Άνοιγμα Μητσοτάκη σε Τσίπρα για να βγει από το αδιέξοδο!

Θυμήθηκε τη διακομματική συναίνεση ύστερα από δύο χρόνια διακυβέρνησης

Must Read

Ο πνιγμένος κι ο… καμένος από τα μαλλιά του άλλου πιάνεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι φανερό πλέον ότι είναι πολιτικά καμένος με τις πυρκαγιές και καταλαβαίνει τη δύσκολη θέση του, γι’ αυτό κάνει ανοίγματα στον «αιώνιο εχθρό» του, τον ΣΥΡΙΖΑ, ψάχνοντας απεγνωσμένα συνένοχο για να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται…

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στο υπουργικό συμβούλιο είπε ότι δεν διαφωνεί με τις επτά προτάσεις για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών που έχει αναπτύξει λίγη ώρα πριν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνεργαστούν.

Είπε επί λέξει: «Άκουσα πριν από λίγο τον κ. Τσίπρα να διατυπώνει κάποιες γενικές προτάσεις με τις οποίες είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς, μερικές μάλιστα, όπως διαπιστώνετε, γίνονται ήδη πράξη. Εννοείται, λοιπόν, ότι οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης είναι ευπρόσδεκτοι σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες».

Ο κ. Μητσοτάκης, που αγνοεί με τρόπο αλαζονικό και ως κατέχων τη μοναδική αλήθεια την αντιπολίτευση, θυμήθηκε όπως και στο «διάγγελμά του» τη Δευτέρα τη διακομματική συναίνεση για πρώτη φορά στα δύο χρόνια που είναι πρωθυπουργός.

Το επανέλαβε με αφορμή τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και χθες λέγοντας και πάλι ότι «αν η ευθύνη τού σήμερα ανήκει στην εκλεγμένη κυβέρνηση, η ευθύνη τού αύριο ανήκει σε όλους, κατά συνέπεια κάθε θετική συμβολή, από όπου και αν προέρχεται, είναι καλοδεχούμενη».

Ο πρωθυπουργός με το άνοιγμα αυτό, εκτός από την αναζήτηση συνενόχου για να βγει από τη δύσκολη θέση, επιδιώκει να φέρει σε δύσκολη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον εκθέσει στα μάτια της κοινής γνώμης, αν αρνηθεί. Επίσης δίνει τροφή κατά του ΣΥΡΙΖΑ και σε εκείνους που είδαν στη χθεσινή παρέμβαση του κ. Τσίπρα άνοιγμα του ίδιου στην κυβέρνηση…

Ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, εκτός από το άνοιγμα στον κ. Τσίπρα, επέλεξε να μιλήσει με αριθμούς, δηλαδή με εκατομμύρια ευρώ, που θα δοθούν στους πληγέντες, σε μία εμφανή προσπάθεια να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Παρουσίασε δηλαδή ως μεγάλη κυβερνητική πρωτοβουλία την αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να χρηματοδοτήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών, τη στήριξη των πληγέντων (πολιτών και επιχειρήσεων) και τη συνταγματική υποχρέωση για αναδάσωση.

Ο κ. Μητσοτάκης στη λογική του «διαγγέλματος» επανέλαβε ότι ο απολογισμός και ο εντοπισμός των όποιων αδυναμιών θα γίνουν μετά το τέλος της μάχης, η οποία τουλάχιστον στην Εύβοια ακόμα συνεχίζεται, και τόνισε ότι «το πρώτο ζητούμενο τώρα είναι οι λύσεις, που ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούνται με τις πρώτες αυτοψίες».

Αναφέρθηκε επίσης και στον εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, που έχασε τη ζωή του στο μέτωπο των πυρκαγιών και ο οποίος κηδεύτηκε χθες, ανακοινώνοντας την απόφασή του να γίνει απονομή σύνταξης στη γυναίκα και στα παιδιά του.

«Νομίζω, όμως, ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι τέλους ο Βασίλης» είπε.

Στο μεταξύ, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να συγκινήθηκαν και πολύ με το άνοιγμα που τους έκανε ο πρωθυπουργός ούτε το αντιμετωπίζουν σοβαρά. Σύμφωνα με διαρροές από την Κουμουνδούρου η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στα μέτρα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν με υποτιμητικό τρόπο και δεν εννοούσε αυτό που είπε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This