Ρεσιτάλ αναλγησίας από τρεις υπουργούς, για να εκδιώξουν έναν «παρείσακτο» άστεγο!

Η παρουσία του «υποβαθμίζει» τη Μονή Δαφνίου, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Must Read

Τρεις υπουργοί, 18 λέξεις, αλλά και πολλές και ισχυρές δόσεις αναλγησίας χρειάστηκαν για να… τυλίξουν τη ζωή ενός απελπισμένου ανθρώπου «σε μια κόλλα χαρτί».

Ειδικότερα, η παραμονή ενός αστέγου στους εξωτερικούς χώρους της Μονής Δαφνίου φαίνεται πως προκάλεσε την κινητοποίηση του… μισού κρατικού μηχανισμού, όπως προκύπτει από έγγραφο με αποστολέα το υπουργείο Εσωτερικών και παραλήπτες τα υπουργεία Πολιτισμού και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το newscenter.gr, έχει ημερομηνία 15 Νοεμβρίου 2021 και είναι προφανές ότι αποτελεί απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε προηγούμενο αίτημα του Υπουργείου Πολιτισμού με ημερομηνία 9/11/2021.

Το επίμαχο έγγραφο

Ενοχλημένη, προφανώς, από την παρουσία του αστέγου σε χώρο που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους ευαισθησίες για την προστασία των Μνημείων, όταν καίγονταν οι Μυκήνες, τσιμέντωνε την Ακρόπολη και παρέδιδε τον Ιερό Βράχο στον οίκο Dior, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνσή του.

Εντυπωσιάζει η ταχύτητα απόκρισης

Εντυπωσιάζει η ταχύτητα απόκρισης και ο συντονισμός των υπηρεσιών τριών υπουργείων, γεγονός πρωτοφανές για τον κρατικό μηχανισμό, με στόχο την απομάκρυνση του «παρείσακτου» της Μονής Δαφνίου. Λίνα Μενδώνη, Μάκης Βορίδης και Δόμνα Μηχαηλίδου και οι εποπτευόμενες υπηρεσίες τους φαίνεται ότι συνεργάστηκαν στενά για τη «διαφύλαξη» ενός Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς από τους κινδύνους που προκαλεί η αυθαίρετη «εισβολή» ενός αστέγου…

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο χώρος πέριξ της Μονής Δαφνίου αποτέλεσε πολλές φορές κατά το παρελθόν «καταφύγιο» ανέστιων. Δεν είναι λίγες δε, οι περιπτώσεις ανθρώπων που έλαβαν εξιτήριο από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο και στη συνέχεια παρέμειναν στον χώρο, καθώς δεν είχαν κάπου να στεγαστούν…

Βέβαια, όλα αυτά συνέβαιναν σε εποχές που δεν κυβερνούσε η επιτελική αφρόκρεμα των αρίστων, όπως η Μενδώνη, ο Βορίδης και η Δόμνα. Τώρα, η αστεγία τιμωρείται αυστηρά. Άξιος ο μισανθρωπισμός τους…

*πηγή: newscenter.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This