Τα Rafale στη Τανάγρα – «Καλωσορίσατε στο σπίτι σας»

Παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη η φιέστα - «Ελλάδα θα φανούμε αντάξια των προσδοκιών σου», είπε ένας από τους πιλότους των Rafale

Must Read

Εν μέσω αντιδράσεων για την κυβερνητική φιέστα που στήθηκε για την άφιξη των πρώτων έξι μαχητικών Rafale στην Ελλάδα, τα γαλλικά αεροσκάφη έκαναν εντυπωσιακό πέρασμα από τον αθηναϊκό ουρανό, με… κόσμο και ντουνιά να τα παρακολουθεί. Προσγειώθηκαν στις εγκαταστάσεις της 114 ΠΜ στην Τανάγρα.

Και φυσικά μεταξύ των παρόντων είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος… «άναψε τα αίματα», καθώς σε μια ανάρτηση του κόμματός του, το σήμα της ΝΔ δεν έλειψε από σχετικό βίντεο για τα μαχητικά, λες και δεν αγοράστηκαν με τους φόρους και τους κόπους όλων των Ελλήνων…

«Ελλάδα θα φανούμε αντάξια των προσδοκιών σου … Η 332η μοίρα πετά στο μέλλον», είπε ένας εκ των χειριστών των νέων μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, κατά το καλωσόρισμά τους στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, με το χαρακτηριστικό «καλωσορίσατε στο σπίτι σας».

H υποδοχή των Rafale έγινε με υδάτινη αψίδα, ενώ στο κόκπιτ διακρίνονταν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας μας με την ελληνική σημαία.

«Ξεχωριστή στιγμή»

Ξεχωριστή στιγμή στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας χαρακτήρισε τη σημερινή άφιξη των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος μιλώντας στο Politico.

«Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Γαλλία αλλά, και για το κοινό μας όραμα για την ευρωπαϊκή άμυνα. Αυτά τα ανώτερα αεροσκάφη επόμενης γενιάς πολλαπλασιάζουν την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας και ενδυναμώνουν την ικανότητά μας να αντεπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση ασφαλείας στην περιοχή μας».

«Ντροπή και εθνική καπηλεία…»

«Κανένα κόμμα ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του τόπου δεν μετέτρεψε αγορά εξοπλισμών με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάλιστα δεν περισσεύουν, σε κομματικό σποτ», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter για το σποτ της ΝΔ.

«Ντροπή και εθνική καπηλεία…», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Τα Rafale από μέσα προάσπισης της Εθνικής Κυριαρχίας, μέσο κομματικής προπαγάνδας»

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης για το θέμα:

«Με την «μετατροπή» της αγοράς των μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ σε κομματικό σποτ, η Ν.Δ. διέπραξε τρεις ύβρεις:

  • Πρώτον: Τα μαχητικά αεροσκάφη Ραφάλ αποκτήθηκαν με τις θυσίες του ελληνικού λαού και όχι της Ν.Δ.
  • Δεύτερον: Εάν η Ν.Δ. εξοφλούσε τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρωστά, η Ελλάδα θα μπορούσε να θωρακίσει περεταίρω τις ένοπλες δυνάμεις. Η Ν.Δ. δεν δικαιούται να πανηγυρίζει. Θα έπρεπε να απολογείται.
  • Τρίτον: Η Ν.Δ. αποκρύπτει ότι η πρόταση απόκτησης των γαλλικών μαχητικών έγινε από την Ελληνική Λύση και τον πρόεδρο της Κυριάκο Βελόπουλο ο οποίος πίεζε την άτολμη κυβέρνηση επί μακρόν για την συγκεκριμένη αγορά.

Η Ελληνική Λύση, σε αντίθεση με τη ΝΔ, πολιτεύεται με γνώμονα τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές».

ΚΚΕ: Στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας, ο λαός καλείται να επωμιστεί το υπέρογκο κόστος των Rafale

«Οι κυβερνητικές φιέστες με τα Rafale δεν μπορούν να κρύψουν ότι, στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας, ο λαός καλείται να επωμιστεί -με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που τα ψήφισαν- το υπέρογκο κόστος αυτών των πολεμικών αεροσκαφών, που υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Κι όλα αυτά τη στιγμή που τα “βάθρα” της πολιτικής της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης”, ως δήθεν ασπίδας για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την άμυνα της χώρας, καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, όπως συνέβη και με τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη του σχεδίου για τον αγωγό East Med, που υπαγορεύεται από τα συμφέροντα, αλλά και τις συμμαχίες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στο πλαίσιο του οξυμένου ανταγωνισμού τους με Ρωσία – Κίνα» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος και τονίζει καταλήγοντας:

«Πραγματική προστασία για τα συμφέροντα του λαού και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μπορεί να υπάρξει μόνο με την απεμπλοκή από τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, την οριστική αποδέσμευση, με τον ελληνικό λαό κυρίαρχο στο “τιμόνι” της εξουσίας, με την οικοδόμηση διεθνών πολύπλευρων σχέσεων στη βάση του αμοιβαίου οφέλους για τους λαούς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This