«Δεν άκουσε, δεν ήξερε» ο Τασούλας – Απίστευτες δικαιολογίες για τον στρατιώτη του Αζόφ στη Βουλή

Ο πρόεδρος της Βουλής προσπαθεί να υποβαθμίσει το ντροπιαστικό γεγονός και υποστηρίζει ότι... δεν άκουσε τη λέξη «Αζόφ»

Must Read

Οργή στο πανελλήνιο αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η εμφάνιση του μαχητή του ναζιστικού Τάγματος Αζόφ, κατά την διάρκεια της ομιλίας του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στη Βουλή.

Ο νεοναζί στρατιώτης ο οποίος μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι είναι ελληνικής καταγωγής και ότι υπερασπίζεται τη Μαριούπολη πολεμώντας με το Τάγμα Αζόφ, μίλησε στη Βουλή των Ελλήνων, σε μια ημέρα που μόνο ως «ημέρα ντροπής» μπορεί να χαρακτηριστεί για το ελληνικό έθνος και τους αγώνες του.

Νωρίτερα μάλιστα, ο Ουκρανός πρόεδρος χρησιμοποίησε  το ιερό σύνθημα της ελληνικής επανάστασης, «Ελευθερία ή Θάνατος», ενώ δεν είπε ούτε λέξη για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο που παραμένει υπό κατοχή. Από πλευράς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς αιδώ, αποθέωσε την ομιλία του Ζελένσκι, από την οποία μάλιστα αποχώρησαν τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μόλις είδαν τον μαχητή του ναζιστικού τάγματος να απευθύνεται στον ελληνικό λαό.

Μετά τον καταιγισμό σφοδρών αντιδράσεων, το Μαξίμου μέσω του Γιάννη Οικονόμου προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον, κάνοντας επίθεση στην… αντιπολίτευση!

Ακολούθησε η πρώτη απάντηση από το προεδρείο της Βουλής με τον Κώστα Τασούλα να επιχειρεί να υποβαθμίσει το μεγαλειώδες φιάσκο. Ο κ. Τασούλας, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, διαμήνυσε ότι δεν θα βγάλει καμία ανακοίνωση αποδοκιμασίας, ενώ προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι έμαθε για την ομιλία των στρατιωτών μόλις λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η ομιλία του Ζελένσκι:

«Έμαθα 10 λεπτά πριν ότι θα μιλήσουν στρατιώτες και θα μας πουν τις κακουχίες που τραβάνε υπερασπιζόμενοι την Μαριούπολη» δήλωσε και πρόσθεσε ότι δεν είχε ιδέα για τι θα ακουστεί: «Είχαν την εντύπωση ότι θα ήταν βίντεο με σκηνές του πολέμου. Μου είπαν ότι θα είναι στρατιώτες. Ο επίσημος μεταφραστής της ουκρανικής πρεσβείας μου είπε ότι λένε αυτά που τραβάνε στη Μαριούπολη».

Δηλαδή το προεδρείο της Βουλής δέχτηκε να παρουσιάσει υλικό το οποίο… δεν γνώριζε το περιεχόμενο του!

«Δεν άκουσα για το Αζόφ»

Επιπλέον, ο κ. Τασούλας ισχυρίστηκε ότι δεν άκουσε τον στρατιώτη να αναφέρει την λέξη «Αζοφ»! «Δεν άκουσα για το Αζόφ. Άκουσα για τον παππού του και ρώτησα μετά που έγινε αυτή η μάχη» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Λίγη ώρα νωρίτερα, πηγές από το περιβάλλον του κ. Τασούλα ανέφεραν ότι ο ίδιος ενημερώθηκε ότι θα προβαλλόταν βίντεο με δύο «μαχητές», χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα βίντεο δεν ελέγχθηκαν από κανέναν στη Βουλή!

Επιπροσθέτως, συνεργάτης του κ. Τασούλα δήλωσε ότι θα ζητηθεί το πρωτότυπο υλικό της απομαγνητοφώνησης της ομιλίας του Ουκρανού στρατιώτη, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για προϊόν διερμηνείας και όχι μετάφρασης καθώς στην απόδοση στα ελληνικά παρεμβάλλονταν δυο μεταφραστές.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This