Ανακαλούν τον «κατευθυνόμενο» διορισμό Πάιδα στην ΟΚΕ με ένα μήνα καθυστέρηση

Η... προσωπική επιλογή του υπουργού Οικονομικών για τη θέση του προέδρου της επιτροπής «έφαγε άκυρο» από το ΣτΕ!

Must Read

Σε… άτακτη υποχώρηση αναγκάστηκε να προβεί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την ακύρωση του διορισμού του Ιωάννη Πάιδα ως προέδρου της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επρόκειτο για προσωπική επιλογή του ίδιου του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ενώ ο διορισμός του τέως διοικητή της ΑΔΕΔΥ και πρώην υποψήφιου ευρωβουλευτή το 2019 με τη Νέα Δημοκρατία είχε εγκριθεί και από το υπουργικό συμβούλιο στις αρχές του έτους.

Σχεδόν έναν μήνα μετά την απόφαση του ΣτΕ, το Υπουργείο Οικονομικών θυμήθηκε να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «το υπουργείο Οικονομικών θα προβεί, αυτονόητα, στον βαθμό που εμπίπτει στην αρμοδιότητά του, σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, προς τον σκοπό της συμμόρφωσης στο διατακτικό της προαναφερόμενης δικαστικής απόφασης, αλλά και σε κάθε άλλη ενέργεια που θα συμβάλει στην ενίσχυση του θεσμικού ρόλου της ΟΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη δρομολογούνται οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου, με πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών, να συγκληθεί τον Σεπτέμβριο του 2021 η Ολομέλεια της ΟΚΕ και να κινηθεί η εκ του νόμου προβλεπόμενη διαδικασία ψηφοφορίας και εκλογής νέου προέδρου».

Δεν είχε την αποδοχή από καμία πλειοψηφία

Κατά την τελευταία διαδικασία επιλογής προέδρου της ΟΚΕ, τον Ιανουάριο του 2021, ο υποψήφιος που τελικά υποδείχθηκε από την Ολομέλεια για το αξίωμα του προέδρου, όχι μόνο δεν είχε την αποδοχή της πλειοψηφίας της εργατικής ομάδας, αλλά -το κυριότερο- δεν συγκέντρωσε ούτε την πλειοψηφία του όλου αριθμού μελών της ΟΚΕ, που αξιώνει ρητά ο νόμος. Αυτό άλλωστε ήταν και το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ, που ακύρωσε τον διορισμό του κ. Πάιδα.

Όπως τονίζει το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του «προφανώς το δικαστήριο οδηγήθηκε στην κρίση αυτή υιοθετώντας διαφορετική ερμηνεία των σχετικών διατάξεων, έναντι εκείνης που δέχθηκε το ΝΣΚ στην προαναφερόμενη γνωμοδότησή του. Περαιτέρω το ΣτΕ ανέπεμψε την υπόθεση στη διοίκηση για την επανάληψη της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This