16/5/2022

Δουλίτσες να γίνονται…

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Ο Σταμάτης Πουλής, που κατηγορείται για δίκτυο παράνομων προσλήψεων, όλως τυχαίως κατεβαίνει για βουλευτής, ώστε να κερδίσει την πολυπόθητη ασυλία...

Άφθονο δημόσιο χρήμα συνεχίζουν να διαχειρίζονται τα παιδιά του αμαρτωλού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με τη βοήθεια του παντοτινού εργοδότη τους, που δεν είναι άλλος από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ελπίζοντας παράλληλα πως θα αποκτήσουν και τη βουλευτική ασυλία, ενώ εκκρεμοδικούν ακόμη οι υποθέσεις τους.

  • Από τις: Μαρία Παναγιώτου, Εμμανουέλα Τσουδερού

Τον περασμένο μήνα, ο Σταμάτης Πουλής ανακοίνωσε πως παραιτείται από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Αναπτυξιακής Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Φυλής, όπου τοποθετήθηκε τον Αύγουστο του 2020, για να κατέβει και πάλι ως υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής, όπως και στις προηγούμενες εκλογές.

Προφανώς, στη θέση του διευθύνοντος δεν τοποθετήθηκε αποστέλλοντας το βιογραφικό του, ούτε δίνοντας συνέντευξη στον δήμαρχο Χρήστο Παππού για να διαπιστωθούν οι επαγγελματικές του δεξιότητες. Όπως φαίνεται, ο φίλος του και υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε την τοποθέτησή του, όπως ακριβώς βρήκε δουλειά και στη σύζυγο του κ. Πουλή στο γραφείο του στο υπουργείο. Ένας από τους στόχους για την ανάληψη αυτής της θέσης από το δεξί χέρι του υπουργού Ανάπτυξης ήταν να προωθηθούν κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα για έργα. Η άλλη ήταν προφανώς να αυξηθεί η δημοφιλία του Σταμάτη Πουλή, ώστε στις επόμενες εκλογές να βγει βουλευτής.

Χρήστος Παππούς

Ο Σταμάτης Πουλής έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν αποκαλύφθηκε η δράση του το διάστημα που εργαζόταν ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, επί θητείας Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, συνδέθηκε με ένα δίκτυο παράνομων προσλήψεων στο «πλαίσιο ικανοποίησης αιτημάτων από πολιτικά γραφεία και ιδιώτες», για το οποίο μάλιστα η Δικαιοσύνη αποφάσισε πρόσφατα πως θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Documento», δύο τελεσίδικα βουλεύματα παραπέμπουν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τόσο τον Σταμάτη Πουλή και τη σύζυγό του και συνεργάτρια του Άδωνι Γεωργιάδη, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, όσο και τον πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρο Παπαδημητρίου και την πρώην οικονομική διευθύντρια του κέντρου Αικατερίνη Πολύζου. Το ένα βούλευμα αφορά 22 παράνομες προσλήψεις που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ το διάστημα 2013-2014, δηλαδή επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, και ζημίωσαν το Δημόσιο κατά 251.000 ευρώ, ενώ οι κατηγορίες που βαραίνουν τα παραπάνω πρώην στελέχη του κέντρου είναι αυτές της απιστίας κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην άνω πράξη. Το δεύτερο βούλευμα αφορά 74 παράνομες προσλήψεις που έγιναν το διάστημα 2011-2014, από τις οποίες ζημιώθηκε το Δημόσιο κατά 1.400.000 ευρώ και οι κατηγορίες που σχηματίστηκαν είναι αντίστοιχες.

Ο Δήμος Φυλής ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να δημιουργήσουν Αναπτυξιακή Εταιρεία, ώστε να τη μετατρέψει στη συνέχεια σε Αναπτυξιακό Οργανισμό και να εκμεταλλευτεί τον νόμο του υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίστηκε το 2020, επί θητείας του Τάκη Θεοδωρικάκου. Ο νόμος αυτός έχει χαρακτηριστεί «φάμπρικα» για την εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ πρώτου βαθμού στα εργολαβικά συμφέροντα, καθώς δίνει τη δυνατότητα να ανατίθενται έργα των δήμων, από τους οργανισμούς αυτούς, απευθείας σε ιδιώτες. Χωρίς, δηλαδή, τη βάσανο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τάκης Θεοδωρικάκος

Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Opinion Poll, η δημοσκοπική εταιρία που ίδρυσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος… προωθούσε την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Χρήστου Παππού στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Όπως, επίσης, δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και η δημοσκοπική εταιρία-φάντασμα Innovation Metrisis Poll, η οποία συνδέεται με την εφημερίδα «Παραπολιτικά»… προωθούσε το ίδιο πρόσωπο για δήμαρχο. Γεγονός, πάντως, είναι ότι, όταν εκλέχθηκε δήμαρχος ο Χρήστος Παππούς, ήταν έτοιμος να αξιοποιήσει τον νόμο Θεοδωρικάκου. Τον Μάρτιο ψηφίστηκε ο νόμος, τον Αύγουστο συστάθηκε η Αναπτυξιακή Εταιρεία, στην οποία μπήκε αμέσως αφεντικό… ο Σταμάτης Πουλής!

Αμέσως, η εταιρία ξεκίνησε να αναλαμβάνει μια σειρά από έργα και για άλλους δήμους, προωθώντας συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, εξαιρετικά προσφιλή τόσο στον Αδωνι Γεωργιάδη όσο και στον Τάκη Θεοδωρικάκο και στο «σύστημα» της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Τρανό παράδειγμα αποτελεί η -και καλά- μη κερδοσκοπική εταιρία Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε., που διαχειρίζεται τα περίφημα σπιτάκια ανακύκλωσης για «διαλογή στην πηγή» , η οποία βρίσκει χώρο… παντού. Πρόκειται για την εταιρία που βράβευσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Αδωνις Γεωργιάδης σε σχετική εκδήλωση που οργανώνεται από διαδικτυακή σελίδα του Ομίλου «Παραπολιτικά». Σε αυτήν, η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Φυλής, υπό τον Σταμάτη Πουλή, αποφάσισε να δώσει έργο ύψους 1.519.320 ευρώ, που ανέλαβε για λογαριασμό του Δήμου Σερίφου, για την τοποθέτηση τεσσάρων πολυκέντρων ανακύκλωσης, μέσω απόφασης εντελώς «φωτογραφικής». Προφανώς, όχι τυχαία!

Και αφού… δουλίτσες έγιναν, ο κ. Πουλής ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες πως θα αποχωρήσει από τη θέση του στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Φυλής για να διεκδικήσει βουλευτική θέση στη Δυτική Αττική, δηλαδή θα προσπαθήσει να εκλεγεί στην περιφέρεια στην οποία ανήκει ο δήμος όπου έως τώρα εργαζόταν. Φυσικά, μάλλον δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως, λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του, έγιναν γνωστά και τα βουλεύματα που θα τον οδηγήσουν στο ακροατήριο ως κατηγορούμενο. Φανταστείτε την εξέλιξη αν, όταν οριστεί η δικάσιμος, ο κ. Πουλής είναι ήδη βουλευτής.

Στη σεμνή τελετή αποχώρησής του, πάντως, δήλωσε φυσικά πως θα εξακολουθήσει να είναι δίπλα στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Φυλής «σαν να μην έφυγα ποτέ» και πήρε και αμοιβή, όπως γράφτηκε, 37.000 ευρώ για τις υπηρεσίες του, αφού θα του χρειαστούν αρκετά χρήματα για τον προεκλογικό του αγώνα. Προφανώς και δεν υπάρχει τίποτα ηθικό σε όλο αυτό. Μένει να κριθούν και τα νόμιμα ή παράνομα στις αίθουσες της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

Μάθε πώς κερδίζεις πληρώνοντας το λογαριασμό ρεύματος ή φυσικού αερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φίλης για το «ψαλίδι» στους εισακτέους: «Παραπλανούν τους υποψήφιους και τις οικογένειές τους»

Πυρά κατά του υπουργείου Παιδείας εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης, μετά την μείωση κατά 9.000...

Τέσσερις κορυφαίοι Ελληνοαμερικάνοι βουλευτές καλούν τον Μητσοτάκη να αποκαλύψει τον βρώμικο ρόλο της Τουρκίας

Η ελληνική ομογένεια κάνει τα αδύνατα – δυνατά για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της...

«Κόπηκε» ο Άδωνις από την αποστολή στις ΗΠΑ

Μέχρι και την τελευταία στιγμή επιθυμούσε να περιληφθεί στην κυβερνητική αποστολή η οποία μεταβαίνει...

«Δεμένος» χειροπόδαρα ο Κυριάκος

Από τον Πάνο ΣώκοΠαρά το πανηγυρικό κλίμα που στήθηκε στο συνέδριο της Ν.Δ....

Τσίπρας για τις εκλογές: «Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά»

Βέβαιος για τη νίκη «όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κύριος Μητσοτάκης»...

Νέες «ριπές» Κύρτσου κατά Κυριάκου: Πρώτη στην ακρίβεια η Ελλάδα, με «υπογραφή» Μητσοτάκη!

Σε... χλωρό κλαρί δεν αφήνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Γιώργος Κύρτσος, καθώς, κάθε λίγο...

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στις 21:00 θα κλείσουν οι κάλπες, κατόπιν ωριαίας παράτασης

Ενθουσιασμός επικρατεί σήμερα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία,...

Χαλαρό… «τετ α τετ» Ντόρας – Βενιζέλου σε γνωστή ψαροταβέρνα στα Χανιά

Στο ίδιο τραπέζι κάθησαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να απολαύσουν...

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Έως τις 12:00 είχαν ψηφίσει 40.000 άτομα

Για «πολύ μεγάλη» προσέλευση που παρατηρείται στα εκλογικά τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλη την...

Φαγοπότι με πρωταγωνιστές εκδότη, καναλάρχη και διαπλεκόμενο πασόκο

Ο σιχαμένος άνθρωπος φαίνεται στο φαΐ. Αυτό επιβεβαιώθηκε πλήρως στο πρόσφατο δείπνο με παρευρισκόμενους...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απογειώθηκε η οικονομία της Ρωσίας, βουλιάζει αυτή της Ευρώπης!

Ρεκόρ επταετίας στις εξαγωγές πετρελαίου τον Απρίλιο, πλεόνασμα πάνω από 11 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό το α’' τετράμηνο και ανεπαίσθητη ακρίβεια

Τραγωδία στην Άρτα με αιφνίδιο θάνατο 34χρονης μητέρας

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Άρτας από τον...

Σχολή Ευελπίδων

Αυτή δεν είναι είδηση που αφορά τη Ρούλα ή...

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία – Ο ρόλος των τουρκικών drones

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ παρουσίασε στοιχεία για ΗΠΑ και Γερμανία, αλλά και για το πως εμπλέκεται η Άγκυρα

Eurovision: Η Ευρώπη στήριξε τους Ουκρανούς, ενώ το 1976 έστησε στον τοίχο τη Μαρίζα Κωχ για την τουρκική εισβολή

Eurovision με επιλεκτική... αμνησία, γεωπολιτικά παιχνίδια, ισπανικό οφθαλμόλουτρο και...

Εθνικός θρήνος στα Εμιράτα λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Κυριάκου

Μόλις τέσσερις ημέρες μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη...

Αμερικανική «τορπίλη» για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Μία ιστοσελίδα που σπάνια φιλοξενεί άρθρα ελληνικού ενδιαφέροντος, αναφέρεται...

Δύσκολες ώρες για τον Αλέξη Κούγια

Για άλλη μια φορά ο Τιτάνας της νομικής επιστήμης...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατώτατος μισθός