Ο Γεωργιάδης σταμάτησε τον έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Αποκαλυπτικά έγγραφα

Must Read

Έγγραφα που δείχνουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας διέκοψαν το 2013 τον έλεγχο που έκανε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο ΚΕΕΛΠΝΟ δημοσιοποίησε ο Παύλος Πολάκης.

Όπως αναφέρει ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ επίσημα έγγραφα από το 2013 που ήρθαν στο φως και δείχνουν παρεμβάσεις υπουργών για συγκάλυψη ατασθαλιών και διασπάθισης δημόσιου χρήματος σε άμεσα εποπτευόμενο από υπουργό φορέα του δημοσίου. Ο Π. Πολάκης καλεί τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τους δύο υπουργούς.

Συγκεκριμένα το φθινόπωρο του 2013 ξεκίνησε διαχειριστικός έλεγχος στο ΚΕΕΛΠΝΟ επειδή δεν τηρούσε Μητρώο Δεσμεύσεων και υπήρχαν καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Την εντολή για το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε δώσει το Μάιο του 2013 η τότε υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, ενώ και ο Χρήστος Σταϊκούρας το Σεπτέμβριο έδωσε εντολή ελέγχου και για άλλους φορείς του Δημοσίου! Ο έλεγχος ξεκίνησε, οι ελεγκτές από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εγκαταστάθηκαν και άρχισαν να ελέγχουν τις δαπάνες (όπως φαίνεται από έγγραφο).

«Όμως ξαφνικά…, ο έλεγχος ειδικά για το ΚΕΕΛΠΝΟ σταμάτησε! Ο τότε υπουργός Υγείας (και πολιτικός προϊστάμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ) Άδωνις Γεωργιάδης, σε αγαστή συνεργασία με τον τότε υπουργό Οικονομικών σταμάτησαν τον διενεργούμενο έλεγχο για να μην αποκαλυφθεί το όργιο διασπάθισης δημοσίου χρήματος που αφορούσε τη διαφημιστική δαπάνη, τις παράνομες προσλήψεις, τις υπερτιμολογημένες προμήθειες σε υλικά, αντιδραστήρια, φαγητά, επισκευές, υπηρεσίες, αγορές κλπ», αποκαλύπτει ο Π. Πολάκης δημοσιοποιώντας τα έγγραφα με τις εντολές να σταματήσει ο έλεγχος.

«Σε ποια Ευρωπαϊκή χώρα θα έμενε υπουργός στη θέση του, όταν σταματάει έλεγχο σε εποπτευόμενο από τον ίδιο οργανισμό, αυθαίρετα και «με το έτσι θέλω», για να προστατεύσει τη «μαφία» (Πουλής, Θεοφιλάτου, Πολύζου κλπ) που δρούσε στον Οργανισμό, σε απευθείας συνεννόηση με τον ίδιο;», ρωτά ο Π. Πολάκης και προσθέτει: «Αυτή ήταν και είναι πάντα η Δεξιά και η Ακροδεξιά, που τολμάει και μιλάει για δήθεν “κατάλυση της νομιμότητας” και «σκευωρίες” από τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή τους βγάλαμε στη φόρα όλες τις “βρωμιές” που έκαναν! Όλα αυτά αναδείχτηκαν στην Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία και αν είχαμε αποτελεσματική Δικαιοσύνη που να λειτουργεί όπως πρέπει θα είχε υπάρξει ήδη τιμωρία. Και όχι να είμαστε ακόμα στο στάδιο των διώξεων ή της ανάκρισης».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This