Αντί να απαντήσουν για τη διαπλοκή, απαντούν με ύβρεις! «Κανένα σχόλιο» από το Μαξίμου

Αήθης επίθεση χωρίς καμία απάντηση στις αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» από τον γιο του Σταύρου Μπένου, Θεόδωρο.

Must Read

Με ποινικά κολάσιμες ύβρεις και αήθεις χαρακτηρισμούς για τη «δημοκρατία» και τους εργαζομένους της, αλλά και δήθεν επιχειρήματα, που μοναδικό στόχο έχουν να προκαλέσουν σύγχυση, επέλεξε να απαντήσει ο Θεόδωρος Μπένος, γιος του Σταύρου Μπένου, στο ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας» με τίτλο «Φαμίλια Α.Ε.».

Εν ολίγοις, ο Θοδωρής Μπένος (ή Theo, όπως δηλώνει στη σελίδα του), σε ανάρτηση που έκανε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, προσπάθησε να πετάξει την μπάλα μακριά… προς την κερκίδα. Μην έχοντας, όμως, την ίδια επικοινωνιακή εμπειρία με τον πατέρα του, έχασε την ψυχραιμία του και κούρνιασε στο εύκολο καταφύγιο των ύβρεων, τάχα από θυμό για το δίκιο, κάνοντας λόγο, παράλληλα, για γκεμπελικές μεθόδους εκ μέρους της εφημερίδας.

Δηλαδή, για τις μεθόδους που ο ίδιος τελικά χρησιμοποίησε, ώστε να αποφύγει να μιλήσει για την ταμπακιέρα… Και η ταμπακιέρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι:

  • Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος είναι ταυτόχρονα αρμόδιος για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», δηλαδή για τα ευρωπαϊκά πακέτα που θα έρθουν στη χώρα μας για επενδύσεις, ενέκρινε να δοθούν 30.000.000 ευρώ από τα ευρωπαϊκά πακέτα στο σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, στο οποίο επικεφαλής είναι ο Σταύρος Μπένος, πατέρας του Θεόδωρου. Ο Σταύρος Μπένος διορίστηκε επίσης πρόσφατα επικεφαλής στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
  • Ο Σταύρος Μπένος, από την άλλη, σε πρωθύστερο χρόνο, δηλαδή προτού πάρει τα 30.000.000 ευρώ που του ενέκρινε πρόσφατα ο κ. Σκυλακάκης, είχε δώσει διάφορες δουλειές, μέσω του Διαζώματος, στην εταιρία ΤΟΠΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΙΚΕ, στην οποία βασική μέτοχος και διαχειρίστρια είναι η Άννα Μαρία Σκυλακάκη, κόρη του υφυπουργού Οικονομικών. Στην εταιρία αυτή, στην οποία μέχρι το 2019 ήταν μέτοχος και ο ίδιος ο κ. Σκυλακάκης, μέσω άλλης εταιρίας, έχει εργαστεί και ο ευέξαπτος και προσβλητικός Θοδωρής Μπένος με την κυρία Σκυλακάκη.
  • Ο ευέξαπτος και προσβλητικός Θοδωρής Μπένος, όμως, έχει συνεργαστεί με την κυρία Σκυλακάκη και την εταιρία της και στο πλαίσιο του think tank διαΝΕOσις για την πραγματοποίηση έρευνας για τους συνεταιρισμούς.
  • Ο ευέξαπτος Θεοδωρής Μπένος και η Άννα Μαρία Σκυλακάκη, μάλιστα, βρέθηκαν τον Οκτώβριο του 2019 σε πάνελ του διαΝΕΟσις, προκειμένου να παρουσιάσουν έρευνα την οποία είχαν αναλάβει για λογαριασμό του think tank με θέμα τους νέους ελληνικούς συνεταιρισμούς.
  • Το think tank διαΝΕOσις, από την άλλη, έχει αναλάβει δύο εκ των 10 πυλώνων για το σχέδιο ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας, στο οποίο, όπως αναφέραμε είναι επίσης επικεφαλής.
  • Ο σύζυγος, μάλιστα, της κυρίας Σκυλακάκη έχει υπάρξει σύμβουλος της αδελφής του πρωθυπουργού Αλεξάνδρας Μητσοτάκη σε δραστηριότητα της. Η κυρία Μητσοτάκη, από την άλλη, έχει υπάρξει αρωγό μέλος στο ΔΙΑΖΩΜΑ του κ. Μπένου.
Ντοκουμέντο με τα ποσά που εισπράττουν από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους

Έπειτα από όλη αυτή την υπερδόση νεποτισμού και διαπλεκόμενων σχέσεων, με διακύβευμα πολύ και ζεστό δημόσιο και ευρωπαϊκό χρήμα, τα ερωτήματα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τις σχέσεις των κ. Σκυλακάκη και Μπένου μόνο εύλογα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Όπως και το ερώτημα εάν «τα τέκνα των κ. Σκυλακάκη και κ. Μπένου, που συνεργάζονται, θα αναλάβουν, όπως και στο παρελθόν, κάποιο έργο που θα αποζημιωθεί είτε από τα 30.000.000 ευρώ που πήρε το ΔΙΑΖΩΜΑ από το πακέτο Ανάκαμψης είτε από τα χρήματα που θα πάρει το διαΝΟΕσις για την Εύβοια».

Η «δημοκρατία», μάλιστα, απέστειλε για το δημοσίευμα ερώτημα και στο Μαξίμου, το οποίο απάντησε: «Δεν έχουμε κάποιο σχόλιο». Εν ολίγοις, το πλέγμα σχέσεων που περιέγραψε η «κυριακάτικη δημοκρατία» δεν διαψεύστηκε ούτε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φαίνεται, λοιπόν, πως μόνο ο Θεόδωρος Μπένος δεν βρίσκει ακριβή τα στοιχεία μας. Αλλά δεν απαντά και σε αυτά. Στην ανάρτηση του, αφού αναλύει το βιογραφικό του, το οποίο πράγματι είναι εξαιρετικό, απαντάει -γενικώς- πως δεν έχει πάρει δουλειές από το ΔΙΑΖΩΜΑ ή το Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο έτσι κι αλλιώς τα χρήματα δεν έχουν ακόμη εκταμιευτεί και οι εργασίες δεν έχουν ανατεθεί. 

Για την επαγγελματική σχέση του, όμως, με την κυρία Σκυλακάκη ο Θεόδωρος Μπένος δεν αναφέρει ούτε μία κουβέντα, όπως και για το γεγονός ότι το σωματείο του πατέρα του, δηλαδή το ΔΙΑΖΩΜΑ, πήρε 30.000.000 ευρώ από τον κ. Σκυλακάκη έπειτα από αυτή τη συνεργασία. Ούτε δίνει, φυσικά, κάποια εξήγηση για το γεγονός ότι ο πατέρας του έδωσε μέρος του έργου για την Εύβοια στο think tank διαΝΕOσις, για το οποίο εργάζεται μαζί με την κόρη του κ. Σκυλακάκη.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην ίδια ανάρτηση και η αδελφή του Θεόδωρου Μπένου και κόρη του Σταύρου Μπένου υποστηρίζει πως ο πατέρας της είναι ένας ρομαντικός εθελοντής, που δεν έχει πάρει ποτέ χρήματα από το κράτος και ούτε πρόκειται να πάρει. Μάλλον η κόρη του κ. Μπένου δεν έχει επισκεφθεί το σάιτ του ίδιου του Διαζώματος, όπου γράφεται με ακρίβεια ότι το σωματείο έχει πάρει πάνω από 13.000.000 ευρώ από τα δημόσια ταμεία (δηλαδή από τα χρήματα των φορολογουμένων) και πάνω από 54.000.000 ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία (δηλαδή και πάλι από τα χρήματα των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών). Επομένως, οι πραγματικοί εθελοντές και ρομαντικοί σε αυτή την περίπτωση είναι οι Έλληνες πολίτες που φορολογούνται για τις δραστηριότητες του πατέρα της χωρίς καν να τις γνωρίζουν. 

Όσο για την ευχή που κάνει ο Θοδωρής Μπένος στην ανάρτησή του, κάποια μέρα ο κόσμος να σταματήσει να πιστεύει μέσα ενημέρωσης σαν το δικό μας, επειδή δήθεν ρίχνουμε λάσπη, θα θέλαμε να το αντιστρέψουμε. Ευχόμαστε στο μέλλον ο κόσμος να ζήσει σε μια Ελλάδα στην οποία η επιλογή προσώπων δεν θα γίνεται με βάση την οικογένεια στην οποία ανήκουν. 

Βλέπετε, κ. Μπένο, εξαιρετικό βιογραφικό έχουν κι άλλοι, χιλιάδες νέοι. Συνέντευξη για εργασία, όμως, με κόρη υπουργού δεν κατάφεραν να κλείσουν. Ούτε ποτέ υπουργός ενέκρινε σε σωματείο του πατέρα τους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Ίσως να μη χρειάστηκε ποτέ να το συνειδητοποιήσετε. Είναι μια καλή αρχή…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This