Επικοινωνιακό σόου Δόμνας – Χατζηδάκη ενώ απέλυαν τυφλή εκπαιδεύτρια από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Αναλγησία πίσω από τις κάμερες

Must Read

Η επικοινωνιακή πολιτική είναι το όπλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τη στιγμή που πίσω από τις κάμερες, το αφήγημά του καταρρέει!

Ένα τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η απόλυση μιας τυφλής φιλολόγου από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, την περίοδο που ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μαζί με την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου επιδίδονταν σε επικοινωνιακό σόου μπροστά στις κάμερες προβάλλοντας υποτίθεται το ενδιαφέρον τους για τους ανάπηρους!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newscenter.gr, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΑΤ καταγγέλλει σε επιστολή του προς τους Χατζηδάκη- Μιχαηλίδου την απόλυση από τη Διοικήτρια του ΚΕΑΤ, τυφλής φιλολόγου, εκπαιδεύτριας των παιδιών στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία που λειτουργεί το ΚΕΑΤ μέσω της θυγατρικής της α.μ.κ.ε. «Πρωτοπορία».

Η απόλυση της φιλολόγου έγινε την περίοδο που ο υπουργός και η υφυπουργός επισκέπτονταν το ΚΕΑΤ προκειμένου να δείξουν το ενδιαφέρον τους υποτίθεται για τα τυφλά παιδιά.

Η Διοικήτρια, υπό το πρόσχημα της μείωσης των vouchers, αφού η κυβέρνηση απαγόρευσε σε παιδιά και ενήλικες με βλάβες όρασης που δεν έχουν εμβολιαστεί, να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες του ΚΔΑΠΑμεΑ, απέλυσε (ευσχήμως το αποκαλεί «μη ανανέωση σύμβασης») εκπαιδευτές του ΚΔΑΠΑμεΑ, ενώ προσέλαβε με νέα προκήρυξη νέους, με πολύ μικρότερη έως ανύπαρκτη εμπειρία.

«Γυναίκα πρότυπο»

Ανάμεσα στους απολυμένους είναι και η τυφλή φιλόλογος, η οποία υπήρξε μαθήτρια του ΚΕΑΤ, και κατέχει πτυχίο Φιλοσοφικής, πτυχία σε δυο γλώσσες, ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει μεταπτυχιακές σπουδές. Πρόκειται για μια 27χρονη γυναίκα πρότυπο για όχι μόνο για τους ανθρώπους με αναπηρία, αλλά για όλους τους συνομήλικούς της. Αυτή την γυναίκα λοιπόν, απέλυσαν από το ΚΕΑΤ.

Την ίδια στιγμή, ο Σύλλογος εργαζομένων του ΚΕΑΤ καταγγέλλει ότι η κρίση των αιτήσεων για την προκήρυξη νέων προσλήψεων στο ΚΔΑΠΑμεΑ έγινε εν κρυπτώ, χωρίς τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, ούτε καν της Διευθύντριας της «Πρωτοπορίας» που υποτίθεται ότι λειτουργεί το ΚΔΑΠΑμεΑ.

Η διοικήτρια του ΚΕΑΤ, από την αρχή της θητείας της, έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου αποπομπή και αντικατάσταση εργαζομένων του θυγατρικού ΝΠΙΔ «Πρωτοπορία», επιθυμώντας να έχει μόνον εργαζόμενους της αρεσκείας της. Ενδεικτικό της αντίληψής της είναι ότι, ενώ ήταν και η ίδια υποψήφια για θέση μόνιμου υπαλλήλου του φορέα, στο πλαίσιο της προκήρυξης 7Κ/2019 του ΑΣΕΠ, προκάλεσε απόφαση του Δ.Σ. προς το ΑΣΕΠ, για αμφισβήτηση του πίνακα κατάταξης που δεν εμφάνιζε εκείνη στην πρώτη θέση. Φυσικά, το ΑΣΕΠ απέρριψε τον έλεγχο ως ανεπίτρεπτο και μη σύννομο, αφού, ως ανεξάρτητη αρχή, υπάγεται μόνον στον έλεγχο της Βουλής.

«Η απόλυση της τυφλής εκπαιδεύτριας του ΚΔΑΠΑμεΑ είναι ό,τι πιο ανάλγητο και υποκριτικό έχει πράξει η Διοικήτρια και η κυβέρνηση που την καλύπτει και την στηρίζει», δήλωσε για το θέμα η αν. τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεανώ Φωτίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This