Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Xρ. Σπίρτζης: «Συνεχίζουμε τη στρατηγική υπομονή μέχρι να φύγει η ΝΔ από τη διακυβέρνηση της χώρας»

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και θα είναι και πολύ σύντομη

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Την πεποίθησή του ότι ο χρόνος έχει ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξέφρασε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Χρήστος Σπίρτζης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση για την ΠΝΠ που αφορά τις πυρκαγιές ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε χαρακτηριστικά πως: “συνεχίζουμε κι εμείς τη στρατηγική υπομονή, μέχρι να αποχωρήσετε από την διακυβέρνηση της χώρας. Μην πείτε τίποτα στους πολίτες για τα λάθη σας, μην πείτε τίποτα στους πολίτες που έχουν πληγεί, σε όσους ζητούσαν ένα πυροσβεστικό όχημα, μην πείτε στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες που ζητούσαν ένα εναέριο μέσο. Πάρτε τηλέφωνο δημάρχους, περιφερειάρχες, κανάλια, για να κρύψετε τι πραγματικά έγινε, τα 1.500.000 καμένα στρέμματα, την πανδημία, τους 40.000 νέους που αφήσατε έξω από τα πανεπιστήμια, την ανάπτυξη που έγινε ύφεση, την ανεργία, τα κλειστά μαγαζιά. Στρατηγική υπομονή κάνουμε, θα φύγετε, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και θα είναι και πολύ σύντομη“.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ:

– τον ανασχηματισμό:

Παραδοχή της αποτυχίας δύο χρόνων

Μετά τον περίγελο των τελευταίων ημερών, με τον ανασχηματισμό και τη στρατηγική υπομονή και τις διαρροές να μη γίνονται τηλέφωνα (από συγκεκριμένα οικονομικά κέντρα φαντάζομαι), έχουμε την παραδοχή της αποτυχίας δύο χρόνων, αποτυχίας στην ασφάλεια του πολίτη, στην πολιτική προστασία, στην πανδημία, στον τουρισμό. Έχουμε την προεξόφληση της συνέχισης της ίδιας καταστροφικής πολιτικής Μητσοτάκη και βέβαια έχουμε τη συνέχιση της πολιτικής παράδοσης Μητσοτάκη στη μεταγραφή προσώπων από τη μία παράταξη στην άλλη και στη συνέχεια το πέταμα τους ως λεμονόκουπες. Οι παρατάξεις δεν είναι πουκάμισα. Κρίμα.

– για το πρόγραμμα στήριξης των πληγέντων:

Κροκοδείλια τα δάκρυα για το Μάτι, αποδεικνύεται η τυμβωρυχία

Θα περίμεναν οι πολίτες να αποδεικνύατε στην πράξη και όχι στα λόγια την έγνοια σας, τη συμπόνοια σας, τα όσα έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολίτες που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Σήμερα αποδεικνύετε το αντίθετο. Τα δάκρυα για το Μάτι ήταν κροκοδείλια, δύο χρόνια απόλυτης απραξίας αποδεικνύουν την τυμβωρυχία που κάνατε και συνεχίζετε να κάνετε.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Καστανίδης: «Καμία περίπτωση να συνεργαστούμε μετεκλογικά με τη ΝΔ»

– για τις πυρκαγιές του Αυγούστου

Επιβεβαιώθηκε το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης

Τα πρόσφατα διαγγέλματα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δήθεν πλουσιοπάροχη στήριξη στους πληγέντες αποδεικνύονται επίσης ψεύτικα. Ο κύριος Μητσοτάκης με τη συγνώμη που διάβασε δεν έσωσε την εικόνα της πλήρους διάλυσης, του χαοτικού συντονισμού, των αβοήθητων και απροστάτευτων από το επιτελικό του κράτος πολιτών. Στη Βαρυμπόμπη η φωτιά έσβησε και αφήσατε τη μισή Αττική να καεί δύο μέρες μετά. Κάηκαν η Πάρνηθα, η Βαρυμπόμπη, το Κρυονέρι, η Δροσοπηγή, οι Αφίδνες, ο συνοικισμός Ποντίων με άπνοια. Καμία άμεση ενέργεια για να προληφθεί η εξάπλωση της φωτιάς στην αρχή. Αφήσατε τη Βόρεια Εύβοια, την Ηλεία, τη Μάνη, αβοήθητες. Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής ήταν τρεις μέρες στο πανέμορφο δάσος της Πάρνηθας για να καεί όλο. Και στις υπόλοιπες περιοχές, η παραγωγική δραστηριότητα καταστράφηκε ολοσχερώς. Ποια είναι η πρόβλεψη για την Ηλεία; Εκεί θα βάλετε άλλον κύριο Μπένο να τρέχει; Ποια είναι η πρόβλεψη για την Ολυμπία, για την Αρκαδία, για τη Μάνη; Στη Δυτική Αττική ολοκληρώθηκε η απόδειξη του επιτελικού μπάχαλου, του χάους. Μας είπατε ότι το Beriev ήταν πέντε ημέρες για συντήρηση μέσα στην αντιπυρική περίοδο, παραλίγο να είχαμε αεροπορικό ατύχημα με το Iliyshin γιατί δεν υπήρχε συντονιστής μεταφραστής, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας την πρώτη ημέρα ήταν κάπου στη Λαυρεωτική. Στρατηγική υπομονή και εκεί.

– για τις παραλείψεις στην ΠΝΠ

Θα περιμέναμε να έχετε προβλέψει, να έχετε συμπληρώσει όσα σας είπαμε στην Επιτροπή. 24 σελίδες σας δώσαμε, μία αλλαγή δεν κάνατε. Μας ζητάτε προτάσεις, σας κάνουμε. Ξεχάσατε το έκτακτο επίδομα των 5.000 ευρώ, ξεχάσατε ότι το κόστος κατασκευής ήταν στα 1.400 ευρώ και το βάλατε στα 1.000, αφαιρέσατε 20% και από εκεί, βάλατε και προκαταβολή από αυτά που δικαιούνται οι πολίτες, ξεχάσατε τις κατεδαφίσεις, τη δημόσια υγεία, τη συλλογή αμιάντου, τα καμένα δέντρα, τα πάντα. Ξεχάσατε τους εγκαυματίες. Τι κάνατε δύο χρόνια στο Μάτι; Που είναι το “Μάτι ξανά” που το είχατε φέρει ως πρώτο νομοσχέδιο; Ένα οικόπεδο καθαρίσατε και κάνατε φιέστα. Έχετε ορίσει ένα οικόπεδο τώρα σε ολόκληρη την Ελλάδα με τα 1.500.000 καμένα στρέμματα και να κόψετε τα καμένα δέντρα από τις αστικές περιοχές και τα δάση; Δεν έχετε βάλει μία λέξη στην ΠΝΠ για όσους έχασαν τους κόπους μίας ζωής. Είναι στρατηγική υπομονή του ανασχηματισμού. Είναι νέος επιτελικός όρος. Θα το λέμε και εμείς από σήμερα, στρατηγική υπομονή μέχρι να φύγει το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, μέχρι να απομακρυνθείτε.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Δημητριάδης άδειασε τον Μητσοτάκη»

– για τον Κώστα Μίχαλο

Όταν από ένα χώρο όπως η Νέα Δημοκρατία δεν γίνεται μία αναφορά ούτε στην Επιτροπή ούτε σήμερα, έστω από έναν βουλευτή σας, για έναν άνθρωπο που έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά επειδή η φωτιά μπήκε στην αυλή του, για έναν άνθρωπο που πάλεψε για τη Νέα Δημοκρατία, τον Κώστα Μίχαλο, τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, αντιλαμβάνεται κανείς τι επικρατεί σήμερα μέσα στη ΝΔ. Ούτε συλλυπητήρια δεν δώσατε εδώ μέσα στην οικογένεια του. Να τα δώσουμε εμείς γιατί εμείς δεν ξεχνάμε όσους προσφέρουν, όπου κι αν ανήκουν.

– για τη διαχείριση της πανδημίας

Σήμερα, εμφανίστηκαν όλοι οι υπουργοί που έλειπαν την ώρα της καταστροφής στα κανάλια, όχι στην αίθουσα της Βουλής βέβαια, για να μετέχουν στον επιτελικό ανασχηματισμό. Η ψυχή σας, η σκέψη σας, η αγωνία σας δεν είναι στους ανθρώπους που χάθηκαν, δεν είναι στους εγκαυματίες που τραυματίστηκαν. Μέχρι ο άνθρωπος που αντιμετώπισε τόσο άριστα την πανδημία και αποφάσισε να αντιμετωπίσει έτσι και τις φυσικές καταστροφές να φύγει. 30 Αυγούστου 2020, 157 κρούσματα. 30 Αυγούστου 2021, 2.343 κρούσματα. Αύξηση 1.500%. 10.134 συνολικά κρούσματα πέρσι, 583.658 φέτος. Αύξηση 5.759%. 5 διασωληνωμένοι πέρσι, 338 φέτος. Αύξηση 6.760%. 2 θάνατοι πέρσι, 19 φέτος. Αύξηση 950%. 262 συνολικά θάνατοι πέρσι, 13.656 φέτος. Αύξηση 5.212%. Και ούτε μία συγνώμη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε από τη Θεσσαλονίκη για χυδαιότητα τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η επόμενη εκλογική διαδικασία θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας για τις επόμενες δεκαετίες και...

Με «βελτιώσεις» κατατίθεται στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις και την κυβερνοασφάλεια

Με την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών, παρακολουθήσεων και νόμιμων (ή μη) επισυνδέσεων να εξακολουθεί...

Συνάντηση Νίκου Δένδια – Τζέφρι Πάιατ στο Βουκουρέστι

Τον παλιό γνώριμο πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, συνάντησε ο Νίκος...

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Καμία ανοχή σε κάθε μορφή έμφυλης βίας»

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η...

Δένδιας: «Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα»

«Η Σύνοδος σήμερα πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Σουηδίας και της...

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Δημητριάδης άδειασε τον Μητσοτάκη»

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης "άδειασε" τον...

Καστανίδης: «Καμία περίπτωση να συνεργαστούμε μετεκλογικά με τη ΝΔ»

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και μέλος της...

Μαξίμου: Φέρνει τώρα το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ

Άλλαξε ο κυβερνητικός σχεδιασμός μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της...

Στυλιανίδης για τη Θράκη: Ο Ερντογάν ή λέει ψέματα ή λάθος τον ενημερώνουν

Στις προκλήσεις Ερντογάν απάντησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης με παρέμβασή του στη Βουλή. Μάλιστα ζήτησε...

Προκλητική αναφορά Πέτσα στον Ανδρουλάκη, θα αντιδράσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

Με έναν χαρακτηρισμό ο οποίος επιδέχεται πολλών, ακόμα και επιλήψιμων ερμηνειών καταφέρθηκε ο υπουργός...

Τριαντόπουλος: Βράζει η Μαγνησία με τον αποτυχημένο πολιτευτή…

Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές,...

Η εκδικητικότητα Πλεύρη γελοιοποιεί την κυβέρνηση

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δυσαρεστήθηκε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που...

Ωμή παρέμβαση Πέτσα στην ΕΡΤ για… έναν τίτλο

Απαράδεκτη παρέμβαση στην ΕΡΤ για ένα τίτλο, που, ενώ προέκυπτε από τις δηλώσεις του,...

Κυριάκος Μητσοτάκης στο LSE: Μπορούμε αυτοδύναμη κυβέρνηση!

Τα ελληνοτουρκικά, τα Γλυπτά του Παρθενώνα, οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, οι υποκλοπές, καθώς και...

Με κορωνοϊό γύρισε από την Ισπανία ο Γιώργος Παπανδρέου

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.Επιστρέφοντας σήμερα Δευτέρα από το συνέδριο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαριέτα Φουρεράι: Είδαμε για πρώτη φορά την μητέρα της Ελένης Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης...

Νέος ισχυρός σεισμός στην Εύβοια αισθητός και στην Αθήνα! – Λέκκας: «Περιπλέκεται τώρα το θέμα…»

5 Ρίχτερ το μέγεθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό - «Αυτόν τον σεισμό τον αντέχουν τα κτήρια, συνιστώ ψυχραιμία, δε νομίζω να φτάσουμε σε πολύ μεγάλα μεγέθη»

Σοκαριστική καταγγελία: Έκλεψαν 1.500 ευρώ από την 21χρονη Έμμα, ενώ ήταν αιμόφυρτη στο οδόστρωμα!

Στο δικαστικό Μέγαρο βρέθηκε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας, ζητώντας να αλλάξουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο δράστης

«Η μητέρα του πατέρα Αντώνιου ζει σε “κοτέτσι” και κρυώνει»

Την ώρα που οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό...

NEWSROOM