Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει… δουλειά πολλή!

Ενώ κάποιοι στο ΚΙΝ.ΑΛ. οραματίζονται ότι θα ξαναγίνουν ΠΑΣΟΚ, μαίνονται οι μάχες χαρακωμάτων μεταξύ των υποψηφίων και πληθαίνουν οι καταγγελίες για «εξωθεσμικές» παρεμβάσεις υπέρ Λοβέρδου

Must Read

Οι ώρες μετρούν αντίστροφα μέχρι την 5η Δεκεμβρίου, οπότε θα ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. Τα επιτελεία των έξι υποψηφίων βρίσκονται επί ποδός πολέμου, με την προεκλογική διαδικασία να μην εξελίσσεται δίχως προβλήματα, αμφισβητήσεις, καταγγελίες για παρεμβάσεις, διαφωνίες ακόμη και για τα βασικά, αν θα γίνει και πώς θα γίνει το ντιμπέιτ.

Όλα δηλαδή θυμίζουν… ΠΑΣΟΚ. Αυτό άλλωστε επιμένουν να οραματίζονται συγκεκριμένοι υποψήφιοι, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, δηλαδή την επαναφορά της ονομασίας ΠΑΣΟΚ, χωρίς να μας εξηγούν τι θα κάνουν με τα χρέη του άλλοτε κραταιού Κινήματος. Η εβδομάδα που πέρασε στιγματίστηκε από τις καταγγελίες Παπανδρέου για παρεμβάσεις εξωθεσμικών παραγόντων στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ. Μάλιστα, δύο φορές ο πρώην πρωθυπουργός (που μας έβαλε στα Μνημόνια και θέλει να μας ξανασώσει) και στη συνέχεια αρκετοί υποστηρικτές του πρόβαλαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις υποψίες τους για παρεμβάσεις ακόμη και από τη Ν.Δ. ή, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν κρίσιμη και για το ντιμπέιτ. Χρειάστηκε να φτάσουμε 14 ημέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες, όχι για να πραγματοποιηθεί, αλλά για να αποφασιστεί να γίνει τελικά τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στις 10 το βράδυ. Φυσικά δεν έλειψαν και οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν σαρωτική νίκη Λοβέρδου στις εκλογές και των οποίων η ορθότητα αμφισβητείται.

Οι 6 μονομάχοι: (πάνω) Γ. Παπανδρέου, Α. Λοβέρδος, Π. Γερουλάνος – (κάτω) Χ. Καστανίδης, Π. Χρηστίδης, Ν. Ανδρουλάκης

Οι καταγγελίες Παπανδρέου για παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία πήραν συγκεκριμένη μορφή. Στη συνέντευξη που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός στην τηλεόραση του Alpha κατήγγειλε ότι στελέχη της Ν.Δ. παίρνουν τηλέφωνα σε πολίτες και τους καλούν να ψηφίσουν συγκεκριμένους υποψηφίους του ΚΙΝ.ΑΛ. «Δεν θα πω ονόματα, αλλά συμβαίνει», είπε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε λέγοντας ότι η υποψηφιότητά του φοβίζει το Μέγαρο Μαξίμου για την απήχηση που έχει και στο εσωτερικό του ΚΙΝ.ΑΛ. και στην κοινωνία. Πιο ευθεία βολή κατά του Λοβέρδου δεν υπάρχει, αλλά από την πλευρά Παπανδρέου υποστηρίζουν ότι οι παρεμβάσεις πλέον έχουν πάρει τη μορφή χειμάρρου και όλες έχουν στόχο να πλήξουν την υποψηφιότητά του.

Χαρακτηριστική του κλίματος καχυποψίας που υπάρχει στο ΚΙΝ.ΑΛ. είναι η ανάρτηση του Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος στηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου: «Επιφανείς συντηρητικοί, άνθρωποι των υπογείων αλλά και γνωστοί αρθρογράφοι έχουν συσπειρωθεί εναντίον του Γιώργου. Γιατί αυτή η πρωτοφανής απολίτικη επίθεση, που αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις τα όρια κριτικής χαμαιτυπείου; Τι τελικά τους φοβίζει; Τι ενώνει τους ετερόκλητους επικριτές του; Τι ακριβώς συμβαίνει; Μήπως χαλάει κάποια σχέδια και, αν ναι, ποια; Μήπως αυτοί που βολεύονται με τη σημερινή κατάσταση ανησυχούν με την πιθανή ανατροπή των ισορροπιών και αντιστέκονται; Μήπως κάποιοι ενδιαφέρονται για ένα ΚΙΝ.ΑΛ. στο κοστούμι του μικρού περιθωριακού κόμματος; Μήπως οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του πρώην πρωθυπουργού; Μήπως κάποιοι ενοχλούνται από τη δημοσκοπική πτώση του Μητσοτάκη; Γιατί αυτή η αταίριαστη παρέα, που θυμίζει παρακμιακό θίασο, λιθοβολεί τον Παπανδρέου; Ποιοι φοβούνται τον Γιώργο; Όλοι αυτοί που πνίγονται από τη χολή τους δεν υπολογίζουν έναν βασικό παράγοντα. Το ένστικτο του Έλληνα πολίτη! Αλλά και τη ροή της Ιστορίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιοποίηση Παπανδρέου είναι ένα μήνυμα, όπως λένε, προς αυτούς που προσπαθούν να παρέμβουν στα εσωκομματικά του ΚΙΝ.ΑΛ. να σταματήσουν, αλλιώς θα δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα και διευθύνσεις. Η κατάσταση που επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η καλύτερη σε μια εσωκομματική προεκλογική περίοδο, αλλά, όπως ομολογούν στελέχη του, δεν ευθύνονται μόνο αυτοί, καθώς καθημερινά κυκλοφορούν φήμες που αφορούν πρόσωπα εκτός κόμματος, τα οποία κινητοποιούν πολίτες ή και πιέζουν κάποιους από αυτούς υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων.

Ακόμη και ένα σωματείο εργαζομένων μεγάλης τράπεζας έχει δεχτεί πιέσεις, ώστε τα μέλη του να κατευθυνθούν στην κάλπη για να ψηφίσουν τον Ανδρέα Λοβέρδο. Και δεν είναι μόνο οι φήμες. Είναι πασιφανής η στήριξη στον συγκεκριμένο υποψήφιο και από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία εκφράζεται μέσω των φιλοκυβερνητικών δημοσκοπήσεων, αλλά κυρίως της προβολής του εν λόγω υποψηφίου από μέσα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.

Οι υπολογισμοί για τους σταυρούς ανά υποψήφιο

Οι καταγγελίες δεν φαίνεται να αγγίζουν την πλευρά Λοβέρδου, η οποία θεωρεί βέβαιη την επικράτησή του. Ένας από τους υποστηρικτές του, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λουκάς Αποστολίδης, θεωρεί ότι είναι ο ιδανικός πρόεδρος. «Με καθαρό πολιτικό λόγο δεσμεύεται ότι με το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα στοχεύουμε στη δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας, γιατί με τα ηγετικά του χαρακτηριστικά μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη και να την οδηγήσει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί έχει μεγάλη κοινοβουλευτική εμπειρία και θα είναι παρών στις μεγάλες κοινοβουλευτικές μάχες έως το 2023 που θα γίνουν οι εκλογές», εξηγεί. Το καρφί στον Ανδρουλάκη είναι κάτι παραπάνω από φανερό.

Όπως όλα δείχνουν, τα επιτελεία των υποψηφίων έχουν ήδη κάνει τις προσθαφαιρέσεις τους, με τα αποτελέσματα να δείχνουν 70.000 με 80.000 σταυρούς στον Νίκο Ανδρουλάκη, ταβάνι τους 70.000 σταυρούς στον Λοβέρδο κι από κει και πέρα, όσοι περισσότεροι είναι αυτοί που θα κατευθυνθούν στις κάλπες τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός αυτών που θα ψηφίσουν Γιώργο Παπανδρέου.

Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι ο αριθμός αυτών που θα ψηφίσουν θα είναι κοντά στις 200.000, τότε η πλευρά Παπανδρέου εμφανίζεται «ελλιποβαρής». Όσον αφορά τα σενάρια του δεύτερου γύρου, στελέχη που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του Κινήματος Αλλαγής θεωρούν χαμένο τον Ανδρέα Λοβέρδο, είτε βρεθεί αντίπαλος του Νίκου Ανδρουλάκη είτε του Γιώργου Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This