Η Novartis γελοιοποιεί την Ελλάδα!

Άκυρο κλητήριο θέσπισμα εξέδωσε εισαγγελέας!

Must Read

Ρεπορτάζ: Βασίλης Τζήμτσος

Αποζημίωση από το ελληνικό κράτος και το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης διεκδικεί ο ιδιοκτήτης γνωστής φαρμακαποθήκης, γιατί Εισαγγελέας εξέδωσε άκυρο κλητήριο θέσπισμα σε βάρος των επικεφαλής της Novartis στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να παύσει ποινική δίωξη σε βάρος της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη η πρωτοφανής ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής έρευνας με την κλήση σε απολογία δημοσιογράφων που αποκάλυψαν πτυχές του σκανδάλου χρηματισμών από τη Novartis, Εισαγγελέας συγκάλυψε τις τυχόν ποινικές ευθύνες της εταιρείας με βάση μήνυση γνωστής ελληνικής φαρμακαποθήκης.

Τι έκανε ο εισαγγελικός λειτουργός; Εξέδωσε κλητήριο θέσπισμα σε βάρος των επικεφαλής της Novartis στην Ελλάδα, με βάση την μήνυση της ελληνικής φαρμακαποθήκης, δίχως να αναφέρει τα άρθρα των νόμων για τα οποία κατηγορούνται! Πρόκειται για εγκληματικό λάθος που δεν θα έκανε ούτε πρωτοετής φοιτητής της Νομικής.

Και όμως το έκανε εν ενεργεία Εισαγγελέας Πρωτοδικών, με αποτέλεσμα όταν η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο να εκδικαστεί τον περασμένο Δεκέμβριο, οι δικαστές να αναγκαστούν να κάνουν δεκτή την εύλογη ένσταση ακυρότητας του κλητηρίου θεσπίσματος. Το αποτέλεσμα; Η ποινική δίωξη σε βάρος των πρωτοκλασάτων στελεχών της Novartis στην Ελλάδα αλλά και στη Δυτική Ευρώπη, να παύσει λόγω παραγραφής!

Ο ιδιοκτήτης της φαρμακαποθήκης έστειλε στις 17-12-2021 επιστολή-καταγγελία στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα αλλά και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών η οποία εποπτεύει τον εισαγγελικό λειτουργό που υπέπεσε στο νομικό ατόπημα, ζητώντας να κινηθούν οι ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος του εγκαλούμενου εισαγγελικού λειτουργού. Την υπόθεση έφερε στο φως η εφημερίδα «Δημοκρατία» στις 21-12-2021 δημοσιοποιώντας την επιστολή του ιδιοκτήτη της φαρμακαποθήκης ο οποίος κατήγγειλε μεταξύ άλλων:

«Επειδή λοιπόν η εν λόγω υπόθεση αφορά την κολοσσιαία επιχείρηση ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ και υπάρχουν υπόνοιες και ενδεχομένως αποχρώσεις ενδείξεις περί δολίας και προμελετημένης παραλείψεως Επειδή εν έτη 2019 -2021 δεν νοείται ουδείς εισαγγελεύς να συντάσσει κλητήριο θέσπισμα ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΘΟΥΝ Επειδή αυτό το λάθος δεν θα το έκανε ούτε πρωτοετής φοιτητής της νομικής Επειδή έχουμε υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική και ηθική βλάβη εν προκειμένω από την πλημμελή ενάσκηση των καθηκόντων (δια πράξεων και παραλείψεων) των εν λόγω Εισαγγελικών αρχών και δικαστικών υπαλλήλων Επειδή ως Έλλην πολίτης πληρώνω στο Ελληνικό Δημόσιο δυσβάσταχτους φόρους προκειμένου να έχουν έσοδα τα κρατικά ταμεία, τα οποία με την σειρά τους πληρώνουν όλους αυτούς τους ανώτερους ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ Επειδή ο βαθμός πταίσματος της εν λόγω παραλείψεως είναι ΔΟΛΟΣ, ΑΛΛΩΣ ΒΑΡΕΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ Επειδή επιφυλάσσομαι τόσο εγώ προσωπικά όσο και η πληρεξουσία μας Δικηγόρος παντός περαιτέρω νομίμου δικαιώματός μας, ιδίως αποζημιώσεως από το Ελληνικό Δημόσιο.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους και όσους άλλους επιφυλάσσομαι να σας αναφέρω στο μέλλον Αιτούμαι όπως προβείτε στην ποινική και πειθαρχική δίωξη όλων όσων εμπλέκονται (Εισαγγελέων και δικαστικών υπαλλήλων) στην εν λόγω δικογραφία και πορεία και επιμέλεια αυτής. Καθώς και την παραδειγματική κατά το Σύνταγμα και κατά τον Νόμο τιμωρία αυτών». Μία ημέρα μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας από την «Δημοκρατία», ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας έριξε το… μπαλάκι στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα.

Με υπηρεσιακό έγγραφο στις 22-12-2021 κοινοποιήθηκε η καταγγελία για δικές του ενέργειες. Όμως αν και έχει παρέλθει ένας μήνας δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στην υπόθεση, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης της φαρμακαποθήκης να επανέλθει με email προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, ζητώντας να του γνωστοποιήσει την εξέλιξη της καταγγελίας του σε βάρος του εισαγγελικού λειτουργού που οδήγησε στην ακύρωση του κλητηρίου θεσπίσματος σε βάρος των υπευθύνων της Novartis. Μάλιστα στο ίδιο email ο ιδιοκτήτης της ελληνικής φαρμακαποθήκης ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης, με ποιον τρόπο το Υπουργείο θα τον αποζημιώσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This