειλής της κυβέρνησης, η οποία νομοθέτησε τον εκβιασμό, καθώς όπως είπε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, από 16 Αυγούστου «θα ισχύσει το μέτρο της επ’ αόριστον αναστολής εργασίας στους εργαζόμενους σε μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και υγειονομικούς που δεν εμβολιάζονται». Κατακαλόκαιρο που λείπουν σχεδόν όλοι δηλαδή…

Η διευκρίνισή του ότι «δεν τίθεται θέμα απολύσεων» μάλλον δεν πείθει κανέναν, αφού η άνευ αποδοχών αναστολή διαρκείας πολύ εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε απόλυση, ή ακόμα και να μην μετατραπεί, θα μοιάζει σίγουρα με απόλυση.

«Πέρασε η νομοθετική ρύθμιση για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων. Το μετρό προχώρα από 16 Αυγούστου και μετά θα τίθενται σε αναστολή όσοι δεν εμβολιάζονται και με απόφαση του υπουργού Υγείας μπορεί να επεκτείνεται το μετρό», είπε ο κ.Χατζηδάκης υπενθυμίζοντας ότι πλέον είναι στο χέρι ενός Υπουργείου να αποφασίζει κατά το δοκούν αν θέλει και που να επεκταθεί η υποχρεωτικοτητα.

Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, αυτός είναι ο «ευρωπαϊκός δρόμος» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν (σ.σ. μιλά εν τω μεταξύ για έναν κλάδο με πάνω από 90% εμβολιασμένους…): «Εγώ πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν. Από τη μια πλευρά υπάρχουν οι απολύσεις ως θεωρητική προσέγγιση, από την άλλη η επιλογή να κάνουμε την προσευχή μας ‘Θεέ μου βοήθησε να φώτισε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να πάνε να εμβολιαστούν’. Δεν είμαστε ούτε με τη μια προσέγγιση ούτε με την άλλη. Αν θέλαμε να μιλήσουμε για απολύσεις θα το κάναμε, αν θέλαμε να επιλέξουμε την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ (…) ‘καλό να εμβολιαζόμαστε άλλα όχι υποχρεωτικότητα’ τα πράγματα θα οδηγούνταν προς τα πίσω. Ακολουθούμε ευρωπαϊκό δρόμο. Διαλέγουμε κάποιους τομείς προτεραιότητας που είναι οι πιο ευαίσθητοι θα δούμε πως θα προχωρήσει και στη συνέχεια θα σταθμίσουμε τα πράγματα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This