Ανασχηματισμός: Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Οι πρώτες δηλώσεις (video)

Στη «σκιά» της αναπάντεχης όσο και πολυσυζητημένης άρνησης του Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής στο νεοσύστατο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Must Read

Πραγματοποιήθηκε στις 4 το απόγευμα της Τρίτης, όπως είχε ανακοινωθεί, η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, στη «σκιά» της αναπάντεχης, όσο και πολυσυζητημένης άρνησης του Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη να αναλάβει τη θέση του υπουργού στο νεοσύστατο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, κατά τον σημερινό ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ, ωσότου οριστεί ο νέος πολιτικός προϊστάμενος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα διατηρήσει το σύνολο των σχετικών αρμοδιοτήτων, ενώ τον επιχειρησιακό συντονισμό θα έχει ο σημερινός Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Τελετή Ορκωμοσίας των νέων μελών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ενώπιον της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, όπως προέκυψε από τον σημερινό ανασχηματισμό, Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI)

Η τελετή ορκωμοσίας των εννέα (προς το παρόν) νέων μελών της κυβερνήσεως, η οποία έλαβε χώρα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκίνησε με την υπογραφή των σχετικών πρωτοκόλλων από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον πρωθυπουργό και τον εκπρόσωπο της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπο Ωραιών κ. Φιλόθεο, ο οποίος τέλεσε και την ορκωμοσία.

Μετά από τις τελευταίες αυτές εξελίξεις, οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκαν σήμερα, είναι οι ακόλουθες:

  1. Τη θέση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
  2. Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.
  3. Τη θέση της αναπληρωτή Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα.
  4. Τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλειος Κικίλιας.
  5. Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.
  6. Τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Νικόλαος Χαρδαλιάς.
  7. Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.
  8. Τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.
  9. Συνιστάται θέση Υφυπουργού στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, με αρμοδιότητα τις υποδομές. Τη θέση αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Καραγιάννης.
  10. Η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταργείται.

Σημειώνεται ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την προσεχή Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου.

Οι πρώτες δηλώσεις των νέων μελών της κυβέρνησης

Ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε: «Μεγάλη τιμή, μεγάλη εμπιστοσύνη, μεγάλη και η ευθύνη. Πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Έχουμε πολλή δουλειά. Δεν σταματά το κυβερνητικό έργο. Από έναν άνθρωπο που έχει βρεθεί διασωληνωμένος, δίνω το μήνυμα ότι είμαι δίπλα στους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ, δίπλα στις οικογένειές τους. Και να ακούσουν όσοι διστάζουν για να μην βρεθούν σε αυτή τη θέση, να εμβολιαστούμε όλοι, για την υγεία μας πρώτα απ’ όλα και μετά για το κοινωνικό σύνολο».

«Πολλή δουλειά», δήλωσε η -αγχωμένη- νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αρμόδια για τις υπηρεσίες Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα, η οποία, μετά από σχετική ερώτηση για τη συνεργασία που είχε με τον κ. Κοντοζαμάνη, απάντησε «εξαιρετική συνεργασία». «Ευχαριστώ, θα τα πούμε στην τελετή παράδοσης στο υπουργείο», δήλωσε από την πλευρά του ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αντίστοιχα, ο νέος υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ο νέος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ευχήθηκαν «να πάνε όλα καλά στη νέα κυβέρνηση».

Τέλος, ο νέος υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε ότι η είσοδός του στην κυβέρνηση είναι μια πρόκληση. «Και νομίζω με την άψογη συνεργασία με τον Κώστα Καραμανλή θα φέρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει, τα οποία ήδη έχουν έρθει και έχουν προχωρήσει. Δεν έχουμε να πούμε κάτι καινούργιο, μπορούν να εξειδικευθούν περισσότερο», συμπλήρωσε.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This