«Ευκαιρία» να «χτιστεί το μέλλον» της Βόρειας Εύβοιας βλέπει ο Μητσοτάκης

Η καταστροφή ως «ευκαιρία»...

Must Read

Σαν να μη συνέβη και τίποτα φοβερό προ τεσσάρων μηνών στη Βόρεια Εύβοια και με ύφος ότι η Κυβέρνηση έκανε και κάνει ό,τι μπορεί για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών («δεν έχει προηγούμενο» είπε χαρακτηριστικά…), ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αιδηψό απέδειξε για μια ακόμη φορά, πως δεν έχει καταλάβει (ή δεν τον ενδιαφέρει) το μέγεθος της καταστροφής από τις πυρκαγιές στην περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη, Αντιπλοίαρχο Σωτήρη Δανίκα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας, Χαράλαμπο Μανιάτη, για τη μεταφορά του εμπορικού λιμανιού σε κοντινό σημείο και το σχέδιο για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, με στόχο τη συνολική αναβάθμισή του.

Και σχολιάζοντας το γεγονός αυτό, αναφέρθηκε στην «ευκαιρία» που βλέπει η κυβέρνησή του μέσα από μια ακόμη καταστροφή.

«Είστε πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση σπουδαίων κρατικών λειτουργών. Οπότε θέλω να ευχαριστήσω εσάς για ό,τι κάνατε. Θυμάστε πόσο ακραίες ήταν οι συνθήκες. Και βέβαια η πρώτη μας υποχρέωση πάντα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Μετά της περιουσίας. Το φυσικό περιβάλλον, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε να το προστατεύσουμε εδώ στην Εύβοια όπως θα θέλαμε, αλλά ο βαθμός του ενδιαφέροντος του κράτους και της συντονισμένης κρατικής παρέμβασης που δρομολογείται για τη βόρεια Εύβοια κατ’ εμέ δεν έχει προηγούμενο. Είναι πραγματικά μια ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο τόπος και να χτιστεί το μέλλον της βόρειας Εύβοιας σε πολύ καλύτερες βάσεις σε σχέση με το παρελθόν. Οπότε ευχαριστώ πολύ», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

ΜέΡΑ25: «Τέσσερις μήνες εγκατάλειψης, αδράνειας, εμπαιγμού και κοροϊδίας»

«Τέσσερις ‘μόλις’ μήνες χρειάστηκαν για να αποφασίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να επισκεφτεί τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού στη Βόρεια Εύβοια», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, σχολιάζοντας την επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει «τέσσερις μήνες εγκατάλειψης, αδράνειας, εμπαιγμού και κοροϊδίας, στους οποίους το μόνο που προσπάθησε να κάνει η Κυβέρνηση, ήταν να μεριμνά διαρκώς για να εξασφαλίζει “μαύρες μπίζνες” πάνω στα αποκαΐδια της περιοχής για τους φίλους της, τους ολιγάρχες».

Το ΜέΡΑ25 σχολιάζει ακόμα: «Αντιπλημμυρικά έργα δεν έγιναν και όσα πραγματοποιήθηκαν αποτέλεσαν απλώς μέσο πλουτισμού για τους φίλους του κ. Μητσοτάκη, ενώ ούτε και οι αποζημιώσεις δόθηκαν στους πληγέντες παρά τις σχετικές εξαγγελίες. Ο κ. Μπένος παραμένει άφαντος, και καμία απολύτως -ούτε καν στοιχειώδη- προσπάθεια δεν έχει γίνει για να επιστρέψει η ζωή των κατοίκων της περιοχής σε κανονικούς ρυθμούς για να μπορέσουν -όπως οι ίδιοι ζητάνε άλλωστε- να μείνουν στον τόπο τους».

Και καταλήγει: «Οι κάτοικοι της περιοχής όμως, που βιώνουν στο πετσί τους την κυνικότητα μιας κυβέρνησης που αντιλαμβάνεται την καταστροφή  ως ευκαιρία για την κάθε ΤΕΡΝΑ και τον κάθε ιδιώτη ανάδοχο δασών Α.Ε., δε θα παρακολουθήσουν την επικοινωνιακή πρωθυπουργική επίσκεψη με σταυρωμένα χέρια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This