Νυχτερινή τροπολογία για να βάζουν τους εκδότες φυλακή μέσω αγωγών!

Επισήμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετατρέπεται σε «καθεστώς» τύπου Ερντογάν

Must Read

Με νυχτερινή και αιφνιδιαστική τροπολογία η κυβέρνηση αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο για τα μέσα ενημέρωσης και ειδικά για τα έντυπα, προκειμένου οι εκδότες εφημερίδων να χάνουν την προσωπική τους περιουσία μέσω αγωγών! Η τροπολογία Οικονόμου – Σταϊκούρα κατατέθηκε χωρίς διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους θεσμικούς φορείς και χωρίς να έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση. Εντάχθηκε δε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίζεται σήμερα!

Τον Σεπτέμβριο του 1991, επτά εκδότες και διευθυντές εφημερίδων περνούσαν την πύλη του Κορυδαλλού, με φωτογραφικό νόμο της τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα

Με τον τρόπο που κατατέθηκε (την παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου), την ώρα (μετά τις 10 το βράδυ) και τις διατυπώσεις της τροπολογίας, πρόκειται για φωτογραφική διάταξη της κυβέρνησης και κυβερνητικών που βρίσκονται σε αντιδικία με εκδότες! Ταυτόχρονα λειτουργεί ως προειδοποίηση του Μαξίμου προς όλους τους εκδότες την ώρα που η χώρα εισέρχεται σε προεκλογικό έτος. Μιλάμε για μία διεστραμμένη και φασιστική νοοτροπία!

Η επίμαχη τροπολογία που συνιστά την κατάλυση της ελευθερίας του τύπου

Η τροπολογία Οικονόμου – Σταϊκούρα ουσιαστικά αναφέρει ότι ο εκδότης εντύπου οφείλει να καταβάλλει αποζημιώσεις από αγωγές και μηνύσεις από την προσωπική του περιουσία. «Στην περίπτωση ιδιοκτησίας από νομικό πρόσωπο εντύπου που εκδίδεται και διανέμεται στην Ελλάδα, ορίζεται ότι η αξίωση για αποζημίωση για παράνομη περιουσιακή ζημία, καθώς και για χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη, εφόσον δεν καλύπτεται από την εταιρεία για οποιονδήποτε λόγο, καλύπτεται από τον μέτοχο ή εταίρο που κατέχει το ήμισυ τουλάχιστον των μετοχών ή των εταιρικών μεριδίων», αναφέρει η τροπολογία.

Ουσιαστικά καταργούν τον νόμο περί Ανωνύμων Εταιρειών για τις εκδοτικές επιχειρήσεις εφημερίδων…

Επίσης η τροπολογία προβλέπει την υποχρέωση ορισμού διευθυντή και διευθυντή σύνταξης στα έντυπα, το όνομα των οποίων θα αναγράφεται (όπως και του νόμιμου εκπροσώπου του εντύπου) και οι οποίοι θα είναι μέλη επαγγελματικού σωματείου δημοσιογράφων.

Είναι όμως πρωτοφανές και απαράδεκτο να πρέπει να είσαι μέλος της ΕΣΗΕΑ για να είσαι διευθυντής κλπ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This