Νίνα Κασιμάτη: «Να αποδοθεί δικαιοσύνη για την 8χρονη Όλγα»

Must Read

«Εδώ δολοφονήθηκε η 8χρονη Ολγα. Στο εργοστάσιο Κυλινδρόμυλοι Κ. Σαραντόπουλος – Αλλατίνη στο Κερατσίνι. Από εγκληματική αδιαφορία και τον δόλο όσων την είδαν ή πληροφορήθηκαν για τον τραυματισμό της και την άφησαν επί ώρες αβοήθητη ή την κλότσησαν σαν να ήταν όντως πλαστική σακούλα». Με αυτά τα λόγια η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, που βρέθηκε στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του το 8χρονο κοριτσάκι όταν το συνέθλιψε η πόρτα του εργοστασίου, περιγράφει τα συναισθήματά της για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Μαζί με τη Νίνα ήταν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής με τα παιδιά τους. «Ηταν ένα παιδί. Ενα απροστάτευτο παιδί στον δρόμο μόνο του, που δεν είχε την τύχη να πέσει επάνω σε έναν άνθρωπο να την πάρει απ’ το χέρι, να την αγκαλιάσει, να τη σώσει, να την τρέξει. Η Πολιτεία πρέπει άμεσα να προσωποποιήσει τις ποινικές ευθύνες όλων των υπαιτίων του θανάτου της και θα είμαστε εδώ να το ελέγξουμε» συμπλήρωσε η βουλευτής, που ζητά «δικαιοσύνη για την Ολγα».

Την ίδια στιγμή, θέση πήραν για το τραγικό συμβάν και ενώσεις τεχνικών. «Βασική αιτία του δυστυχήματος ήταν η έλλειψη ή η βλάβη των φωτοκύτταρων ασφαλείας. Αυτοί οι μικροσκοπικοί αισθητήρες είναι η σημαντικότερη συσκευή ασφαλείας των τηλεχειριζόμενων γκαραζοπορτών» λένε σε ανακοίνωση που έβγαλαν, συγκινημένοι για το τραγικό συμβάν, οι τεχνικοί του garazoporta.gr. Οι μηχανικοί θέτουν ερωτήματα για το τι τελικά οδήγησε στο τρομερό δυστύχημα του Κερατσινίου με θύμα το ανήλικο κοριτσάκι:

«Υπήρχαν φωτοκύτταρα ασφαλείας; Εάν υπήρχαν και λειτουργούσαν σωστά, γιατί δεν σταμάτησε η πόρτα; Από πού δινόταν η εντολή κλεισίματος και ανοίγματος της γκαραζόπορτας; Υπάρχει φύλακας που χειρίζεται την γκαραζόπορτα από τηλεχειριστήριο ή από μπουτόν; Σύμφωνα με τα γεγονότα, οι ειδικοί τεχνικοί μας στην κατασκευή και συντήρηση γκαραζοπορτών εκτιμούν ότι αυτή η γκαραζόπορτα δεν πληρούσε κανέναν κανόνα ασφάλειας». Ο υπέρτατος κανόνας ασφαλείας είναι η ανθρωπιά, που μάλλον εδώ δεν υπήρξε!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This