Τι αποφάσισε η Βουλή για τα αιτήματα άρσης ασυλίας του Μάριου Σαλμά και του Διονύση Σταμενίτη

Ο Διονύσης Σταμενίτης ζήτησε από το Σώμα να ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του

Must Read

Η Βουλή αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά. Το αίτημα αφορούσε με δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από εισαγγελική αναφορά. Και στην οποία του καταλογιζόταν προσπάθεια παρέμβασης στην επίσπευση εκδίκασης εκκρεμούς του υπόθεσης. Κατά της άρσης ασυλίας του βουλευτή τάχθηκαν 172 βουλευτές, υπέρ της άρσης ψήφισαν 88 βουλευτές, ενώ εννέα ψήφισαν παρών.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας νωρίτερα είχε ζητήσει την απόρριψη του αιτήματος άρσης ασυλίας, αναφέροντας ότι υπόθεση αφορούσε τη μήνυση που είχε καταθέσει στον μάρτυρα της Novartis Νίκο Μανιδάκη, που στην κατάθεσή του προσπάθησε να τον εμπλέξει με την υπόθεση. Υποστήριξε ότι επειδή η υπόθεση καθυστερούσε κατά την προδικασία και ο ίδιος είχε αγωνία, πήρε τηλέφωνο τη γραμματεία της Εισαγγελίας. Εκεί τον ενημέρωσαν ότι η εισαγγελέας που την είχε χρεωθεί είχε κάνει αίτημα εξαίρεσης και η αίτηση θα συζητούνταν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2019.

Όπως είπε, τον πληροφόρησαν ότι πρόεδρος του Συμβουλίου ήταν ο πρόεδρος Πρωτοδικών Χαράλαμπος Σεβαστίδης. Του έδωσαν το σταθερό του τηλέφωνο για να επικοινωνήσει μαζί του και να τον ενημερώσει πού βρίσκεται η υπόθεση. Μάλιστα ο Σαλμάς ανέφερε ότι στις 11 το πρωί πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο του Συμβουλίου και εκείνος αμέσως του είπε πως «κακώς με παίρνετε τηλέφωνο, εγώ είμαι δικαστής και δεν πρέπει να παρεμβαίνετε» και αμέσως μετά του έκλεισε το τηλέφωνο. «Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έστειλε αναφορά στον Άρειο Πάγο ότι εγώ τον πήρα τηλέφωνο για να παρέμβω στην επίσπευση εκκρεμούς υπόθεσής μου», είπε ο βουλευτής.

Σημείωσε, πως το Συμβούλιο, όπως φαίνεται από τα Πρακτικά, είχε ήδη αποφασίσει από τις 9.00 το πρωί της ίδιας ημέρας, την εξαίρεση του εισαγγελέα που είχε χρεωθεί την υπόθεση, συνεπώς δεν θα μπορούσε να του ζητήσει και να γίνει η οποιαδήποτε παρέμβαση, καθώς ήδη είχε αποφασίσει το Συμβούλιο.

Ο Μάριος Σαλμάς στηλίτευσε την ανακοίνωση «που έσπευσε το ίδιο το βράδυ να εκδώσει άκριτα εναντίον του η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος», ενώ εξήρε την ανακοίνωση που εξέδωσε την επόμενη ημέρα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Που σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, αναφέρει πως «σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας γνώση της πορείας μιας δικογραφίας καθώς και αντίγραφα αυτής, στο στάδιο της προδικασίας, μπορούν να λαμβάνουν οι διάδικοι προσερχόμενοι οι ίδιοι ή μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων τους από το αρμόδιο γραφείο της Εισαγγελίας».

Άρση ασυλίας ζήτησε ο Διονύσης Σταμενίτης

Κατά πλειοψηφία αποφάσισε η Ολομέλεια για δυο ποινικές δικογραφίες με 265 ψήφους υπέρ έναντι μίας κατά, την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Διονύση Σταμενίτη.

Ο βουλευτής είχε ζητήσει να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας του και για τις δύο δικογραφίες, καθώς όπως είπε «δεν υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα και θεωρώ ότι ανεξάρτητα από τη βουλευτική ιδιότητα θα πρέπει να κριθούν από τη δικαιοσύνη».

Η πρώτη δικογραφία έχει σχέση με την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΔΣ στα Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ και αφορά προκληθείσα απιστία σχετικά με σύμβαση διαχείρισης και συντήρησης εγκαταστάσεων, η οποία όμως, όπως τόνισε, «είχε λήξει 6 ημέρες πριν αναλάβει την προεδρία της εταιρείας».

Η δεύτερη δικογραφία αφορά κατηγορία συναυτουργίας σε απιστία, σε με μια μη δεσμευτική γνωμοδότηση που έλαβε το 2016, το ΔΣ του ΟΛΠ για την ανακατασκευή αποθήκης, όπου συμμετείχε ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ. Μάλιστα ο Διονύσης Σταμενίτης δεν έκρυψε την έκπληξή του, επειδή εγκαλείται για τη θετική επιστημονική άποψη που είχε για την υλοποίηση του έργου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This