Τώρα κατάλαβαν ότι τα lockdown δεν είχαν αποτέλεσμα: «Θα κρατήσουμε ανοιχτή την οικονομία»

Ο Γιάννης Οικονόμοου προανήγγειλε τροπολογία για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Must Read

Τέλος στα σενάρια και τις διαρροές για ενδεχόμενο lockdown στη Θεσσαλονίκη, έβαλε νωρίτερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τη δεδομένη στιγμή ενδεχόμενο lockdown στη Βόρεια Ελλάδα.

«Στη Θεσσαλονίκη η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε εκτεταμένες επαφές η ηγεσία προκειμένου να εξεταστεί. Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown δεν υπάρχει στην ατζέντα και στην λογική της κυβέρνησης. Η ηγεσία του Υπουργείου θα συνεχίσει να επισκέπτεται τη Βόρεια Ελλάδα όπου και είναι χαμηλός ο εμβολιασμός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Αναφορικά με το κλείσιμο των σχολείων, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «όντως κλείσανε δύο τμήματα από τα 80.000», ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση γνώριζε ότι η μετάλλαξη Δ πλήττει αρκετά τις μικρότερες ηλικίες.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και οι προσπάθειές μας θα είναι η εκπαίδευση να παραμείνει ανοικτή», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ αναφορικά με πανεπιστήμια ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

«Η χώρα θα προμηθευτεί μονοκλωνικά αντισώματα»

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε τροπολογία με την οποία θα επιτραπεί η προμήθεια των μονοκλωνικών αντισωμάτων. Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα, διότι δεν υπήρχε η σχετική έγκριση, «εκτός αν κάποιος πιστέψει σε μια μαζική προμήθεια χωρίς να έχει πάρει έγκριση».

Κάνοντας, δε, έμμεση αναφορά και στον Παύλο Πολάκη, χωρίς να τον κατονομάσει, υπογράμμισε ότι πίσω από τις συνεχείς προτροπές για τα μονοκλωνικά «κρύβονταν η προσπάθεια διαφόρων να δημιουργήσουν θέματα και αμφιβολίες σε ότι αφορά τον εμβολιασμό».

«Στηρίζουμε την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

«Με τις πολιτικές μας από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση στηρίζει αυτή την επιχειρηματικότητα. Τις δίνει κίνητρα ώστε μέσα από συγχωνεύσεις να διευρύνουν την πελατεία τους και να ευκολότερα πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Επειδή θέλουμε αυτή την επιχειρηματικότητα και δεν θέλουμε λουκέτα κινούμαστε σε αυτούς τους άξονες. Στηρίζουμε την επιβίωση των επιχειρήσεων αυτών» είπε ο κ. Οικονόμου.

«Ξεκινά η δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων»

«Δεν υπάρχει άλλο μοτίβο από τη δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων. Δύο χρόνια οι φοιτητές δεν έχουν φοιτητική ζωή δεν έχουν κάνει εργαστήριο. Υπάρχουν γονείς που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ήξεραν τι θα κάνουν με τη φοιτητική στέγη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This