Συμφώνησαν για… ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας Μηταράκης και Σοϊλού (video)

Με... διαύλους περιμένουν να βρεθεί λύση στο μεταναστευτικό που συντονίζει η Τουρκία;

Must Read

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού στην Άγκυρα.

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης μεταβαίνει στη γείτονα και ενώ υπήρξε το σοβαρό περιστατικό με τους 400 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονταν σε φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας που εντοπίστηκε ανατολικά της Κρήτης και είχε ξεκινήσει από απέναντι, με την τουρκική ακτοφυλακή να μην δέχεται το ελληνικό αίτημα για την επιστροφή τους!

Στην ατζέντα ατζέντα των συνομιλιών τέθηκαν οι προκλήσεις που απορρέουν από την μεταναστευτική κρίση και η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας ΕΕ – Τουρκίας και Τουρκίας- Ελλάδας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ότι οι δυο άντρες συμφώνησαν για ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, για να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές και οι εντάσεις! Τώρα πως θα μειωθούν όταν η Τουρκία τις «σπρώχνει» συντονισμένα προς την Ελλάδα, ουδείς γνωρίζει…

Μετά τη συνάντηση είναι προγραμματισμένο να παραθέσει ο Σοϊλού γεύμα στον Μηταράκη και αναρωτιόμαστε: Θα του πει καμιά κουβέντα για τις προκλητικές του τοποθετήσεις; Ή για το ότι ο Σοϊλού ήταν ο άνθρωπος που συντόνισε την επίθεση λαθρομεταναστών στον Έβρο, όταν επιχείρησαν να εισβάλουν στη χώρα περίπου 10.000; Αλλά μάλλον δεν θα θελήσει ο Μηταράκης να προσβάλει τον οικοδεσπότη του…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This