Καταφύγιο μετά τη τραγωδία στα «βράχια της Ορθοδοξίας» για την Κατερίνα Μονογυιού

Must Read

Τη Μονή Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα επισκέφτηκε η Κατερίνα Μονογυιού, η βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ., μαζί με τη στενή φίλη και συνάδελφό της Κατερίνα Παπακώστα, βουλευτή Τρικάλων. Η Μονογυιού προσπαθεί να σταθεί όρθια μετά την απίστευτη οικογενειακή τραγωδία με τον τραγικό χαμό του αδελφού της Τζώρτζη, που «έφυγε» οδηγώντας τη μοιραία Φεράρι στην παραλιακή.

  • Από την Βίβιαν Μπενέκου

Η ίδια θέλησε λοιπόν να προσευχηθεί στα μοναστήρια των Μετεώρων, έχοντας στο πλευρό της τη φίλη της Κατερίνα Παπακώστα. Πρόκειται, για όσους έχουν κοντή μνήμη, για τη βουλευτίνα που ζήτησε και τα ρέστα από τους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού, παρά όσα τράβηξαν εν μέσω χιονοθύελλας εξαιτίας του μπάχαλου στον κρατικό μηχανισμό.

Οι δύο Κατερίνες άρχισαν χθες την επίσκεψή τους στα Μετέωρα από το Μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου. «Τα μοναστήρια μας, τα στολίδια της Ορθοδοξίας μας, βρίσκονται πάντα εκεί, σε κάθε δύσκολη στιγμή, για να μας υπενθυμίζουν ότι η πίστη δεν είναι λογική πράξη. Είναι το πιο μεγάλο τόλμημα. Είναι η άνευ όρων παράδοση στα χέρια του Θεού» ήταν τα λόγια της Παπακώστα, δίνοντας δύναμη στη φίλη της, ώστε να σταθεί όρθια στα πόδια της ξανά μετά την τραγωδία.

Στους επιβλητικούς πέτρινους γίγαντες του θεσσαλικού κάμπου, στα Μετέωρα δηλαδή, υπάρχουν έξι μονές, οι Ρουσάνου, Αγίου Στεφάνου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μεγάλο Μετέωρο), Αγίας Τριάδας, Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά και Βαρλαάμ. Η Μονή Αγίου Στεφάνου στην οποία πήγε η Κατερίνα Μονογυιού είναι πολύ ξεχωριστή, μιας και εκεί φυλάσσονται 154 χειρόγραφα από τον 11ο έως τον 19ο αιώνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This