Άτακτη υποχώρηση μετά τον σάλο: Η Μενδώνη ακύρωσε τη χορηγία του καταγγελλόμενου για βιασμό Βασίλη Λεβέντη

Όπισθεν ολοταχώς για το Υπουργείο Πολιτισμού.

Must Read

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που ξέσπασαν από τη γνωστοποίηση της δωρεάς του ιδρύματος «International Foundation For Greece» για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, καθώς μέλος του ΔΣ είναι ο καταγγελλόμενος για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, Βασίλης Λεβέντης, το Υπουργείο Πολιτισμού αναγκάστηκε να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη δωρεά.

Το θέμα ανέδειξε μεταξύ άλλων και η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου (αλλά και η Ενωτική Κίνηση των Εργαζομένων στο ΥΠΠΟ), η οποία ζήτησε από την Λίνα Μενδώνη να διακόψει κάθε συνεργασία με το συγκεκριμένο ίδρυμα.

Λίγο αργότερα, το Υπουργείο Πολιτισμού υπό το βάρος της κατακραυγής (και υπό το βάρος της δημοσιοποίησης των ισχυρών πολιτικών επαφών της οικογένειας Λεβέντη) δημοσιοποίησε την εξής ανακοίνωση, υποστηρίζοντας πως η δωρεά έχει ανακληθεί:

«Σε απάντηση της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι:
Η απόφαση 626312 «Έγκριση εκπόνησης στρατηγικού σχεδίου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης του Αρχαιολογικού Χώρου Δήλου και Μελέτης για την ανέγερση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου, με δαπάνη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «International Foundation for Greece», προς το σκοπό δωρεάς της προς το Ελληνικό Δημόσιο» (ΦΕΚ Β 6387/31.12.2021) έχει ήδη ανακληθεί. Αναμένεται η δημοσίευση της ανακλητικής πράξης στο ΦΕΚ».

Ο 27χρονος Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος είναι γόνος της πανίσχυρης «δυναστείας» Δαυίδ-Λεβέντη, συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος για την καταγγελία της 24χρονης που βιάστηκε σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: «Με την άρον-άρον ακύρωση της δωρεάς η κα Μενδώνη απλά επιβεβαίωσε την ενοχή της»

Η απόφαση για τη δωρεά του ιδρύματος είχε εγκριθεί από την Υπουργό Πολιτισμού την παραμονή των Χριστουγέννων:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This