Αμείλικτα τα ερωτήματα προς την κυβέρνηση για την καθήλωση του Beriev-200

Ο Χρήστος Σπίρτζης ζητά απαντήσεις για την αποχή του ρωσικού «θωρηκτού» την πρώτη ημέρα φωτιάς στη δυτική Αττική

Must Read

Καθαρές απαντήσεις από την κυβέρνηση ζητεί ο Χρήστος Σπίρτζης γιατί την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς στη δυτική Αττική δεν επιχείρησε το Beriev και γιατί καθυστέρησαν να συνδράμουν τα υπόλοιπα εναέρια μέσα.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στον ΣΥΡΙΖΑ παρατηρεί ειδικότερα ότι σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από τις πληροφορίες ότι το Beriev δεν πέταξε τη Δευτέρα για να βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε Κερατέα και Βίλια με ευθύνη του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σημειώνει, δε, ότι το θηριώδες ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο είχε εξαντλήσει εδώ και σχεδόν δέκα ημέρες τις ώρες πτήσης που είχαν συμφωνηθεί με τους Ρώσους κατά τη σύμβαση ενοικίασης και απαιτείτο η επέκτασή της.

Όμως, η νομική υπηρεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως έγραψε σχετικά το avgi.gr, αν και είχε ενημερωθεί εγκαίρως από τους Ρώσους, επέδειξε σημαντική καθυστέρηση στο να προχωρήσει η επέκταση της σύμβασης. Αυτός είναι και ο λόγος που το Beriev δεν μπόρεσε να βοηθήσει τη Δευτέρα στην αντιμετώπιση των δύο πολύ μεγάλων πυρκαγιών σε Κερατέα και Βίλια.

Προσώρας, παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα Σπίρτζη, ο οποίος καλεί το υπουργείο να απαντήσει:

  • Τι ώρα και από ποιον εντοπίστηκε η πυρκαγιά;
  • Πόσα μικρά περιπολικά με σκοπό τη γρήγορη πρόσβαση και εντοπισμό σε περίπτωση εμπρησμού υπήρχαν και περιπολούσαν στην περιοχή, αφού οι συνθήκες όριζαν επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας;
  • Σε πόση ώρα και με πόσα μέσα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από τη στιγμή του εντοπισμού της πυρκαγιάς;
  • Γιατί συνεχίζουν να επιχειρούν ελάχιστα Καναντέρ;
  • Για ποιους λόγους το Beriev δεν πετά σε καμία από τις δύο μεγάλες πυρκαγιές;
  • Πόσα μέσα επιχειρούν από τις δυνάμεις βοήθειας ξένων χωρών που βρίσκονται ακόμη στη χώρα μας;

Για το ίδιο θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σημειώνει: «Είναι σαφές ότι προκύπτουν ερωτήματα για ακόμα μια φορά γύρω από τις εναέριες και επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, για τα οποία η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This