Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Κανείς δεν περίμενε ότι θα φύγει τόσο ξαφνικά μετά την ραγδαία επιδείνωση της υγείας της

Must Read

Θλίψη στο πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση θανάτου της Φώφης Γεννηματά η οποία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, ενώ νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτικών προσώπων «μαρτυρούν» ότι κανείς δεν πίστευε ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα έφευγε τόσο σύντομα.

«Δυστυχώς πριν από λίγο απεβίωσε η Φώφη Γεννηματά, μαχόμενη γενναία κατά της ασθένειας της. Τα θερμά μου Συλλυπητήρια στην οικογένεια της», έγραψε στο twitter o υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Δεν βρίσκω λέξεις να εκφράσω τον σπαραγμό μου. Αντίο Φώφη μας!», έγραψε στο Twitter o Ανδρέας Λοβέρδος.

«Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια της φίλης και συντρόφισσας Φώφης Γεννηματά. Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου, η σκέψη όλων μας, είναι με την οικογένειά της. Αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία», έγραψε ο Παύλος Γερουλάνος.

«Αδυνατώ να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι έφυγε από κοντά μας», έγραψε ο Χάρης Καστανίδης στο Twitter.

«Η αντοχή και η αξιοπρέπεια που έδειξε η Φώφη Γεννηματά στη μάχη με τον καρκίνο στέλνει κοινωνικά μηνύματα και δημιουργεί ένα κύμα συμπάθειας που μπορεί να αποτελέσει πολιτικό κεφάλαιο για το Κιν.Αλλ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της», έγραψε ο Γιώργος Κύρτσος.

«Όλη της τη ζωή μαχόταν…, με αξιοπρέπεια, με εντιμότητα, με γενναιότητα. Μια γυναίκα πρότυπο, μάνα, πολιτικός, άνθρωπος. Στα παιδιά της μόνο, να πάρουν κουράγιο απ’ το κουράγιο της. Είστε τυχεροί που την είχατε» δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της» έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

https://twitter.com/atsipras/status/1452573770774990849

«Είμαι συγκλονισμένη. Η Φώφη ήταν μια μοναδική γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια, δίνοντας δύναμη σε όλους. Θερμά συλλυπητήρια και κουράγιο στην οικογένεια και τους φίλους της» έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά συγκίνηση. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες. Υπηρέτησε με πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο και με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας» αναφέρει η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Ήταν μια σπουδαία πολιτικός, ήταν μια σπουδαία γυναίκα με πίστη στην δημοκρατία, που πάλεψε με πίστη στην δημοκρατία, που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της τα πιστεύω της εκφράζουμε την θλίψη και την οδύνη μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά της και στο ΚΙΝΑΛ. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερωθεί για την τραγική εξέλιξη και αναμένεται η τοποθέτησή του» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This