Ημέτεροι του Άδωνι στην Ακαδημία Αθηνών!

Οργή κατά Γεωργιάδη για τον παράνομο διορισμό μελών στο Δ.Σ. του ΙΙΒΕΑΑ

Must Read

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ακαδημία Αθηνών η αυθαίρετη πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να προχωρήσει στον διορισμό των μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών (ΙΙΒΕΑΑ), χωρίς να έχει τη σχετική αρμοδιότητα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του κ. Γεωργιάδη που πήρε ΦΕΚ στις 24 Ιανουαρίου (αρ. φύλλου 37), ορίστηκε το επταμελές Δ.Σ., με πενταετή θητεία, έως τις αρχές του 2027. Ωστόσο, γνωστό τοις πάσι είναι ότι τους ακαδημαϊκούς τούς διορίζει στο ίδρυμα η υπουργός Παιδείας, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης έχει την εποπτεία για την ομαλή λειτουργία του ΙΙΒΕΑΑ. Κάτι που ουσιαστικά είχε αναγνωρίσει και το ίδιο το υπουργείο Ανάπτυξης, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση που είχαν καταθέσει προ ολίγων μηνών τρεις βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ., η Χαρά Κεφαλίδου, ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Ανδρέας Πουλάς, προς τους υπουργούς Παιδείας και Ανάπτυξης, ως οι δύο εποπτεύοντες δημόσιοι φορείς το ίδρυμα.

Εν προκειμένω, το υπουργείο Ανάπτυξης στην απάντησή του είχε «ρίξει το γάντι» στην Ακαδημία και στο υπουργείο Παιδείας. «Η Ακαδημία Αθηνών, η οποία θα πρέπει να προβεί στην εκλογή των 7 μελών του Δ.Σ. του ιδρύματος, δεν εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Καινοτομίας» ήταν η απάντηση του υπουργείου Ανάπτυξης, που αποποιείτο των ευθυνών του. Απάντηση, την οποία -ως φαίνεται- αγνόησε ο κ. Γεωργιάδης, προχωρώντας στον διορισμό του Δ.Σ. του ιδρύματος και ανεβάζοντας στα… κάγκελα τους ακαδημαϊκούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών σκέφτονται να προχωρήσουν ακόμα και σε προσφυγές κατά της απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος -όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία»- δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί την ακαδημαϊκή κοινότητα. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες των ακαδημαϊκών Χ. Ρούσου και Γ. Κόλλια, που έκαναν λόγο για διαδικασία η οποία «βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση» με τον νόμο.

«Λάδι στη φωτιά» είχε ρίξει η τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη, που επικαλέστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα ανεπικύρωτο σχέδιο πρακτικών της 1013ης συνεδρίασης της Α’ τάξεως της Ακαδημίας, καθώς, όπως είχε αναφέρει, «τα επίσημα πρακτικά δεν έχουν ακόμη επικυρωθεί»! Και ο διασυρμός του κορυφαίου πνευματικού ιδρύματος της χώρας καλά κρατεί!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This