Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Σαματάς από την «Ομπρέλα» (και) στη διαδικασία των ψηφοφοριών

Απειλές για αποχώρηση και διαμαρτυρίες ακόμη και για τον τρόπο της καταμέτρησης των ψήφων...

Must Read

Ένταση δημιουργήθηκε για μια ακόμη ημέρα στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την «Ομπρέλα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου να φτάνει στο σημείο να απειλεί με ομαδική αποχώρηση.

Ειδικότερα, με το που ξεκίνησε η διαδικασία των ψηφοφοριών για τις καταστατικές αλλαγές, ακολουθώντας την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου από τον Αλέξη Τσίπρα, τα μέλη της εσωκομματικής μειοψηφίας, διαφωνώντας με τον τρόπο εγγραφής νέων μελών, κατέθεσαν τροπολογία όπου ζήτησαν η εγγραφή τους να γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία στις οργανώσεις και όχι μέσω της πλατφόρμας iSyriza.gr, που μετά παραπέμπει τα νέα μέλη στις οργανώσεις μελών.

Τα πνεύματα προσπάθησε να ηρεμήσει ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος πρότεινε να γίνει ψηφοφορία, ώστε και αυτό το επίμαχο-όπως αποδείχτηκε-για την μειοψηφία θέμα, να περάσει από κάλπες στις 15 Μαΐου, οπότε και θα γίνουν οι εκλογές για ανάδειξη Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής. Η ψηφοφορία έγινε δια ανατάσεως των καρτών και η πρόταση του γραμματέα πέρασε.

«Θα αποχωρήσουμε» απείλησε ο Σκουρλέτης

Αξίζει να αναφερθεί πως κάποια στιγμή ανέβηκε στο βήμα ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος διαφώνησε και με τον τρόπο της καταμέτρησης και μάλιστα ακούστηκε να λέει με απειλητικό ύφος ότι «θα αποχωρήσουμε» (από την ψηφοφορία). Ο Αλέξης Τσίπρας, αναγκαστικά, πήρε ξανά το λόγο για να τού απαντήσει, λέγοντας πως «είμαστε εδώ για να βρούμε συμβιβαστική λύση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε, κατόπιν, στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, λεγόντας πως οι σύνεδροι θα πάνε αυτοπροσώπως στις 15 Μαΐου στις κάλπες να ψηφίσουν. «Δεν μιλάμε για εικονική πραγματικότητα ούτε και πρόκειται να συμπεριλάβουμε μέλη που δεν υπάρχουν στη διαδικασία», επισήμανε. Ως εκ τούτου υπήρξε μικρή διακοπή, για να εκτονωθεί το κλίμα έντασης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This