Εξεταστική επιτροπή: EIHEA και ΕΣΗΕΑ καταθέτουν για την αμαρτωλή λίστα Πέτσα

Ξεκινά η κοινοβουλευτική διερεύνηση των εκστρατειών ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, με την εξέταση των δύο εκπροσώπων του Τύπου

Must Read

Αυλαία με τους δύο πρώτους μάρτυρες, τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών Αλέξανδρο Σκαναβή και την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, σηκώνει σήμερα η εξεταστική επιτροπή για τις λίστες Πέτσα, η οποία εισέρχεται εφεξής στην ουσία της υπόθεσης της κρατικής χρηματοδότησης των media εν μέσω πανδημίας.

Με το «καλημέρα» της συγκρότησης της εξεταστικής διεφάνη η απροθυμία της κυβέρνησης να γίνει εμβριθής έρευνα, καθώς η ίδια η Ν.Δ. υπονόμευσε την επιτροπή, βάζοντας μπλόκο στην εξέταση πολιτικών προσώπων και δη του… Στέλιου Πέτσα. Μετά την άρνηση της πλειοψηφίας να κληθούν υπουργοί, ο πήχης βρίσκεται -αν μη τι άλλο- χαμηλά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, επιμένει στο αίτημά της για κλήση πολιτικών προσώπων, αίτημα το οποίο επανέφερε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων, κατά τη διάρκεια της οποίας διαμαρτυρήθηκε εντόνως, καταγγέλλοντας πως «η Ν.Δ. ή δεν ήξερε τι ψηφίζει στη Συνταγματική Αναθεώρηση ή το μετάνιωσε γιατί κάτι φοβάται». Μέχρι και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να αναζητά θεσμικούς και νομικούς τρόπους αντίδρασης, βρίσκεται ωστόσο σε αδιέξοδο, καθώς είναι δεδομένο πως η πλειοψηφία είναι εκείνη που παίρνει τις αποφάσεις.

Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της αποχώρησης από την εξεταστική

Βεβαίως, το ενδεχόμενο της αποχώρησης από την εξεταστική έχει αποκλειστεί. Σε κάθε περίπτωση, σήμερα αρχίζει η κοινοβουλευτική διερεύνηση των εκστρατειών ενημέρωσης για τον κορωνοϊό με την εξέταση των δύο εκπροσώπων του Τύπου. Αμφότεροι συμπεριλαμβάνονταν στις λίστες μαρτύρων και των άλλων κομμάτων, και όχι μόνο της Ν.Δ., αν και σαφέστατα εκείνοι που έπρεπε να περάσουν πρώτοι το κατώφλι της εξεταστικής, είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί.

Στις επόμενες συνεδριάσεις θα κληθούν ο εκπρόσωπος του ΕΣΡ, αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της Initiative, της εταιρίας η οποία ανέλαβε να διανείμει την κρατική διαφήμιση στα ΜΜΕ. Σε δεύτερο χρόνο θα καταθέσουν και οι μάρτυρες σχετικώς με τη χρηματοδότηση της Enterprice Greece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και για την υπόθεση της δημοσκοπικής εταιρίας Opinion Poll.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This