Η παρέμβαση Κικίλια για την βλάσφημη βεβήλωση της Παναγίας Σουμελά

«Η πολιτιστική διπλωματία είναι σαν το ταγκό, χρειάζεται δύο για να γίνει πράξη».

Must Read

Σε μια ακόμη προσβολή των μνημείων της Ορθοδοξίας προχώρησε η Τουρκία, δίνοντας άδεια για γυρίσματα βίντεο κλιπ στην Παναγία Σουμελά.

Διαβάστε ακόμη: Η ρωσική εκκλησία αντιδρά στη βεβήλωση της Παναγίας Σουμελά από τους Τούρκους… Η ελληνική;

Στο θέμα αναφέρθηκε ο ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, χαρακτηρίζοντας βλάσφημη ενέργεια τις πρόσφατες εικόνες, στις οποίες ξένο συγκρότημα φαίνεται να χορεύει στον χώρο της Ιστορικής Μονής της Παναγίας Σουμελά, τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες όχι απλά δεν βοηθούν καθόλου, αλλά αποτελούν μια ακόμη πρόκληση της τουρκικής πλευράς», μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία: Μήπως ήρθε η ώρα;», που διοργάνωσε σήμερα το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Και συνεχίζοντας τόνισε: «Αποτελούν βεβήλωση ενός Μνημείου, υποψήφιου για την ανακήρυξή του σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, μιας μονής που ανοίγει μόνο για προσκυνηματικούς λόγους. Η πολιτιστική διπλωματία αποτελεί ένα πεδίο που συνδέεται άμεσα και με τους στόχους του υπουργείου Τουρισμού, καθώς δραστηριότητες που συνδέονται με την πολιτιστική διπλωματία μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, να ενισχύσουν την προβολή της και να διαμορφώσουν θετικές εικόνες για την χώρα, προσελκύοντας αυξημένες τουριστικές ροές».

Τόνισε ακόμη στην ομιλία του ότι το υπουργείο Τουρισμού είναι έτοιμο να συμμετέχει στον διάλογο για έναν κοινό οδικό χάρτη για την πολιτιστική διπλωματία, λέγοντας ότι «η πολιτιστική διπλωματία είναι σαν το ταγκό, χρειάζεται δύο για να γίνει πράξη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This