Χαρούμενος ο Μητσοτάκης για την «ιστορική» συνεδρίαση της Βουλής με τον στρατιώτη του ναζιστικού Αζόφ

Τραγική η αντίδραση του πρωθυπουργού! Μόλις που ψιθύρισε δυο λέξεις για την κατεχόμενη Κύπρο

Must Read

Ντροπή και αποτροπιασμό προκάλεσε η συμμετοχή του μαχητή του ναζιστικού τάγματος του Αζόφ στην συνεδρίαση της Βουλής όπου μίλησε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Μάλιστα, όταν είδαν τον νεοναζιστική στρατιώτη ο οποίος παρουσιάστηκε ως Έλληνας, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησαν από την αίθουσα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκάλυπτα, κάνει λόγο για μια… «ιστορική στιγμή» για τη Βουλή. Προς έκπληξη όλων, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε περήφανος για το φιάσκο που ξεσήκωσε σφοδρές αντιδράσεις σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και στους πολίτες που εκφράζουν την οργή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Μάλιστα ο ίδιος προχώρησε σε διθυραμβικές δηλώσεις χωρίς να κάνει το παραμικρό σχόλιο για το μέλος της ακροδεξιάς ομάδας της εθνικής φρουράς της Ουκρανίας που απευθύνθηκε στους βουλευτές: «Η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων υπήρξε, πράγματι, ιστορική. Γιατί, για πρώτη φορά τον 21ο αιώνα, φιλοξένησε τον ηγέτη ενός λαού που μάχεται για την πατρίδα του. Και, ταυτόχρονα, υπερασπίζεται τη νομιμότητα και τη Δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τη φωνή των πληγωμένων Ουκρανών που μένουν όρθιοι. Πολιορκημένοι, αλλά ελεύθεροι!» δήλωσε ο Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της ειδικής συνεδρίασης της Βουλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ζελένσκι, «με τρόπο καταλυτικό μας μετέφερε τη θαρραλέα αντίσταση των συμπολιτών του απέναντι στην παραβίαση των πιο βασικών δικαιωμάτων τους. Από την άλλη πλευρά, περιέγραψε τη βαρβαρότητα του εισβολέα που αποδεκατίζει αμάχους, διαλύοντας τις ζωτικές υποδομές της χώρας. Ενώ στα λόγια του αντήχησε το σύνθημα εκατομμυρίων, που πολεμούν για τη ζωή, το σπίτι, την οικογένειά τους, και μαζί για τα όνειρα που είχαν σε ένα μέλλον ειρήνης και προόδου».

Ο Μητσοτάκης μάλιστα δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό της Ουκρανίας και θα φροντίσει να χτιστεί ξανά η Μαριούπολη: «ακούσαμε, επίσης, τη συγκινητική του έκκληση για συνδρομή και υποστήριξη. Στην οποία ανταποκρινόμαστε. Σήμερα στη σκοτεινιά, αλλά και αύριο στην ξαστεριά. Όταν θα είμαστε παρόντες στην ανοικοδόμηση της μαρτυρικής Μαριούπολης. Όχι μόνο γιατί η προστασία της εκεί Ομογένειας αποτελεί εθνικό καθήκον. Αλλά και γιατί η μάχη της Ουκρανίας μάς αφορά. Ο δεσποτισμός που καταπατά γειτονικά εδάφη και ο αναθεωρητισμός που καταργεί σύνορα πρέπει να ηττηθούν στα σύνορα της Ουκρανίας».

Είπε δύο λέξεις για την Κύπρο, μετά την εκκωφαντική σιωπή του Ζελένσκι

Προσπαθώντας να σώσει ότι δεν σώζεται, ο Μητσοτάκης θυμήθηκε να κάνει μια σύντομη αναφορά στην κατεχόμενη Κύπρο, αφού ο Ζελένσκι δεν έκανε το παραμικρό σχόλιο στην τουρκική εισβολή! «Ο Ελληνισμός, άλλωστε, ξέρει καλά από επιθέσεις και απειλές, ζώντας από καιρό τον ακρωτηριασμό της Κύπρου. Δεν θα μπορούσε, συνεπώς, να μην αντισταθεί στο μακελειό στην Ουκρανία, που δεν το επέλεξε ο πολιτισμένος κόσμος. Απέναντι στο οποίο, όμως, επιλέγει να αμυνθεί. Και το κάνει. Απομονώνοντας τον κατακτητή και θωρακίζοντας την ανοιχτή Δημοκρατία απ’ τον λαϊκισμό που σηκώνει κεφάλι για να γεφυρώσει τα άκρα και να αμφισβητήσει ξανά τη σταθερή λειτουργία της» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η Αθήνα συμπαραστέκεται στο ελεύθερο Κίεβο και ζητά την τιμωρία της Ρωσίας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This