Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022

Προαπαιτούμενα μιας πατριωτικής κυβέρνησης

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

Γνωστό είναι πλέον σε όλους ότι οι επόμενες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, δεν πρόκειται να δώσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση κανενός κόμματος. Οι πολίτες λοιπόν δικαιολογημένα (πηγαίνοντας προς τις κάλπες), θα αρχίσουν να αναρωτιούνται τι θα γίνει με τη διακυβέρνηση της χώρας,προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Την απάντηση ουσιαστικά την έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη ΔΕΘ, όταν ευθέως είπε πως εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, τότε θα συγκυβερνήσουν το πρώτο και το δεύτερο κόμμα, δηλαδή η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε οι πολίτες γνωρίζουν από τώρα τι θα συμβεί σε κάθε περίπτωση και δεν πρέπει να ανησυχούν, αλλά να ψηφίσουν νηφάλια, ελεύθερα και πατριωτικά, χωρίς ψεύτικα διλήμματα περί δήθεν ακυβερνησίας.

Όμως, είτε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ έχουμε, είτε του ΣΥΡΙΖΑ (πράγμα πέραν πάσης φαντασίας), είτε συγκυβέρνηση μεταξύ των (που είναι και το πιθανότερο), αυτό δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα της χώρας. Και τα δύο αυτά κόμματα είναι κόμματα γκλομπαλιστικά, δηλαδή είναι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης (είτε το δούμε από την νεοφιλελεύθερη είτε τη νεοαριστερή διεθνιστική πλευρά το ζήτημα) και κινούνται στα όρια του εθνομηδενισμού. Εδώ όμως που έχουμε φτάσει, η χώρα μας έχει ανάγκη μιας πατριωτικής αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει με ταχύτητα φωτός, μια πατριωτική κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει ως στρατηγικό στόχο και όραμα του λαού και του έθνους, α) την οικονομική ισχυροποίηση της χώρας στο εσωτερικό με αναδιάταξη του παραγωγικού της μοντέλου, δίνοντας προτεραιότητα στην παραγωγή (πρωτογενή και δευτερογενή) ώστε να παραχθεί πλούτος, καθώς και β) την ισχυροποίησή της στο εξωτερικό καθιστώντας την κυρίαρχη (στο χώρο της νόμιμης ΑΟΖ της) στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, πρωταγωνιστή στα Βαλκάνια και ρυθμιστική και όχι ευρωφοβική δύναμη στην ΕΕ.

Ήδη συζητιέται διεθνώς η μετατροπή της ΑΟΖ των κρατών σε εθνικά ύδατα. Η Τουρκία το ξέρει αυτό και σπεύδει να επεκταθεί. Η Ελλάδα έχει τεράστια συνολική έκταση, αν προσθέσουμε το χερσαίο τμήμα και τη θαλάσσια έκταση της ΑΟΖ της, σύμφωνα με το χάρτη της Σεβίλλης. Πρέπει λοιπόν να διατηρήσει πάση θυσία, ακόμα και με πόλεμο, αυτή την έκταση, γιατί έτσι θα είναι μεγάλος διεθνής παίκτης την επόμενη μέρα.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Εκβιάζει με τις λίστες - Γρίφος ο Καραμανλής

Αυτό το πρόταγμα – όραμα απαιτεί σθένος και ψυχική ανάταση για να επιτευχθεί, καθώς και μνήμη εκείνων των οποίων απόγονοι είμαστε. Απαιτείται ακόμα και ένα ελάχιστο πολιτικό consensus, μια ελάχιστη λαϊκή συγκατάθεση για την αναστροφή της εθνικής παρακμής.

Τέτοια προαπαιτούμενα αναστροφής της παρακμιακής πορείας και υπερήφανης ανεξάρτητης παρουσίας στο διεθνές στερέωμα είναι:

1) Κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και ποινική διερεύνηση από ειδική εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τυχόν εγκλήματα που έγιναν προκειμένου να φτάσουμε σε αυτή την μειοδοτική αλλά και εξευτελιστική για το έθνος συμφωνία.

2) Μονομερής κήρυξη ΑΟΖ και κατάθεση συντεταγμένων στον ΟΗΕ, σύμφωνα με το χάρτη της Σεβίλλης.

3) Επέκταση κατ’ αρχήν των αλιευτικών μας ζωνών στα 12 νμ, καθόσον το επιβάλει η ΕΕ και ούτε έχει απειληθεί casus belli από την Τουρκία για το θέμα αυτό, αφού θα προσέκρουε σε απόφαση της ΕΕ.

4) Στη συνέχεια επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 νμ σε όλη την επικράτεια.

5) Διακοπή οποιασδήποτε συνομιλίας με την Τουρκία, που έχει σχέση με τα ανωτέρω κυριαρχικά μας δικαιώματα.

6) Εγκατάλειψη κάθε σκέψης για προσφυγή στη Χάγη, είτε με την Τουρκία, είτε με την Αλβανία για κυριαρχικά μας δικαιώματα που μας αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο.

7) Πλήρης και αποφασιστική φύλαξη συνόρων από κάθε παράνομη εισβολή οποιουδήποτε.

8) Κατασκευή τσιμεντένιου τείχους στον Έβρο, προς αποτροπή εισβολής τόσο παράνομων μεταναστών όσο και τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων.

9) Μεταφορά όλων των παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, που δεν δικαιούνται ή δεν τους έχει χορηγηθεί ακόμα άσυλο σε ακατοίκητα νησιά, τόσο από την ενδοχώρα, όσο και κυρίως από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο που χρησιμοποιεί η Τουρκία ως δικά της προγεφυρώματα ισλαμοποίησης της χώρας.

10) Δημιουργία δημόσιας Bad Bankτράπεζας, η οποία θα αναλάβει όλα τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών που έχουν ως εξασφάλιση εμπράγματα βάρη σε ακίνητα. Αφενός για να πρασινίσουν οι τράπεζες και να αρχίσει η χρηματοδότηση της οικονομίας, αφετέρου για να μη χάσουν οι Έλληνες τα ακίνητά τους, αλλά να ρυθμίσουν σε βάθος χρόνου και με άνεση την εξόφληση των δανείων τους.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Μάχες για μια θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

11) Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ

12) Ανάπτυξη ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας και μετατροπή της σε κεντρικό πυλώνα της βιομηχανικής ανάπτυξης της χώρας.

13) Αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας με στροφή στην πρωτογενή (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία) και δευτερογενή παραγωγή (κυρίως μεταποίηση).

14) Εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, χερσαίου και υποθαλάσσιου.

15) Επαναφορά του λιγνίτη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για ενεργειακή αυτονομία της χώρας, με την προσθήκη όμως τεχνικών στερεοποίησης του διοξειδίου του άνθρακα και λοιπών μέτρων αποτροπής της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

16) Ποτέ καμία ανεμογεννήτρια ή φωτοβολταϊκά πάνελ σε δάση και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

17) Οι βασικές υποδομές θα παραμείνουν δημόσιες.

18) Φορολόγηση μόνο του πραγματικού εισοδήματος, μετά την αφαίρεση παντός είδους εξόδων διαβίωσης και κατάργηση των τεκμηρίων.

19) Κατάργηση του πτωχευτικού νόμου και μιας σειράς νόμων που χρησιμοποιούν τους Έλληνες ως αντικείμενα εκμετάλλευσης.

20) Κατάργηση της υποχρεωτικότηταςπαντός είδους ιατρικής επέμβασης στο ανθρώπινο σώμα, όπως εμβόλια, εγχειρίσεις κ.λ.π.

21) Λήψη άμεσων οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος καθώς και για επιστροφή των Ελλήνων που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

22) Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων και διευκόλυνση δανειοδοτήσεών τους.

23) Κλείσιμο όλων των άχρηστων «ανεξάρτητων αρχών» και μεταβίβαση της σχετικής ευθύνης στην κυβέρνηση.

24) Κλείσιμο όλων των ΜΚΟ που ασχολούνται με παράνομους μετανάστες ή χρηματοδοτούνται από δημόσιο χρήμα.

Αυτά, για να μην κουράζω με την απαρίθμηση, θα μπορούσαν, κατά την άποψή μου, να ήταν μερικά αποδεκτά σημεία για μία πατριωτική κυβέρνηση.

Βλέπετε άραγε ότι αυτά μπορούν να υλοποιηθούν με ΝΔ ή με ΣΥΡΙΖΑ;Προφανώς όχι. Είτε λοιπόν θα έχουμε μια πραγματικά αυτοδύναμη πατριωτική κυβέρνηση, είτε θα συνεχίσουμε τον εθνομηδενιστικό κατήφορο και εξευτελισμό της Πατρίδας και του λαού.

Πέτρος Αγρέβης Χασάπης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάχες για μια θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

Παρά το γεγονός ότι στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αμφισβητήθηκε εσωκομματικά...

Φωτιά οι τριπλές κάλπες σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο

Από τον Νίκο ΣταυρουλάκιΤρεις στρατιωτικό-διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας στο διάστημα των τελευταίων 15...

Με υπογραφή Μητσοτάκη οι πιο βρόμικες εκλογές από το 1989!

Οδηγεί τη χώρα σε κάλπες, με παρακολουθούμενους και εκβιαζόμενους πολιτικούς, δικαστικούς, στελέχη ΜΜΕ και μεγαλοεπιχειρηματίες

Ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός: «Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά ό,τι λένε οι Τούρκοι, γιατί...

Αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό έκαναν νωρίτερα σήμερα το πρωί...

Εκβιάζει με τις λίστες – Γρίφος ο Καραμανλής

Ενώ ο Μητσοτάκης επιχειρεί να διατηρήσει σε «ομηρία» τους βουλευτές του, ο πρώην πρωθυπουργός σκέφτεται να μην είναι υποψήφιος. Το κυβερνητικό επιτελείο τοποθετεί τη διεξαγωγή των εκλογών στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου

Μενέντεζ: Όλο και πιο ηχηρό «όχι» στα F-16 για την Τουρκία – Οι ΗΠΑ...

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πώλησης F-16 στην Τουρκία επανέλαβε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ...

Η αμφισβήτηση της ελληνικότητας νησιών του Αιγαίου

Ο τελικός στόχος της Άγκυρας, πίσω από τις περίπλοκες και βαρύγδουπες διατυπώσεις της, ένας και μοναδικός

Παράλυση έφερε ο νόμος Κεραμέως – Κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν περάσει δύο μήνες από τις εκλογές για τα εσωτερικά μέλη των συμβουλίων διοίκησης...

Υποκλοπές: Νέο χτύπημα από την Όλγα!

Τη θέση της κατά της επίκλησης του απορρήτου για τις υποκλοπές επανέλαβε για ακόμα...

Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος: «Δύσκολο να έρθουν νύχτα οι Τούρκοι, ο Ερντογάν δίνει τη μάχη των...

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα, με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να...

Οργισμένο ψήφισμα για την ίδρυση Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας

Η ίδρυση του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και απόλυτα φυσιολογικές...

Η «λαίδη Γκάγκα» βγήκε στην ΕΡΤ να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο έκτρωμά της

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας μιλάει στην ΕΡΤ για το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια φροντίδα...

Επίσημη καταγγελία από την Αθήνα στον ΟΗΕ για το νέο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ενδεχόμενη απόπειρα υλοποίησής του παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και θα οδηγήσει σε ένταση και αποσταθεροποίηση

Να αφήσει τους «ψευτοτσαμπουκάδες», κάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μετά τα παρακάλια του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τράπεζες, στη συνάντησή του με την Πρόεδρο...

Ο Μητσοτάκης πήρε 30.000 ευρώ σε αγροτικές επιδοτήσεις

Νέα στοιχεία στο «φως» - Τι απαντάει το Μαξίμου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αντίλογος για το ψήφισμα της κυπριακής Βουλής περί «απαγόρευσης απόδοσης τιμών» στον Γεώργιο Γρίβα

Γράφει ο Μάνος Ν. ΧατζηδάκηςΙστορικός ερευνητής-συγγραφέας,Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.ΠΟ.Κ.Με...

Η Άννα – Μισέλ «κάρφωσε» τον στρατηγό Φλώρο!

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου,...

Με υπογραφή Μητσοτάκη οι πιο βρόμικες εκλογές από το 1989!

Οδηγεί τη χώρα σε κάλπες, με παρακολουθούμενους και εκβιαζόμενους πολιτικούς, δικαστικούς, στελέχη ΜΜΕ και μεγαλοεπιχειρηματίες

«Βόμβα» από Αμερικανό επιστήμονα: Ο νέος κορωνοϊός κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τη Γουχάν με ευθύνη των ΗΠΑ!

Μια γενετικά τροποποιημένη ασθένεια που κατασκευάστηκε με αμερικανικά κεφάλαια...

Σταύρος Καλαφάτης: Ο «μακεδονομάχος» που έγινε «Τιραμόλα»…

Όλοι περίμεναν με κομμένη την ανάσα την παρέμβαση του...

NEWSROOM