Μετωπική για τη Λίστα Πέτσα στη Βουλή

Την Τετάρτη στην Ολομέλεια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την κρατική χρηματοδότηση των μίντια και την Opinion Poll

Must Read

Επανέρχεται στο προσκήνιο η πολιτική αντιπαράθεση για τις λίστες Πέτσα μετά την ολιγοήμερη «ανακωχή» λόγω του πένθους στο οποίο βύθισε τη χώρα ο πρόωρος χαμός της Φώφης Γεννηματά.

Την Τετάρτη εισάγεται στην Ολομέλεια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την κρατική χρηματοδότηση των μίντια εν μέσω πανδημίας και την εταιρία δημοσκοπήσεων Opinion Poll, με τη συζήτηση να διεξάγεται, μεν, υπό τη βαριά σκιά της απώλειας της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ, πλην, όμως, το πολιτικό κλίμα αναμένεται να δυναμιτιστεί. Κι αυτό διότι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη συμφωνούν, με την κυβερνώσα παράταξη να ζητά διεύρυνση της έρευνας από την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή από το 2015.

Το Μαξίμου έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως, αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν συναινέσει σε ουδέτερη διατύπωση χωρίς αιχμές -ζητώντας του, επί της ουσίας, να μην κάνει ονομαστική αναφορά στον Στέλιο Πέτσα-, τότε θα καταθέσει νέα πρόταση προκειμένου να διερευνηθεί το σύνολο του διαστήματος από το 2015 έως και το 2021. Η Κουμουνδούρου, πάντως, έχει υποστηρίξει ήδη πως δεν σκοπεύει να επαναδιατυπώσει την πρότασή της, δεχόμενη να ερευνηθούν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων από την περίοδο του 2015, σημειώνοντας, ωστόσο, πως «λίστες Πέτσα δεν υπήρχαν πριν από το ̕19».

Η απάντηση αυτή δεν φαίνεται να καλύπτει τη Ν.Δ., με τον πρωθυπουργό να αναμένεται την Τετάρτη, από βήματος Βουλής, να ζητήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει επί τόπου νέα πρόταση. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον η πλειοψηφία δεν καλυφθεί και υλοποιήσει την «απειλή» της για κατάθεση νέας πρότασης, τότε θα συγκροτηθούν δύο επιτροπές της Βουλής, οι οποίες θα συνεδριάζουν παραλλήλως με παρεμφερές αντικείμενο.

Οι πιο έμπειροι κοινοβουλευτικοί, πάντως, εκτιμούν πως η ψυχραιμία θα επικρατήσει στο τέλος και θα αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο, που θα είναι και κάτι πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Το ενδιαφέρον στρέφεται και στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης και στο αν θα παραμείνουν στο «ναι», στην υπερψήφιση, δηλαδή, της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Οσον αφορά το ΚΙΝ.ΑΛ., που ακόμη βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, έχει, μεν, ταχθεί υπέρ της έγκρισης της σύστασης εξεταστικής, με το σκεπτικό του «όλα στο φως», ωστόσο το ενδεχόμενο ορισμένοι βουλευτές να διαφοροποιηθούν και να πουν «όχι» παραμένει ανοιχτό.

Αν μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛ. αρνηθεί να υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας επιτακτικά διεύρυνση της έρευνας και στην προηγούμενη περίοδο, τότε ελλοχεύει κίνδυνος η πρόταση να μην περάσει το συνταγματικό πήχη των 120 θετικών ψήφων. Η στάση του κόμματος, όπως και να ʾχει, αναμένεται να ξεκαθαριστεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, η οποία βρίσκεται προ των πυλών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This