ΣΥΡΙΖΑ: «Υπήρχε λίστα Πέτσα και πριν το 2019; Καλοδεχούμενη κάθε διερεύνηση»

Η απάντηση της Κουμουνδούρου στην ενδεχόμενη διεύρυνση για την περίοδο πριν το 2019.

Must Read

«Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για τα δικά του πεπραγμένα;» ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ στην απάντησή του στη ΝΔ για την πιθανή διεύρυνση των ερευνών για την περίοδο πριν το 2019, στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής που πρότεινε να γίνει για τυχόν χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα.

Διαβάστε ακόμα: Άμεση διερεύνηση και σε βάθος

Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρήκε στήριξη από όλα τα κόμματα, με την Κουμουνδούρου να χαρακτηρίζει «κίνηση πανικού» της κυβέρνησης την ενδεχόμενη διεύρυνση για την περίοδο πριν το 2019.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι η πρόταση που κατέθεσε χθες «για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις λίστες Πέτσα για τη χειραγώγηση ΜΜΕ μέσα από τον οικονομικό εκβιασμό τους, καθώς και τη διασύνδεση κρατικού χρήματος και “περίεργων” δημοσκοπήσεων όπως της Opinion Poll, βρήκε τη στήριξη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Για πρώτη φορά θα γίνει πράξη το άρθρο 68, παράγραφος 2, του αναθεωρημένου Συντάγματος που δίνει την ευκαιρία στην αντιπολίτευση με 60 βουλευτές να ζητήσει και με 120 να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που θα ερευνήσει πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης».

Ακολούθως στρέφει τα πυρά του προς τη ΝΔ υποστηρίζοντας: «Η ΝΔ μέσα στο πανικό της διαρρέει πως θα ζητήσει δήθεν διεύρυνση του πεδίου εξέτασης και πριν από τη δίκη της θητεία. Γιατί άραγε; Υπήρχε λίστα Πέτσα πριν το 2019; Και αν υπήρχε, γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν σύστησε εξεταστική, αφού έχει τη πλειοψηφία ο κ. Μητσοτάκης;».

Ακολούθως απαντά στην ερώτησή του: «Σε κάθε περίπτωση της απαντάμε: Καλοδεχούμενη κάθε διερεύνηση. Ας ψηφίσουν, λοιπόν, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκτός των βουλευτών της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Και ας αποφασίσει η Επιτροπή που θα συσταθεί να διερευνήσει τυχόν χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα, χωρίς χρονικούς περιορισμούς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This