Νέο σκάνδαλο στην Υγεία με τον ΣΥΡΙΖΑ να στρέφεται κατά του ΙΦΕΤ

Το σκάνδαλο ήρθε στο φως ύστερα από αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας»

Must Read

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν χθες ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός και η αναπληρώτρια τομεάρχης Δώρα Αυγέρη για να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που διαπράχθηκαν από τη διοίκηση του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ).

Το νέο σκάνδαλο στον τομέα της Υγείας, που επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι, παρά τα όσα ζοφερά προηγήθηκαν με τη Novartis, το «πάρτι» συνεχίζεται, ήρθε στο φως έπειτα από αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» (20/02/2022), σύμφωνα με το οποίο ύστερα από εσωτερικό έλεγχο στο ΙΦΕΤ διαπιστώθηκαν, μεταξύ άλλων, κακοδιοίκηση, διασπάθιση δημόσιου χρήματος, παράνομες εξαγωγές φαρμάκων, απευθείας αναθέσεις χωρίς τήρηση των προβλεπόμενων νόμιμων διαγωνιστικών διαδικασιών, υπερτιμολογήσεις και συνοπτικά μη σύννομες δραστηριότητες, οι οποίες όχι μόνο πλήττουν το δημόσιο συμφέρον, αλλά θέτουν σε κίνδυνο την υγεία, ακόμη και τη ζωή των ασθενών, σε συνθήκες μάλιστα πανδημίας.

Το πόρισμα, που αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», γεννά ταυτόχρονα πολλά ερωτήματα για τον τρόπο της έως τώρα διαχείρισης της υπόθεσης από την κυβέρνηση και ιδιαίτερα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς -παρά τις σοβαρότατες και αναλυτικές καταγγελίες που διατυπώνονται και τις πληροφορίες ότι έχουν ενημερωθεί αρμόδιοι παράγοντες, ακόμη και σε κορυφαίο επίπεδο- δεν φαίνεται -τουλάχιστον έως σήμερα- να έχει υπάρξει κάποια δραστική αντιμετώπιση.

Σημειώνεται ότι το ΙΦΕΤ είναι θυγατρική εταιρία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) και δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εισαγωγή και διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων τα οποία δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, ενώ είναι επιφορτισμένο με την προμήθεια φαρμάκων ειδικά σε ασθενείς με σπάνιες παθήσεις.

Πόρισμα 68 σελίδων

Η Έκθεση Εσωτερικού Ελέγχου, όπως επιγράφεται, έχει ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου 2022 και αφορά την περίοδο από τον Αύγουστο του 2021 έως τον φετινό Ιανουάριο. Τα δε ευρήματα, όπως περιγράφονται στις 68 σελίδες της, παραπέμπουν σε μια εικόνα, αν μη τι άλλο, προβληματική και σε μια όζουσα κατάσταση με πολλές «γκρίζες» πτυχές.

Οι δύο τομεάρχες επισκέφθηκαν και τον ίδιο τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ζητώντας «να μπει τέλος σε ακόμη ένα πάρτι διαφθοράς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This