Άδωνις Γεωργιάδης: Δίνει την… άδειά του στον Ερντογάν να φαντασιώνεται (video)

Δεν κατανοεί επίσης την κριτική για τον «Μπάλλο»…

Must Read

Να πανηγυρίσει για την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ, για την… καταπληκτική επίδοση της Κυβέρνησης στην οικονομία και την «επιτυχία» της στη διαχείριση της κακοκαιρίας «Μπάλλος», βγήκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ (που αλλού…).

Ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος στην περιβόητη επιστολή του Άντονι Μπλίνκεν, η οποία έχει δύο καλά σημεία και τέσσερα κακά, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται η δέσμευση των ΗΠΑ στο δίκαιο της θάλασσας, είπε με χαρακτηριστικό τρόπο: «Ο χάρτης της Τουρκίας δεν αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ. Ο Ερντογάν μπορεί να φαντασιώνεται ότι κάνει bullying σε Κύπρο και Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να φαντασιωθεί ότι κάνει bullying σε Γαλλία και ΗΠΑ».

Δηλαδή ο κ. Γεωργιάδης μας λέει ότι δεν πειράζει ότι και να σκέφτεται (προφανώς και να κάνει μιας και οι Τούρκοι έχειν παραβιάσει κάθε εκατοστό της κυριαρχίας μας) ο Τούρκος Πρόεδρος για την πατρίδα μας αφού κάναμε τις συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία. Παρότι βέβαια κανείς μα κανείς δεν πιστεύει πραγματικά ότι αν έρθει η ώρα της κρίσης, θα θυσιαστεί για την Ελλάδα οποιοσδήποτε άλλος πέραν των Ελλήνων.

Διαβάστε ακόμα: Ιωάννης Μάζης: Ο Ελληνισμός δεν είναι «επαίτης», αλλά παγκόσμια δύναμη!

Όσο για το «η Ελλάδα είναι πιο ασφαλής χώρα και οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται ανακουφισμένοι» που είπε, δεν χρειάζεται καν σχόλιο.

«Ζούμε μια ενεργειακή κρίση και η κυβέρνηση δεν αφήνει μόνους τους Έλληνες»

Ευλόγησε τα γένια της Κυβέρνησης και στον οικονομικό τομέα, παρότι ο κόσμος γονατίζει από την εκτίναξη της ακρίβειας σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες και ιδιαίτερα στο ενεργειακό κομμάτι.

«Η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε ταχύτερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί εμείς ήδη έχουμε ανακοινώσει μέτρα ύψους 500 εκατ. ευρώ για να πάρει το κράτος πάνω του όλες τις αυξήσεις στο ρεύμα, να δώσει μια μεγάλη έκπτωση στο φυσικό αέριο, να αυξήσει το επίδομα θέρμανσης κλπ. Μαζί με άλλες χώρες στη σύνοδο του MED9 ζητήσαμε από την Επιτροπή να λάβει μέτρα για την ενεργειακή κρίση και το πετύχαμε. Δε θα αφήσουμε κανέναν να παγώσει ούτε να μείνει από ρεύμα. Ζούμε μια ενεργειακή κρίση και η κυβέρνηση δεν αφήνει μόνους τους Έλληνες».

Για να στηρίξει μάλιστα και τα όσα υποστήριξε, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και νέων μέτρων στήριξης: «Επειδή η οικονομία μας πηγαίνει πάρα πολύ καλά, έχουμε το περιθώριο να είμαστε πάνω από τα προβλήματα. Τώρα με ποια μορφή θα δοθεί βοήθεια, πότε, για ποιους και πώς, θα το αποφασίσει ο πρωθυπουργός».

Για τις εξωφρενικά υψηλές τιμές των καυσίμων αυτό που είχε να πει ήταν το εξής: «Αν συγκρίνουμε τις τιμές με το χαμηλότερο της οικονομίας, με την καραντίνα, το πετρέλαιο θέρμανσης είναι αυξημένο κατά 45%. Σε σχέση με άλλες χρονιές είναι 15%-20% (σ.σ. το θεωρεί λίγο δηλαδή; ) … Μπαίνουμε σε έναν πληθωριστικό κύκλο. Όταν έχεις πληθωρισμό, το να αυξάνεις την ρευστότητα με μείωση των φόρων, είναι σαν να ρίχνεις βενζίνη στη φωτιά».

Δεν κατανοεί την κριτική για τον «Μπάλλο»…

Στην κυβερνητική λογική του δεν έγινε και τίποτα αφού δεν πέθανε κανείς, κινείται και ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για την κακοκαιρία «Μπάλλος», η οποία προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και ξεγύμνωσε για μια ακόμη φορά την ανυπαρξία πρόληψης και κρατικών μηχανισμών.

«Το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Αν έχεις μια τόσο ισχυρή νεροποντή (σ.σ. φυσιολογική για φθινόπωρο και καθόλα αναμενόμενη…), εικόνες σαν αυτές που κατεγράφησαν θα υπάρχουν», είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Βέβαια εδώ θεώρησε φυσιολογική την πρωτοφανή απόφαση να κλείσει (με το… χάπι δια πάσαν νόσον της απαγόρευσης κυκλοφορίας) ένας από τους κεντρικότερους οδικούς άξονες της Αττικής… «Άκουγα την κριτική γιατί έκλεισε ο Κηφισός μέχρι τις 8 ενώ είχε βγει ο ήλιος στις 7.30 το πρωί. Είναι τόσο φοβερό να χάσουμε μια ώρα κυκλοφορίας στον Κηφισό, αλλά να είμαστε βέβαιοι ότι δε θα χαθεί άνθρωπος;»

Δεν θα μπορούσε να λείψει φυσικά και η αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κανείς δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ότι το θέμα είναι τι κάνει η νυν κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

«Η κυβέρνηση έλαβε προληπτικά μέτρα (σ.σ. αστείο)… Να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για πλημμύρες, όταν έχει ξυπνήσει η Ελλάδα με τους νεκρούς στη Μάνδρα, ξεπερνάει κάθε όριο λογικής».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This