Στη Βουλή το βρόμικο πάρτι του ΙΦΕΤ

Η Δώρα Αυγέρη κατέθεσε ερώτηση για το «μαγαζάκι» που έχει στηθεί 

Must Read

Στη Βουλή έφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη το δημοσίευμα της «δημοκρατίας» για την κατάσταση που επικρατεί στη θυγατρική του ΕΟΦ, ΙΦΕΤ, την οποία, σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν, μια δράκα συμφερόντων έχει μετατρέψει σε «μαγαζάκι» που εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Στο δημοσίευμα τονιζόταν πως το ΙΦΕΤ εδώ και μήνες κινείται εκτός νομοθετικού πλαισίου που απαγορεύει τις εξαγωγές φαρμάκων. Συγκεκριμένα, το ΙΦΕΤ εξάγει πανάκριβα φάρμακα, που έχει πρωτύτερα εισαγάγει για να θεραπευτούν οι Έλληνες πολίτες σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, κάτι που απαγορεύεται διά ροπάλου από την Ελληνική Νομοθεσία και τον ΕΟΦ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας, εταιρία από την οποία αγοράζει το ΙΦΕΤ και εταιρία στην οποία πουλά τα φάρμακα έχουν… τον ίδιο ιδιοκτήτη. Κεντρικό πρόσωπο της όλης υπόθεσης φαίνεται να ήταν «ενοικιαζόμενος υπάλληλος», γιος, όπως αναφερόταν, ενός ευκατάστατου φαρμακοποιού με οικογενειακές επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Σλοβακία και Τσεχία, ο οποίος για 600 «ολόκληρα» ευρώ είχε προσληφθεί μέσω ICAP για να εργάζεται στο ΙΦΕΤ στο Πικέρμι και ο οποίος ήταν αυτός που «ανακάλυψε» τη μία από τις δύο εταιρίες του κ. Σταβλά, τη Remedy, δίνοντας τις πρώτες σχετικές παραγγελίες.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, η κ. Αυγέρη τόνισε ότι εδώ και μήνες τόσο ο προκάτοχός του, Βασίλης Κικίλιας, όσο και ο ίδιος δεν απαντούν στο κοινοβουλευτικό ερώτημα που έχει υποβληθεί για την κατάσταση στον Οργανισμό.

«Μήπως μπορείτε να μας απαντήσετε εσείς και να απαντήσετε και στο δημοσίευμα της εφημερίδας “δημοκρατία” που λέει ότι κάνουν πάρτι στο ΙΦΕΤ με εξαγωγές φαρμάκων, τα οποία δεν υπάρχουν στη χώρα μας και εισάγονται προκειμένου να χορηγηθούν σε ασθενείς με σπάνιες παθήσεις» συνέχισε, ερωτώντας τον υπουργό εάν ισχύουν ή όχι όλα αυτά.

Συνέχισε, μάλιστα, ζητώντας απαντήσεις ως προς το τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο υπουργός πριν κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει το ΙΦΕΤ σε μια μικρογραφία του ΚΕΕΛΠΝΟ, και κάνει λόγο για επανάληψη του σκανδάλου της Novartis με τους ίδιους ή με νέους πρωταγωνιστές. «Είναι ξεκάθαρο ότι στηρίζετε κάθε δράση σας στο πρόσκαιρο ιδιωτικό και μικροκομματικό συμφέρον, επιδιώκετε μια επικοινωνιακή υπερπροβολή και παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης για τα πάντα» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This