Εξεταστική επιτροπή: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πανέτοιμες να διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους μέχρις… εσχάτων!

Must Read

Όχι μόνο δεν έκανε πίσω, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το «γάντι» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, διαμηνύοντας πως αποδέχεται την πρόταση να διευρυνθεί η έρευνα από το 2015, τονίζοντας σε σημερινή ανακοίνωσή του για την Εξεταστική επιτροπή «ας ψηφίσει την πρότασή μας και ας ερευνήσουμε από όπου θέλει»!

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί εξεταστική για να διερευνήσει «τις λίστες Πέτσα για τη χειραγώγηση ΜΜΕ μέσα από τον οικονομικό εκβιασμό τους, καθώς και τη διασύνδεση κρατικού χρήματος και “περίεργων” δημοσκοπήσεων όπως της Opinion Poll», έγινε δεκτή απ’ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μένει μόνο το τυπικό για το ΚΙΝ.ΑΛ., καθώς το θέμα θα τεθεί στην Κ.Ο. του κόμματος.

Σημειώνεται ότι, μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος, η αντιπολίτευση μπορεί, αν έχει τη στήριξη 60 βουλευτών, να ζητήσει και εάν έχει τη στήριξη 120 να συστήσει Εξεταστική Επιτροπή, η οποία θα ερευνήσει πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης. Αυτό ακριβώς έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη συναίνεση των υπόλοιπων κομμάτων, η κυβέρνηση διεμήνυσε ότι θα κάνει ρελάνς και θα ζητήσει διεύρυνση της Εξεταστικής και για τα πεπραγμένα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για πανικό της κυβέρνησης και δέχεται τη διεύρυνση για τα όσα έγιναν το 2015.

«Η ΝΔ μέσα στο πανικό της διαρρέει πως θα ζητήσει δήθεν διεύρυνση του πεδίου εξέτασης και πριν από τη δίκη της θητεία. Γιατί άραγε; Υπήρχε λίστα Πέτσα πριν το 2019; Και αν υπήρχε, γιατί εδώ και δυο χρόνια δεν σύστησε εξεταστική, αφού έχει τη πλειοψηφία ο κ. Μητσοτάκης; Σε κάθε περίπτωση της απαντάμε: Καλοδεχούμενη κάθε διερεύνηση. Ας ψηφίσουν, λοιπόν, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκτός των βουλευτών της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Και ας αποφασίσει η Επιτροπή που θα συσταθεί να διερευνήσει τυχόν χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων με κρατικό χρήμα, χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κος Μητσοτάκης για τα δικά του πεπραγμένα;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Δείτε την ανακοίνωση:

ΝΔ: «Να ξαναθυμηθούμε βοσκοτόπια και εταιρείες δημοσκοπήσεων»

Άμεση ήταν η αντίδραση – απάντηση της κυβέρνησης στο «ναι» του ΣΥΡΙΖΑ σε διεύρυνση της έρευνας στην Εξεταστική Επιτροπή από το 2015, με τον δρόμο για τη σύστασή της, πλέον, όχι μόνο να ανοίγει διάπλατα, αλλά να έχει ως αντικείμενο έρευνας και την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα σε σχέση με το κρατικό χρήμα προς τα ΜΜΕ, αλλά και τις τότε δημοσκοπήσεις. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται, πλέον, η κυβέρνηση να προχωρήσει είτε στην κατάθεση δικής της πρότασης, είτε σε ενιαία πρόταση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η Νέα Δημοκρατία, η Κυβέρνηση, έχει αυτή την πρόθεση, να μπει στη συζήτηση και να δούμε όλα όσα έχουν συμβεί γύρω από τα ζητήματα αυτά από το 2015 και μετά. Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα ξαναθυμηθούμε; Με πολύ μεγάλη χαρά. Η Κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αφού η Αντιπολίτευση θέλει να ξαναπάμε σε αυτά, θέλει να ξαναθυμηθούμε βοσκοτόπια, εξωχώριες εταιρείες, κάτι εκατομμύρια που χάνονταν στην πορεία για να στηθούν εφημερίδες, θα γίνει», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον Real FM, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του Μεγάρου Μαξίμου.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου κατήγγειλε και σχέσεις συνεργατών του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με συγκεκριμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων, με στόχο τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Θέμα που θα αποτελέσει αντικείμενο της έρευνας της Εξεταστικής, όπως ζητά η κυβέρνηση. «Δεν είναι ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε κάποιες εταιρείες που είχαν φτιάξει κάτι μετακλητοί στο Μέγαρο Μαξίμου εκείνη την περίοδο, μαζί με ορισμένες ομάδες φοιτητών, στενών συνεργατών Υπουργού και συνεργάτη του κ. Τσίπρα, που έκτοτε δεν ξαναείδα να έχουν κάνει έρευνες;» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Έχουμε δει το προηγούμενο διάστημα δημοσκοπήσεις να προβάλλονται σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, που αποτελούν δημοσιογραφικούς βραχίονες της τότε Κυβέρνησης, της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που επιχειρούσαν όχι απλώς να χαμηλώσουν πάρα πολύ τη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να ψηλώσουν τη Χρυσή Αυγή, μέρες, εβδομάδες πριν από τις εκλογές», πρόσθεσε με έμφαση.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής έχουν ταχθεί όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και δηλώνουν ανοιχτά στη διεύρυνση της έρευνας της Επιτροπής και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This