Αίσχος! Έλληνας καθηγητής «ξεπλένει» τον Ερντογάν

Ο αναλυτής του ΕΛΙΑΜΕΠ Αλέξης Ηρακλείδης «βλέπει» τουρκικά δικαιώματα και συμφέροντα στο Αιγαίο

Must Read

Σε άριστο προπαγανδιστή των τουρκικών θέσεων αναδεικνύεται το μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αλέξης Ηρακλείδης, εξυπηρετώντας με εντυπωσιακή προθυμία την τουρκική προπαγανδιστική μηχανή.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον Τούρκο δημοσιογράφο Ahmet Cencturk για το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu, ο καθηγητής τόνισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πρόθυμη να αναγνωρίσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Η έλλειψη πληροφόρησης, η παραπληροφόρηση και οι λανθασμένες αντιλήψεις για την Τουρκία είναι κοινές και ισχυρές τόσο μεταξύ των υπευθύνων λήψης αποφάσεων όσο και των απλών ανθρώπων στην Ελλάδα. Μία από τις συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι ότι οι Έλληνες πιστεύουν ότι το Αιγαίο Πέλαγος ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς.

Δεν παραλείπει πάντως να «κλείσει και το μάτι» στην Τουρκία, τονίζοντας ότι υπάρχουν «ψύχραιμοι, αντικειμενικοί άνθρωποι στην ελληνική γραφειοκρατία, που γνωρίζουν ότι τα περισσότερα αφηγήματα για την Τουρκία είναι λανθασμένα και οι καλές σχέσεις θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες». O καθηγητής δεν μένει εκεί, αλλά συνεχίζει κατηγορώντας τα ελληνικά ΜΜΕ – μάλλον τα ίδια που μηνύει ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως η «δημοκρατία», ότι «διαδραματίζουν ρόλο στη δημιουργία της εικόνας της Τουρκίας ως νεοθωμανικής, επεκτατικής δύναμης που θέλει να εισβάλει στην Ελλάδα».

Για να το αιτιολογήσει, δε, σημειώνει ότι «παραθέτουν, παραδείγματος χάριν, ομιλίες του προέδρου Ερντογάν, του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου ή του Τούρκου υπουργού Αμυνας Ακάρ εκτός πλαισίου και ως εκ τούτου τροφοδοτούν τον σκεπτικισμό ή τα εχθρικά συναισθήματα προς αυτούς και την Τουρκία γενικότερα». Με απλά λόγια, για τον αναλυτή του ΕΛΙΑΜΕΠ φταίνε τα ελληνικά ΜΜΕ, και όχι οι εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων ή οι περατζάδες των τουρκικών F16 πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Στο ίδιο κλίμα, πάντως, ο καθηγητής τόνισε ότι ο αγωγός EastMed έχει «πεθάνει» και η καλύτερη λύση για τη μεταφορά φυσικού αερίου είναι «να βρεθεί μια λύση στην Κύπρο» για να πάει από εκεί στην Τουρκία ο αγωγός. Ο,τι δηλαδή ακριβώς προσπαθεί να πετύχει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This