Ο Σκοπιανός Πρόεδρος έρχεται στην Αθήνα και εξευτελίζει την Κυβέρνηση

Μεγάλοι χαμένοι της επίσκεψης Σαμαράς και διάφοροι υποκριτές Υπουργοί

Must Read

Ο Πρόεδρος της -κατά τη Συμφωνία των Πρεσπών- «Βόρειας Μακεδονίας» Στέβο Πενταρόβσκι θα επισκεφθεί επίσημα την Αθήνα στις 5 και 6 Οκτωβρίου, συμβολίζοντας την απόλυτη ταπείνωση της Ελλάδας και του πολιτικού κόσμου της.

Μετά την οριστικοποίηση των ημερομηνιών, τα Διπλωματικά Γραφεία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα επεξεργαστούν, τις προσεχείς εβδομάδες, τις λεπτομέρειες της επίσκεψης.

Επειδή σε τέτοιες επισκέψεις είθισται διεθνώς οι δύο πλευρές να συμφωνούν στα κείμενα των επίσημων προσφωνήσεων, η ελπίδα της ελληνικής πλευράς είναι ότι ο κ. Πενταρόβσκι δεν θα επιμείνει -δημοσίως τουλάχιστον- σε δύο θέματα.

Πρώτον, στις απόψεις του περί «Μακεδόνων» στην Ελλάδα, οι οποίοι μάλιστα θα πρέπει να διεκδικήσουν την αναγνώρισή τους ως μειονότητα, προσφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Και, δεύτερον, στην άμεση κύρωση των μνημονίων για τη διμερή συνεργασία και τη διευκόλυνση της πορείας των Σκοπίων προς την Ε.Ε.

Το θέμα των μνημονίων συνδέεται με πολύμηνο παρασκήνιο και τις απειλές που εκτοξεύει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ότι θα τα καταψηφίσει μαζί με φιλικά προσκείμενους βουλευτές, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι είναι αυτοί και ποιες θα είναι οι συνέπειες μιας τέτοιας σύγκρουσης με τον κ. Μητσοτάκη.

Πάντως ο πρωθυπουργός, όπως αποκάλυψε ο Μανώλης Κοττάκης χθες, κρίνει στην παρούσα φάση ότι δεν επείγει να κατατεθούν προς κύρωση στη Βουλή τα μνημόνια αμυντικής συνεργασίας με τα Σκόπια. Συνεργάτες του τοποθετούν τις διαδικασίες μετά τις προσεχείς εκλογές, γνωρίζοντας πως η προεκλογική κύρωση θα σήμαινε απώλεια 5% για τα ποσοστά της Ν.Δ. Βέβαια, δεν εξηγούν πώς θα συμβιβάζεται με την ιδεολογία της Ν.Δ., τη στοιχειώδη πολιτική ηθική και τον σεβασμό προς τους ψηφοφόρους η μετεκλογική κύρωση, αφού ο κ. Μητσοτάκης (αν βρεθεί πάλι στο Μαξίμου) δεν θα έχει λάβει τέτοια λαϊκή εντολή και δεν θα έχει ούτε πολιτική νομιμοποίηση.

Πάντως, ανεξάρτητα από τις προεκλογικές ή μετεκλογικές κινήσεις του κ. Μητσοτάκη, οι μεγάλοι χαμένοι της επίσκεψης Πενταρόβσκι, τον επόμενο μήνα, είναι ο κ. Σαμαράς και διάφοροι υποκριτές υπουργοί, όπως οι Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης. Κραύγαζαν στα συλλαλητήρια, αλλά τώρα μένουν άφωνοι, χωρίς ίχνος αξιοπιστίας!

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης περιφρόνησε τον κ. Σαμαρά στα ελληνοτουρκικά και έδειξε ότι δεν φοβάται τις απειλές του, προχωρώντας στις διερευνητικές συνομιλίες με την Άγκυρα, παρά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού ότι «δεν κάνεις διάλογο με πειρατές». Τώρα, το Μαξίμου, σε συνεργασία με την κυρία Σακελλαροπούλου, εξευτελίζει τον κ. Σαμαρά και στο θέμα της Μακεδονίας που τον ανέδειξε πολιτικά.

Θα έχει πραγματικά τεράστιο ενδιαφέρον αν ο κ. Σαμαράς παραμείνει σιωπηλός για την επίσκεψη Πενταρόβσκι ή θα ρίξει κάποια άσφαιρα πυρά, μήπως καταφέρει και κοροϊδέψει κανέναν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This