«Σεισμός» για τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία!

Ο Οικονόμου επιβεβαίωσε, αποφεύγοντας να διαψεύσει, την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τις έξι μυστικές πτήσεις των C-130

Must Read

Το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» για την παράτυπη αποστολή όπλων στην Ουκρανία, που, όπως φαίνεται, προετοιμαζόταν πριν από την εισβολή του Πούτιν, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων κυρίως στο διαδίκτυο, ενώ αναμένεται να έχει και πολιτική συνέχεια.

  • Από τον
    Νίκο Πετρουλάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ήδη σύσσωμη η Κ.Ο. της Ελληνικής Λύσης ετοιμάζεται να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις, ενώ στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζονται και άλλα κόμματα, χωρίς όμως ακόμα να έχει προκύψει κάτι συγκεκριμένο.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας, πάντως, δικαιώθηκε πλήρως ακόμα και ως προς το ζήτημα της αποστολής των πυραύλων Stinger, όπως προκύπτει από όσα ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από τη Θεσσαλονίκη. Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε σχετικά με τις έξι αποστολές όπλων και τον βαρύ οπλισμό που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία (αλλά παραδόθηκε σε Αμερικανούς αξιωματικούς) και δεν διέψευσε τίποτα από το περιεχόμενο του θέματος. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, αφού το ρεπορτάζ ήταν απολύτως διασταυρωμένο από πολλές διαφορετικές πηγές.

Η ερώτηση που του τέθηκε ήταν: «Στην Ουκρανία, εκτός από καλάσνικοφ, ρουκέτες, αντιαρματικά, ισχύει ότι στείλαμε και πυραύλους Stinger και εάν αυτά όλα ήταν κατασχεμένα ή έφυγαν από ενεργά τμήματα του Στρατού μας;» και η απάντηση: «Είναι γνωστό ποιο πολεμικό υλικό έχει αποσταλεί, αλλά αυτό που έχω να σας πω είναι ότι τίποτε από αυτά που εστάλησαν δεν αποδυναμώνει τις ανάγκες και τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας μας»!

Του έγινε και συμπληρωματική ερώτηση από άλλο συνάδελφο, εάν θα αποσταλούν επιπλέον στρατιωτικά όπλα ή και άλλοι πύραυλοι, και απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο, εκτός από αυτά που έχουν αποσταλεί»!

Επομένως ακόμα και για το θέμα των πυραύλων Stinger, όπως φαίνεται, απέφυγε να απαντήσει και οχυρώθηκε πίσω από το επιχείρημα ότι δεν αποδυναμώθηκε η χώρα εξαιτίας της αποστολής αυτών των όπλων, ευρισκόμενος προφανώς σε αμυντική στάση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, από τις χθεσινές αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» μάλλον προκύπτουν σαφείς ενδείξεις για το αντίθετο!

Θριαμβολογίες Τσίπρα

Σε άλλη ερώτηση που έγινε από τη «δημοκρατία» για τις θριαμβολογίες του Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ περί της Συμφωνίας των Πρεσπών και εάν συμφωνεί η κυβέρνηση ότι πρέπει να είναι περήφανοι οι Ελληνες γι’ αυτή τη συμφωνία, είπε: «Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, έλεγαν να μην υπογραφεί η σύμβαση και από αυτή τη θέση δεν έχουμε μετακινηθεί…». Αυτό το ξέραμε, βέβαια, αλλά για τη σημερινή στάση της κυβέρνησης δεν θέλησε να πει τίποτα καινούργιο, γιατί προφανώς το θέμα «καίει»

Κατά τα άλλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ανέφερε κάτι καινούργιο στο χθεσινό briefing της Θεσσαλονίκης, παρά μόνο τις πληροφορίες ότι μετά την ανάπλαση της ΔΕΘ θα αναδειχθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ τον επόμενο μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This