Εμβολιασμοί υγειονομικών: Από τα χειροκροτήματα, στις… απολύσεις!

Μετά τους Πλεύρη και Οικονόμου, το επιβεβαιώνει ανοιχτά και ο Βορίδης!

Must Read

Εκτός ΕΣΥ ετοιμάζεται να θέσει η κυβέρνηση τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί και βρίσκονται σήμερα σε αναστολή, φτάνοντας όχι απλά στα άκρα τα πράγματα, αλλά και οδηγώντας εργαζόμενους σε μια δύσκολη οικονομικό συγκυρία, κυριολεκτικά στον δρόμο!

Με την επιβολή ιατρικής πράξης προσπαθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβληθεί στους υγειονομικούς που ήδη βρίσκονται σε αναστολή καθώς δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους, και αφού κατακρεούργησε το ΕΣΥ, τώρα έφτασε να τους απειλεί με απόλυση!

Μετά το τελεσίγραφο του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος δεν δίστασε να απειλήσει ευθέως τους υγειονομικούς ότι, εάν δεν εμβολιαστούν θα θέσουν τους εαυτούς τους εκτός ΕΣΥ, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου ο οποίος άφησε αναπάντητο το ερώτημα λέγοντας, «Ενδεχομένως όσοι δεν εμβολιαστούν να οδηγηθούν εκτός του συστήματος υγεία», νωρίτερα και ο Μάκης Βορίδης άφησε ανοιχτό «παράθυρο» στις απολύσεις των υγειονομικών!

Ο υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να μιλήσει καθαρά για απολύσεις, τόνισε όμως ότι μπορεί να τεθεί ο εμβολιασμός ως προϋπόθεση για τη συνέχιση παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. «Η συζήτηση είναι ότι μπορεί να τεθεί ο εμβολιασμός ως προϋπόθεση για τη συνέχιση παροχής υγειονομικών υπηρεσιών. Κι επειδή έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για το αν επιτρέπεται, η απάντηση είναι ότι φυσικά και επιτρέπεται», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι λείπουν από έναν μεγάλο αγώνα που δίνει το ΕΣΥ και παρόλα αυτά το σύστημα έχει λειτουργήσει. Σε μια κρίσιμη στιγμή κάποιοι για τις δικές τους προτεραιότητες επέλεξαν να απέχουν και κάποιοι άλλοι κάλυψαν αυτό το κενό» είπε ο Μάκης Βορίδης.

Πρόστιμο 100 ευρώ

Σε ό,τι αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών και στο πρόστιμο των 100 ευρώ, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι έχουν μείνει περίπου 300.000 ανεμβολίαστοι, στη συγκεκριμένη κατηγορία το ποσοστό εμβολιασμένων έχει φτάσει στο 90%. Εκτίμησε δε ότι με τη συνέχιση του μέτρου θα πειστούν να εμβολιαστούν και ότι πιθανότατα το μέτρο θα ισχύσει μέχρι το τέλος της πανδημίας, όταν δε θα υπάρχει επιδημιολογικός κίνδυνος.

Διαβάστε ακόμα:

Επιβεβαίωση από Πλεύρη: Έτσι πάνε να απολύσουν τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This