Δουλίτσες να γίνονται…

Ο Σταμάτης Πουλής, που κατηγορείται για δίκτυο παράνομων προσλήψεων, όλως τυχαίως κατεβαίνει για βουλευτής, ώστε να κερδίσει την πολυπόθητη ασυλία...

Must Read

Άφθονο δημόσιο χρήμα συνεχίζουν να διαχειρίζονται τα παιδιά του αμαρτωλού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με τη βοήθεια του παντοτινού εργοδότη τους, που δεν είναι άλλος από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ελπίζοντας παράλληλα πως θα αποκτήσουν και τη βουλευτική ασυλία, ενώ εκκρεμοδικούν ακόμη οι υποθέσεις τους.

  • Από τις: Μαρία Παναγιώτου, Εμμανουέλα Τσουδερού

Τον περασμένο μήνα, ο Σταμάτης Πουλής ανακοίνωσε πως παραιτείται από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Αναπτυξιακής Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Φυλής, όπου τοποθετήθηκε τον Αύγουστο του 2020, για να κατέβει και πάλι ως υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής, όπως και στις προηγούμενες εκλογές.

Προφανώς, στη θέση του διευθύνοντος δεν τοποθετήθηκε αποστέλλοντας το βιογραφικό του, ούτε δίνοντας συνέντευξη στον δήμαρχο Χρήστο Παππού για να διαπιστωθούν οι επαγγελματικές του δεξιότητες. Όπως φαίνεται, ο φίλος του και υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε την τοποθέτησή του, όπως ακριβώς βρήκε δουλειά και στη σύζυγο του κ. Πουλή στο γραφείο του στο υπουργείο. Ένας από τους στόχους για την ανάληψη αυτής της θέσης από το δεξί χέρι του υπουργού Ανάπτυξης ήταν να προωθηθούν κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα για έργα. Η άλλη ήταν προφανώς να αυξηθεί η δημοφιλία του Σταμάτη Πουλή, ώστε στις επόμενες εκλογές να βγει βουλευτής.

Χρήστος Παππούς

Ο Σταμάτης Πουλής έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν αποκαλύφθηκε η δράση του το διάστημα που εργαζόταν ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, επί θητείας Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, συνδέθηκε με ένα δίκτυο παράνομων προσλήψεων στο «πλαίσιο ικανοποίησης αιτημάτων από πολιτικά γραφεία και ιδιώτες», για το οποίο μάλιστα η Δικαιοσύνη αποφάσισε πρόσφατα πως θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Documento», δύο τελεσίδικα βουλεύματα παραπέμπουν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τόσο τον Σταμάτη Πουλή και τη σύζυγό του και συνεργάτρια του Άδωνι Γεωργιάδη, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, όσο και τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου και την πρώην οικονομική διευθύντρια του κέντρου Αικατερίνη Πολύζου. Το ένα βούλευμα αφορά 22 παράνομες προσλήψεις που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ το διάστημα 2013-2014, δηλαδή επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, και ζημίωσαν το Δημόσιο κατά 251.000 ευρώ, ενώ οι κατηγορίες που βαραίνουν τα παραπάνω πρώην στελέχη του κέντρου είναι αυτές της απιστίας κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην άνω πράξη. Το δεύτερο βούλευμα αφορά 74 παράνομες προσλήψεις που έγιναν το διάστημα 2011-2014, από τις οποίες ζημιώθηκε το Δημόσιο κατά 1.400.000 ευρώ και οι κατηγορίες που σχηματίστηκαν είναι αντίστοιχες.

Ο Δήμος Φυλής ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να δημιουργήσουν Αναπτυξιακή Εταιρεία, ώστε να τη μετατρέψει στη συνέχεια σε Αναπτυξιακό Οργανισμό και να εκμεταλλευτεί τον νόμο του υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίστηκε το 2020, επί θητείας του Τάκη Θεοδωρικάκου. Ο νόμος αυτός έχει χαρακτηριστεί «φάμπρικα» για την εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ πρώτου βαθμού στα εργολαβικά συμφέροντα, καθώς δίνει τη δυνατότητα να ανατίθενται έργα των δήμων, από τους οργανισμούς αυτούς, απευθείας σε ιδιώτες. Χωρίς, δηλαδή, τη βάσανο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τάκης Θεοδωρικάκος

Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Opinion Poll, η δημοσκοπική εταιρία που ίδρυσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος… προωθούσε την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Χρήστου Παππού στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Όπως, επίσης, δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και η δημοσκοπική εταιρία-φάντασμα Innovation Metrisis Poll, η οποία συνδέεται με την εφημερίδα «Παραπολιτικά»… προωθούσε το ίδιο πρόσωπο για δήμαρχο. Γεγονός, πάντως, είναι ότι, όταν εκλέχθηκε δήμαρχος ο Χρήστος Παππούς, ήταν έτοιμος να αξιοποιήσει τον νόμο Θεοδωρικάκου. Τον Μάρτιο ψηφίστηκε ο νόμος, τον Αύγουστο συστάθηκε η Αναπτυξιακή Εταιρεία, στην οποία μπήκε αμέσως αφεντικό… ο Σταμάτης Πουλής!

Αμέσως, η εταιρία ξεκίνησε να αναλαμβάνει μια σειρά από έργα και για άλλους δήμους, προωθώντας συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, εξαιρετικά προσφιλή τόσο στον Αδωνι Γεωργιάδη όσο και στον Τάκη Θεοδωρικάκο και στο «σύστημα» της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Τρανό παράδειγμα αποτελεί η -και καλά- μη κερδοσκοπική εταιρία Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε., που διαχειρίζεται τα περίφημα σπιτάκια ανακύκλωσης για «διαλογή στην πηγή» , η οποία βρίσκει χώρο… παντού. Πρόκειται για την εταιρία που βράβευσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Αδωνις Γεωργιάδης σε σχετική εκδήλωση που οργανώνεται από διαδικτυακή σελίδα του Ομίλου «Παραπολιτικά». Σε αυτήν, η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Φυλής, υπό τον Σταμάτη Πουλή, αποφάσισε να δώσει έργο ύψους 1.519.320 ευρώ, που ανέλαβε για λογαριασμό του Δήμου Σερίφου, για την τοποθέτηση τεσσάρων πολυκέντρων ανακύκλωσης, μέσω απόφασης εντελώς «φωτογραφικής». Προφανώς, όχι τυχαία!

Και αφού… δουλίτσες έγιναν, ο κ. Πουλής ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες πως θα αποχωρήσει από τη θέση του στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Φυλής για να διεκδικήσει βουλευτική θέση στη Δυτική Αττική, δηλαδή θα προσπαθήσει να εκλεγεί στην περιφέρεια στην οποία ανήκει ο δήμος όπου έως τώρα εργαζόταν. Φυσικά, μάλλον δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως, λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του, έγιναν γνωστά και τα βουλεύματα που θα τον οδηγήσουν στο ακροατήριο ως κατηγορούμενο. Φανταστείτε την εξέλιξη αν, όταν οριστεί η δικάσιμος, ο κ. Πουλής είναι ήδη βουλευτής.

Στη σεμνή τελετή αποχώρησής του, πάντως, δήλωσε φυσικά πως θα εξακολουθήσει να είναι δίπλα στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Φυλής «σαν να μην έφυγα ποτέ» και πήρε και αμοιβή, όπως γράφτηκε, 37.000 ευρώ για τις υπηρεσίες του, αφού θα του χρειαστούν αρκετά χρήματα για τον προεκλογικό του αγώνα. Προφανώς και δεν υπάρχει τίποτα ηθικό σε όλο αυτό. Μένει να κριθούν και τα νόμιμα ή παράνομα στις αίθουσες της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This