Έτρεξαν να υπογράψουν Πρωτόκολλο με την Τουρκία για τον τουρισμό και την… ενέργεια!

11 χρόνια μετά θυμήθηκαν να ενεργοποιήσουν τη Μικτή Οικονομική Επιτροπή Ελλάδας- Τουρκίας, ενώ η Άγκυρα μας απειλεί!

Must Read

Είναι να απορεί κανείς για ποιον ακριβώς λόγο, τη συγκεκριμένη περίοδο που η Άγκυρα μας απειλεί σε όλα τα επίπεδα, η κυβέρνηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει μετά από 11 ολόκληρα χρόνια την Μικτή Οικονομική Επιτροπή ΕλλάδαςΤουρκίας.

Διαβάστε ακόμη: Διάλογος από την πίσω πόρτα με την Τουρκία!

Η τελευταία Σύνοδος της οποίας είχε πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα, τον Οκτώβριο του 2010! Οι εργασίες λοιπόν της 5ης Συνόδου ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα και όπως μας ενημέρωσαν με κοινό ανακοινωθέν, ήταν «επιτυχείς»!

Τέτοια η επιτυχία που υπογράφηκε πρωτόκολλο από τον τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη και τον υφυπουργό Εμπορίου της Τουρκίας Mustafa Tuzcu. Σύμφωνα λοιπόν με το κοινό ανακοινωθέν, οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών εξέφρασαν ικανοποίηση για την επανενεργοποίηση της Επιτροπής και εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη προόδου στα θέματα που περιλαμβάνονται στη… «Θετική Ατζέντα»!

Αν και έχουμε πικρή εμπειρία από τις περιβόητες «διερευνητικές επαφές», επιμένουμε σε «θετικές ατζέντες», τις οποίες μόνο εμείς βλέπουμε και μόνο εμείς τηρούμε. Στην εν λόγω μάλιστα Επιτροπή, που επανεργοποιήθηκε, συζητήθηκαν το διμερές εμπόριο και οι προοπτικές διαφοροποίησης των εμπορικών συναλλαγών και ενίσχυσής τους με ισορροπημένο τρόπο, οι πρωτοβουλίες για επενδύσεις και ενθάρρυνση επιχειρήσεων να αναπτύξουν κοινά εγχειρήματα σε Ελλάδα και Τουρκία, η περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, της διαχείρισης αποβλήτων, της ποιότητας και επάρκειας υδάτινων πόρων, καθώς και άλλα σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, όπως η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, η συνεργασία στον τομέα των μεταφορών (οδικών, σιδηροδρομικών, θαλάσσιων, αεροπορικών), η ενίσχυση και διαφοροποίηση των εμπορικών συναλλαγών σε αγροτοδιατροφικά προϊόντα, η επανέναρξη της διμερούς συνεργασίας στην Έρευνα και Τεχνολογία. Και το σημείο που έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι «η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας με στόχο τη διασφάλιση ενεργειακής επάρκειας»!

Και σαν να μην έφτανε ο τομέας της ενέργειας, αναφέρθηκαν όλο χαρά (οι Τούρκοι βέβαια έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους!) «στην πρόοδο που σημειώθηκε στη διμερή συνεργασία κατά τη διάρκεια της 4ης Συνόδου της Κοινής Επιτροπής Τουρισμού Ελλάδας-Τουρκίας που συνεδρίασε στις 18 Νοεμβρίου 2021 και του 9ου Ελληνο-Τουρκικού Φόρουμ για τον Τουρισμό που έλαβαν χώρα στις 17 Νοεμβρίου 2021 στη Σμύρνη» και μάλιστα επανέλαβαν την δέσμευσή τους να διερευνήσουν τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας, με στόχο την αύξηση των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών!

Πως τώρα θα συνεργαστούν δυο ανταγωνιστικές χώρες στον τουρισμό, με την μια να είναι η Τουρκία, είναι κάτι που μόνο που ο Φραγκογιάννης και το αρμόδιο επιτελείο γνωρίζει. Μήπως είναι ώρα όμως τα όσα γνωρίζουν να τα γνωστοποιήσουν και στον ελληνικό λαό; Ή μας τα φέρνουν σιγά σιγά;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This