Μητσοτάκης για ρωσο-ουκρανικό: «Η μεγαλύτερη στρατιωτική εισβολή σε ανεξάρτητη χώρα μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

«Είμαστε εδώ πέρα ενωμένοι για να πάρουμε αποφάσεις λήψης σκληρών κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία»

Must Read

Απόλυτα ευθυγραμμισμένος με τη γραμμή των ΗΠΑ, του NATO και της ΕΕ o Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ξανά με σκληρή γλώσσα κατά της Ρωσίας και της στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στην Έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έκανε λόγο για «αδιανόητη εξέλιξη» και για τη «μεγαλύτερη στρατιωτική εισβολή σε ανεξάρτητη χώρα μετά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο»:

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εξέλιξη που πριν από λίγο φάνταζε αδιανόητη, τη μεγαλύτερη στρατιωτική εισβολή σε ανεξάρτητη χώρα μετά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο. Αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ουκρανία δεν παραβιάζουν απλά το διεθνές δίκαιο, θέτουν σε αμφισβήτηση ολόκληρη την αρχιτεκτονική ασφάλεια της Ευρώπης».

Οι κυρώσεις θα είναι η απάντηση της ΕΕ στη Μόσχα: «Για αυτό και η απάντηση της ΕΕ θα είναι εξαιρετικά δυναμική. Είμαστε εδώ πέρα ενωμένοι για να πάρουμε αποφάσεις λήψης σκληρών κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία, είμαστε εδώ για να ζητήσουμε το συντομότερο δυνατόν την παύση όλων των εχθροπραξιών, την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία, τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον οικονομικό αντίκτυπο των εξελίξεων: «Ταυτόχρονα είμαστε εδώ για να ετοιμάσουμε, να οικοδομήσουμε την άμυνα μας απέναντι σε εξελίξεις που ενδεχομένως να πλήξουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Έχω ζητήσει να συμπεριληφθούν στα συμπεράσματα της έκτακτης συνόδου μια πρόβλεψη, η οποία θα εξουσιοδοτεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μελετήσει και να προτείνει άμεσα στο Συμβούλιο, τη λήψη έκτακτων μέτρων υποστήριξης των κρατών μελών, απέναντι στις ενδεχόμενες απότομες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας».

Και κατέληξε: «Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να προστατευθούμε από έναν ενδεχόμενο εκβιασμό από ρωσικής πλευράς και να δείξουμε ότι παραμένουμε αταλάντευτοι στο δρόμο υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This