Τι θα βγει από τη σημερινή τετραμερή Ελλάδας, Γαλλίας, Αιγύπτου, Κύπρου – Γαλλική κινητικότητα

Must Read

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Γαλλίας της Αιγύπτου και της Κύπρου θα συναντηθούν το μεσημέρι στην Αθήνα, στο πλαίσιο του σχήματος 3+1 και σε συνέχεια των προηγούμενων τετραμερών.

Ξεχωριστές συναντήσεις τόσο με τον Νίκο Δένδια, όσο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Η ατζέντα της τετραμερούς

Οι Νίκος Δένδιας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, Σάμεχ Σούκρι και Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένεται να εξετάσουν τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Λιβύη, Περσικό Κόλπο, Σαχέλ και Κυπριακό, αλλά επίσης, θα συζητήσουν τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, καθώς και τις διεθνείς προκλήσεις, όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό.

Μετά το πέρας των εργασιών έχουν προγραμματιστεί δηλώσεις στον Τύπο περί τις 15:30.

Η τελευταία συνάντηση είχε γίνει διαδικτυακά τον Μάιο του 2020, με συμμετοχή και του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Συνάντηση Δένδια-Λε Ντριάν

Της τετραμερούς συνάντησης θα προηγηθεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών στις 11:00. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, και κατόπιν κοινές δηλώσεις στον Τύπο περί τις 12:30.

Οι συζητήσεις μεταξύ Δένδια και Λε Ντριάν αναμένεται να εστιάσουν στις άριστες διμερείς σχέσεις όπως αυτές αναβαθμίστηκαν με την υπογραφή της Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Λιβύη μετά τη Διάσκεψη των Παρισίων, στο Κυπριακό, στην περιοχή του Σαχέλ, καθώς και στην ενίσχυση της πολυδιάστατης συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This