Τώρα αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν τον στρατό!

Θέλουν να σώσουν τον κόσμο με τα... drone!

Must Read

Έπρεπε να περάσουν τόσες ημέρες, να καούν χιλιάδες εκτάσεις γης, να χάσουν οι άνθρωποι σπίτια και περιουσίες, αλλά και να κινδυνεύσουν οι ζωές τους, για να αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το κυβερνητικό του επιτελείο να μπουν στη μάχη με τις φωτιές και οι ένοπλες δυνάμεις.

Τον σχεδιασμό για την περαιτέρω συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις φωτιές ανακοίνωσε νωρίτερα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τους τρόπους που θα συνδράμει ο στρατός στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης στο μέτωπο των πυρκαγιών και μετά την πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου και κατόπιν οδηγιών  αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, αρχικά.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποφασίστηκε να αυξηθεί η επιτήρηση για την πρόληψη πυρκαγιών σε όλη την επικράτεια από αέρος και από εδάφους με συνεχείς περιπολίες. 

«Οι ένοπλες δυνάμεις είναι πάντα παρούσες στα δύσκολα, έτσι και τώρα», είπε εν συνεχεία ο υπουργός δίνοντας το λόγο στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο για να εξειδικεύσει τα μέτρα. 

«Ήδη προληπτικά έχουμε αναπτύξει το μηχανισμό επιτήρησης. Τις τρεις τελευταίες ημέρες έχουν διατεθεί 500 άτομα, 63 οχήματα πάσης φύσεως και 39 αεροσκάφη και ελικόπτερα για πυρόσβεση και επιτήρηση. Είμαστε επίσης σε ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στους πυρόπληκτους. Από εδώ και στο εξής, θα γίνεται επιτήρηση με drone και αεροσκάφη, ενώ διπλασιάζονται οι περίπολοι πυρασφάλειας σε πληγείσες περιοχές και περιοχές υψηλού κινδύνου.  Σε όλη την επικράτεια θα πετούν drone και ελικόπτερα, για την πρόληψη πυρκαγιών. Συστήνεται ακόμη τμήμα επιφυλακής 50 ατόμων, για να προστρέξει όπου χρειαστεί. Διατίθενται μηχανήματα όπου και όταν χρειαστεί  και πλωτά μέσα στο λιμενικό για εκκενώσεις, όταν χρειαστεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This