Ο Μητσοτάκης σήμερα στο Ισραήλ – Τα λέει στο Σότσι με Πούτιν

Η συνάντησή τους πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη συγκυρία, λόγω των σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία

Must Read

Διπλωματικές πρωτοβουλίες, με επισκέψεις σε χώρες-κλειδιά, για τις γεωστρατηγικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, όπως είναι το Ισραήλ και η Ρωσία, πραγματοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να μη μείνει η Ελλάδα παρατηρητής των εξελίξεων.

Σήμερα Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ, μετά την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στη χώρα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει τις πρώτες του επαφές με τον νέο πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ και με τον νέο πρόεδρο Ιτσχάκ Χέρτζογκ. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα πάρει μέρος, σήμερα, στο Τελ Αβίβ στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου θα γίνει ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στην περιοχή και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι τρεις χώρες, καθώς και συζήτηση για την περαιτέρω διεύρυνση των τομέων συνεργασίας. Οπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναμένεται μάλιστα ότι οι τρεις ηγέτες να υιοθετήσουν κοινή διακήρυξη για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Μετά το Ισραήλ, και συγκεκριμένα αύριο Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Σότσι όπου θα έχει την πρώτη του συνάντηση ως πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο είχε συναντήσει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αθήνα το 2016. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, οι δύο ηγέτες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν θέματα για τις σχέσεις των δύο χωρών, με έμφαση τη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, του πολιτισμού και της παιδείας. Θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Η συνάντησή τους πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη συγκυρία, λόγω των σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία, που έχουν άμεσο αντίκτυπο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την πρόσφατη υπογραφή αμυντικής συνεργασίας της χώρας χώρας μας με τις ΗΠΑ, αλλά και της ενεργειακής κρίσης με την εκτόξευση των τιμών στο φυσικό αέριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This