Στα 713 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Μαΐου – Γιατί ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε τώρα την αύξηση

Ποιος είναι ο λόγος που μετά από 6 εξαγγελίες αποφάσισε να ανακοινώσει την αύξηση πριν το Πάσχα

Must Read

Αφού εξήγγειλε τουλάχιστον έξι φορές μέσα σε τέσσερις μήνες την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε σήμερα για να υποσχεθεί ότι οι εργαζόμενοι θα δουν αύξηση 50 ευρώ τον μήνα.

Η ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού κατά 7,7% έγινε λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, προκειμένου οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι θα βρεθούν στις περιφέρειές τους, να έχουν μια… δικαιολογία απέναντι στους οργισμένους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι έχουν απαυδήσει με την αποτυχημένη διαχείριση της κυβέρνησης στην οικονομία και το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά.

Ο Μητσοτάκης έκανε λόγο για συνολική αύξηση -μαζί με την αύξηση 2% στην αρχή του χρόνου- κατά 9,7% σε σχέση με τον κατώτατο μισθό του 2021. Όπως τόνισε, οι σχεδόν 650.000 εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας θα κερδίσουν παραπάνω από έναν επιπλέον καθαρό μισθό ετησίως. «Ένας 15ος μισθός προστίθεται, στο εξής, στο εισόδημά τους» υπογράμμισε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων, ότι «η σημαντική αυτή μεταβολή στο βασικό μισθό αυξάνει και το επίδομα ανεργίας κατά 31 ευρώ το μήνα».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Φυσικά, επέρριψε όλες τις ευθύνες στην «διεθνή ενεργειακή κρίση», «τον πόλεμο στην Ουκρανία» και τις «πληγές της δεκαετούς οικονομικής κρίσης δεν έχουν επουλωθεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This