Ο Μηταράκης τα «μαζεύει» τώρα για τις βίζες στους αλλοδαπούς

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί θα πρέπει τα όποια εργατικά χέρια χρειάζεται η οικονομία της χώρας μας να προέρχονται από το Πακιστάν, που αποτελεί στενό σύμμαχο της Τουρκίας .

Must Read

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, να ρίξει τους τόνους και να αποκρούσει την κατακραυγή του τελευταίου διημέρου σχετικά με τις συμφωνίες για τη νομιμοποίηση χιλιάδων μεταναστών από το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές επιχείρησε χθες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Αφορμή τα δύο τελευταία πρωτοσέλιδα της «δημοκρατίας», τα οποία, παρά την προσπάθειά του, επί της ουσίας ο κ. Μηταράκης εμμέσως τα επιβεβαίωσε, ως φαίνεται, σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, σε μια αποτίμηση των επισκέψεών του στις δύο χώρες και τις επαφές του με τους ομολόγους τους για την… προετοιμασία του κατάλληλου εδάφους.

«Η διπλωματική επίσκεψη» στο Πακιστάν, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «αποτελεί μέρος διαπραγμάτευσης και δεν δημιουργεί τετελεσμένα» και «θα ανταποκρίνεται σε αιτήματα του πρωτογενούς τομέα και θα θέτει αυστηρά όρια διαμενόντων ανά έτος». Υποστηρίζει δε πως δεν υπεγράφη συμφωνία με τη χώρα, ωστόσο αναγνωρίζει ότι τέθηκαν οι βάσεις «για την έναρξη τεχνικού διαλόγου προς διαπραγμάτευση πιθανής συμφωνίας που θα καλύπτει την επιστροφή όσων εισέρχονται παράνομα και τη θεσμοθέτηση νόμιμων οδών μετανάστευσης».

Ούτε πάλι, βέβαια, ο κ. Μηταράκης διαψεύδει τα περί δυνατότητας των εν Ελλάδι παρανόμως εισελθόντων να ενταχθούν στους μηχανισμούς που θα δημιουργηθούν, ενώ δεν απαντά επίσης στο ερώτημα γιατί θα πρέπει τα όποια εργατικά χέρια χρειάζεται η οικονομία της χώρας μας να προέρχονται από τον στενό σύμμαχο της Τουρκίας, το Πακιστάν.

Άνοιξε η πόρτα στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας

Οσον αφορά το Μπανγκλαντές, στους πανηγυρισμούς του υπουργού Εργασίας της χώρας ότι «η Ελλάδα άνοιξε την πόρτα στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας», το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επιβεβαιώνει ότι το μνημόνιο μεταξύ των δύο χωρών «δίνει τη δυνατότητα σε έως 15.000 ήδη διαμένοντες να εργαστούν εποχικά σε αγροτικές εργασίες, θα πρέπει να φεύγουν τρεις μήνες κάθε χρόνο και στο τέλος περιόδου πέντε ετών θα φύγουν οριστικά από τη χώρα».

Αναγνωρίζει δηλαδή ότι οι χιλιάδες αυτοί πολίτες από το Μπανγκλαντές θα ενταχθούν κανονικά και με τον νόμο στο καθεστώς των αδειών εποχικής εργασίας. Αίσθηση, εξάλλου, προκαλεί η εκτίμηση του κ. Μηταράκη ότι «η αξιοποίηση ήδη διαμενόντων μεταναστών στην Ελλάδα σε εποχικές αγροτικές εργασίες θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση αστικών κέντρων»!

Για γέλια και για κλάματα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This