Κυβερνητικός πανικός από το σκάνδαλο Στάσση και τα «χρυσά» μπόνους στη ΔΕΗ – Υψώνουν «ασπίδα προστασίας»

Η ηγεσία της ΔΕΗ και ο Γιώργος Στάσσης υπό τις «φτερούγες» του Γιάννη Οικονόμου

Must Read

Ερωτώμενος για το σκάνδαλο Στάσση και τα bonus των golden boys της ΔΕΗ που αποκάλυψε η εφημερίδα «δημοκρατία», αλλά και τα ψεύδη της ΔΕΗ στην προσπάθειά της να καλύψει τα γεγονότα, ο Γιάννης Οικονόμου για μια ακόμη φορά «προέταξε τα στήθη του» για την προστασία της ηγεσίας της εταιρείας!

«Η ΔΕΗ προέβη στην κίνηση αυτή κατόπιν εντολής της Γενικής Συνέλευσης, η οποιαδήποτε όμως κίνηση διανομής των μετοχών αυτών έχει παγώσει, δεν υλοποιείται και δεν θα υλοποιηθεί από όσο γνωρίζω», απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος κατά την εισήγησή του υποστήριξε πως  «οι ισχυρισμοί για μπόνους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» και κατηγόρησε… τον ΣΥΡΙΖΑ για «ασύστολα ψέματα και τοξικότητα» σχετικά με τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ.Οικονόμου, «το Δημόσιο κατέχει το 34% στη ΔΕΗ σήμερα, και με αυτό το ποσοστό η περιουσία του Δημοσίου λόγω της μετοχικής αξίας της ΔΕΗ ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ όταν το 2019 ήταν 150 εκατ. ευρώ. Το 2019 η ΔΕΗ είχε χρεοκοπήσει. Καταλαβαίνει κανείς ότι αν η κρίση μάς έβρισκε όπως ήταν η ΔΕΗ, τότε οι συνέπειες θα ήταν πολύ χειρότερες αφού δεν θα υπήρχε δυνατότητα στήριξης. Το πρόγραμμα αγοράς διάθεσης μετοχών δίνει το δικαίωμα στο ΔΣ να διαθέσει μετοχές αλλά δεν πρόκειται να ασκηθεί».

Το δεδομένο που αρνείται να δεχθεί ως σημαντικό ο κ.Οικονόμου, είναι πως η ΔΕΗ έχει ανακοινώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι όχι μόνο έχει ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, προκειμένου να διατεθούν στα στελέχη της, αλλά ήδη έχει σπαταλήσει από το ταμείο της 6.000.000 ευρώ για αγορά 706.000 μετοχών. Απομένουν, δηλαδή, ακόμα για αγορά τουλάχιστον 1.100.000 μετοχές, αξίας άνω των 10.000.000 ευρώ.

Κι όμως η ΔΕΗ με την ανακοίνωσή της αρνείται ότι έχει ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα «λόγω ενεργειακής κρίσης». Δηλαδή, η ανακοίνωση της ΔΕΗ του Στάσση την περασμένη Παρασκευή θεωρεί απαράδεκτο να ενεργοποιηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα εν μέσω ενεργειακής κρίσης. Παρά ταύτα, το έτσι κι αλλιώς προκλητικό πρόγραμμα, είτε με είτε χωρίς ενεργειακή κρίση, «τρέχει» κανονικά…

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ ουσιαστικά επιχειρεί να διαψεύσει μια απόφαση που έχει εγκριθεί από τη Γ.Σ., έχει ενεργοποιηθεί από το Δ.Σ. της επιχείρησης κι έχει ήδη υλοποιηθεί κατά σχεδόν 40%, έχοντας κατασπαταληθεί εν μέσω ενεργειακής κρίσης 6.000.000 ευρώ. Και απομένουν για φάγωμα ακόμα 10.000.000 ευρώ…

Η «ασπίδα προστασίας» που έχει υψώσει η Κυβέρνηση στον «εκλεκτό» της είναι σκανδαλώδης και την εκθέτει.

Δεν έχουν περάσει και τόσες πολλές ώρες άλλωστε, από την γεμάτη πάθος υπεράσπιση του Γιώργου Στάσση από τον Άδωνι Γεωργιάδη στον ΣΚΑΪ (ο οποίος επιμελώς κάνει λόγο για «στοχοποίηση» αμφισβητώντας τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της «δημοκρατίας»), λέγοντας (προκαλώντας γέλια και κλάματα) πως «έκανε πολύ καλό στην Ελλάδα», διότι ουσιαστικά «έσωσε τη ΔΕΗ»!

Διαβάστε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This