Τα Rafale στην Τανάγρα: «Πάγωσαν» με τις ευχές του Μητσοτάκη

Για μια ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις.

Must Read

Ακόμα και τα επιβλητικά Rafale, τα οποία εντάχθηκαν κι επισήμως στον εναέριο στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας, κατάφερε να επισκιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρουσία του στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.

Ο Πρωθυπουργός σε ρυθμούς… φιέστας «πέταξε» από το πουθενά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ένα «χρόνια πολλά» στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) Γεώργιο Μπλιούμη, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η εξής αναφορά: «…αρχηγέ της πολεμικής σας αεροπορίας, στελέχη της πολεμικής σας αεροπορίας…».

«Σας»; Όχι «μας»;

https://twitter.com/i/status/1483772733632692234

Η άλλη ευχή που βγήκε αβίαστα από το στόμα του Πρωθυπουργού, ο οποίος έχει πιθανότατα και χρυσή κάρτα Miles+Bonus από τα πολλά ταξίδια (επαγγελματικά και αναψυχής) που κάνει, είναι το «καλοτάξιδα τα νέα Rafale»!

https://twitter.com/Marka2_/status/1483774306798735364

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δύσκολα μπορεί κάποιος που σουλατσάρει συνεχώς, να διανοηθεί τι ακριβώς κάνουν οι πιλότοι μας στους αιθέρες, πόσο ακριβώς κινδυνεύουν, πόσο δεν βλέπουν καθόλου ως «ταξίδι» την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και πόσο ζωτική είναι γι’ αυτούς (και για τους δικούς τους), η προσγείωση των μαχητικών στη βάση τους.

Διαβάστε ακόμα: Ο αγιασμός και το ράντισμα των Rafale «έριξαν» το twitter!

Πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο

Κατά τα άλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θριαμβολόγησε για τα γαλλικά αεροσκάφη, τα οποία όπως είπε «αποτελούν δείγμα της Ελλάδας που αλλάζει και ακμάζει σε όλα τα πεδία» και πως «αναβαθμίζουν τη χώρα και ανοίγουν νέα σελίδα στα γαλανόλευκα φτερά».

Επίσης, ανακοίνωσε αυτό που αναμενόταν, ότι δηλαδή τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο.

«Το μέτρο αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ΕΛ.ΑΣ, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό ενώ θα ισχύσει και για αποζημιώσεις στελεχών που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα. Πρόκειται για ανακούφιση σύμφωνη με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας. Αυτό άλλωστε διαπερνά κάθε επιλογή μας», σχολίασε ο Πρωθυπουργός.

Ανέφερε ακόμα ότι νέα αεροσκάφη «είναι εδώ, 16 μήνες μετά την παραγγελία τους, ετοιμοπόλεμα και με τα πληρώματα και το προσωπικό υποστήριξης να έχουν ολοκληρώσει τον απαιτητικό κύκλο εκπαίδευσης. Οι ριπές του ανέμου όπως δηλώνει το όνομά τους, είναι έτοιμες να φρουρήσουν τους ελληνικούς ουρανούς».

Μέσα στο 2022 θα έρθει η δεύτερη εξάδα, το 2023 η τρίτη και μετά τα υπόλοιπα έξι.

«Η απόκτηση των νέων μαχητικών συνδέεται με την ανανέωση του υλικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας η οποία είχε καταστεί κατεπείγουσα», συμπλήρωσε και επεσήμανε πως «συνεχίζεται η παράδοση της ελληνογαλλικής συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας που ξεκινά ουσιαστικά από τη μεταπολίτευση. Πρόκειται για γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής καθώς καθιστούν την αεροπορία μας μία από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο ενώ σφραγίζει την αμυντική συμπαράταξη Ελλάδας-Γαλλίας».

Ο κ.Μητσοτάκης προέταξε το εξής οξύμωρο, αναφερόμενος σε ειρήνη μέσω πολεμικών όπλων: «Τα νέα Rafale είναι έτοιμα να απογειωθούν για ένα καλύτερο, πιο ειρηνικό αύριο, για όλη την περιοχή. Σε λίγο θα επιχειρούν δίπλα σε νέες γαλλικές φρεγάτες με τις οποίες μοιράζονται οπλικά και αμυντικά συστήματα και έχουν κοινή επιχειρησιακή φιλοσοφία. Πεποίθηση αυτής της κυβέρνησης ήταν και είναι ότι η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη πρέπει να πλαισιώνεται από τη θωράκιση ασφάλειας και την ανάταση της εθνικής αξιοπρέπειας. Για την Ελλάδα κάθε ενίσχυση της άμυνάς της αποτελεί προβολή ειρήνης».

Και συμπλήρωσε με μήνυμα στην Τουρκία, αναφερόμενος πάντα στο διεθνές δίκαιο: «Στον 21ο αιώνα δεν έχουν θέση ούτε η προφανής παραχάραξη της ιστορίας και της γεωγραφίας, ούτε τα αυθαίρετα πυροτεχνήματα. Σε αυτά απαντούν το διεθνές δίκαιο και η εθνική μας εγρήγορση. Το μήνυμα των καιρών είναι η αλήθεια και η συνεννόηση στη βάση της διεθνούς νομιμότητας και ειδικότερα στην περιοχή μας στη βάση του δικαίου της θάλασσας. Σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε Ελλάδα και Ευρώπη. Αυτόν θα προστατεύουν τα νέα Rafale για την απόκτησή των οποίων δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός. Με την ίδια αποφασιστικότητα που η χώρα κλείνει την πόρτα σε κάθε απειλή, κρατά ανοικτά τα παράθυρα του διαλόγου».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι σε ένα συμβολικό παιχνίδι της ιστορίας, τα νέα μαχητικά θα ενταχθούν στη μοίρα Γεράκι όπως Ιέραξ βαφτίστηκαν και από τον Ελευθέριο Βενιζέλο τα πρώτα 4 στρατιωτικά αεροπλάνα που παρέλαβε η Ελλάδα από τη Γαλλία πριν από 110 χρόνια.

«Την προσγείωση εκείνων των πρώτων αεροσκαφών ακολούθησαν χρόνια ακμής και θριάμβων για την Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα συμβεί με την άφιξη των σύγχρονων απογόνων τους στην Τανάγρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This